Antropologija: Kastaneda

Postoji čini mi se ipak jedan problem sa ovom tvojom tehnikom .
Šta ćemo sa seksom u snovima?
Šta čovek da radi kad u snu nema na šta da udahne i izdahne , nema stomak nema grudi..?
Meni je sasvim svejedno da li ću se seksati na javi ili u snu .Dakle šta da radim kada osetim požudu u snu?
Ja mislim da se problem seksa mora rešiti u "glavi" kao jedna jako važna lekcija.Tehnike su nešto privremeno i nemaju značaj suštinskog rešenja tj. one uopšte nisu rešenje , već varka.
Isto mislim za ovu tvoju tehniku, za tenzegritet, za bilo koju drugu tehniku.
Kako sam ja rešio ovu lekciju?Nisam je rešio :) čak sam jako loš đak :per:
Trenutno mi najistinitije deluje priča o umerenosti .dakle ne treba sprečavati ejakulaciju kako neki čine jer to jednostavno nije prirodno a istina je u jednostavnosti i prirodnosti a ne u nekim komplikovanim tantra tehnikama , izvlačenju energije uz kičmu , pritiskanju tačke od milion dinara :lol: i sličnim stvarima.
Ova tvoja tehnika barem nije komplikovana ako ništa drugo , ali sama činjenica da osećaš požudu pa je onda pretvoriš u nešto drugo može da bude u najboljem slučaju samo prelazno "rešenje" do onog pravog rešenja .

Možda su tantra i celibat i sve te tehnike izmišljeni za one ljude koji nisu u stanju da budu umereni ?

...ova tehnika nema nikakvih problema...radom ovih vezbi,pocinje da funkcionise prostata , svoju pravu funnkciju...dakle nema vise nista u snu,osim snova...mislim nema erekcije....itd ...ovo je jedno od pravih resenja..

Koliko dugo ti radiš tu tehniku i sa kakvim uspehom?
Kad vidiš ženku :rotf: zar ne osetiš ništa?
Sanjaš li ti ženskadiju u snovima?Kada vidiš žensku u snu zar ne osetiš ništa?

..pa ne radim bas stalno....ali sam jednom radio 3 meseca...znaci funkcionise 100%...to je malo vise od obicne vezbe....lepo se oseti rad prostate...a o ucinku da i ne govorim...ucinak je cudesan...mislim kad nahranite svoje telo....zenske kad gledam, ne gledam ih kao sexualni objekat..makar ne uvek:mrgreen:
..ali imam u planu da pocnem sa ovom praksom zauvek....mali problem je sto imam fixsnu partnerku,pa mi tesko objasniti...

^
Dakako da je nepotpuno.
I svakako da je stepenica.
Kao i sva ucenja Bude i Isusa i Muhameda i...reiki.....saibaba....bla.....truc.....usput i ona su nepotpuna. A i stepenice.
Postoji samo jedna ispravna i potpuna religija, a koja nije i ne moze biti religija. Covek je sam sebi vera.

I nikad i niko vam nece reci i objasniti sve i sustinu svega i dati uputstva, sve i da zna i da hoce - ne moze!
Moze pokusati opisati i to je to. Ostalo je na vama.

:hvala::klap::worth:

..pa ne radim bas stalno....ali sam jednom radio 3 meseca...znaci funkcionise 100%...to je malo vise od obicne vezbe....lepo se oseti rad prostate...a o ucinku da i ne govorim...ucinak je cudesan...mislim kad nahranite svoje telo....zenske kad gledam, ne gledam ih kao sexualni objekat..makar ne uvek:mrgreen:
..ali imam u planu da pocnem sa ovom praksom zauvek....mali problem je sto imam fixsnu partnerku,pa mi tesko objasniti...

3 meseca je premalo za neki zaključak , toliko se može izdržati i bez vežbi ali problem je u toj reči "izdržati" .dok god se mučimo , izdržavamo i slično to nije dobro.
A za snove mi nisi odgovorio?
Lakše je razumom po danu kontrolisati telo , ali u snovima je to drugačije.Pojavi se ženska i nema vremena za vežbe disanja(čak i kada bi to bilo moguće)
sanjajuće telo samo krene u akciju :lol: barem je tako kod nas Napasnika ne znam kako je to kod vas "qvitija" ?
što je najgore uspeo sam u lucidnom da se zaustavim , ali u običnom je to nemoguće.

3 meseca je premalo za neki zaključak , toliko se može izdržati i bez vežbi ali problem je u toj reči "izdržati" .dok god se mučimo , izdržavamo i slično to nije dobro.
A za snove mi nisi odgovorio?
Lakše je razumom po danu kontrolisati telo , ali u snovima je to drugačije.Pojavi se ženska i nema vremena za vežbe disanja(čak i kada bi to bilo moguće)
sanjajuće telo samo krene u akciju :lol: barem je tako kod nas Napasnika ne znam kako je to kod vas "qvitija" ?
što je najgore uspeo sam u lucidnom da se zaustavim , ali u običnom je to nemoguće.
lepo ,probas i videces...na ovaj nacin resavas te probleme...nema izdrzavanja...nije nista tesko,jednostavno,ono na sta vecina ljudi trosi energiju vise ne postoji,a istovremeno jako dragocenu tecnost,koristis na najbolji na najbolji moguci nacin...kad budes ovo radio mogu da se pojavljuju kakve oces zenske....:mrgreen:...nista...neka njih...i kod napasnika i kod qvitija je to isto...;)
..posle ona tri meseca,bilo mi je tesko da ponovo pocnem sa sexom...jednostavno nauci se...i postane ti normalno...ma prava stvar za ljude koji hoce da rade na sebi...

...nema vise i u snovima erekcije...

Eto da se po pitanju toga slozim sa tobom...isto tako i svaki ratnik disciplinom i namerom mora da pobedi svoj nagon za sexom.
Kada se sretnemo sa neizbeznoscu predstojece smrti, seksualni cin ili onanisanje u nasim ocima postaju nepotrebni jer jednostavno nemamo vremena!!
Sexualna zelja obicno nastaje kada "nemamo o cemu drugom da mislimo"...jer cim se unutrrasnji dialog bar malo utisa i istrosi nas um nas podseti neiscrpne teme dragog nam sexa:zper:
Kao sto bi rekao Kastaneda...ljudi su veoma dosadna bica...ali umesto da kazu - "kako sam dosadan" - oni kazu "kako mi je dosadno":cool:
Ako vas "bas pritisne" ok je primeniti tu tehniku...ali pravi problem treba se resiti sam sa sobom jer tad i zaista nestaje...ne treba bezati od problema nego mu juriti u susret i resiti ga:D

Dajte ljudi ako sam ja sa 19 godina vec 4,5 meseca u celibatu (i to bez problema) mozete i vi.
Fora je u tome samo da kontrolisete misli (svakoj seksualnom nagonu prethodi gotovo neprimetan unutrasnji dialog)...ja sam se vec izvezbao da ga zaustavim (presretnem) i izbacim iz glave kao nepotrebnu misao...a sada se maltene i same zaustavljaju...to je najbolja tehnika.
Napasnice probaj i ti to ...nemoj se plasiti nije nista "djavolje"...zapravo isto to rade i mnogi monsi iskusenici ... izbacuju taj nepotrebni dialog i stvaraju unutrasnju tisinu...kako bi oni to rekli "tihovanje"
Cak postoji i ona pravoslavna izreka - "Kakve su ti misli - takav ti je zivot".
Eto vam jedna mala paralela izmedju Kastanede i Hriscanstva (mada ih verovatno nema puno) :mrgreen:

Hvala na odgovoru Napasniče. Iskren je, uravnotežen, jako dobar.

Napasnik:˝ ljubomoran čovek je nesiguran u sebe i nesiguran je u svog partnera .Ne veruje mu.Strah ga je da će izgubiti partnera , pa pokušava da smanji tu verovatnoću na taj način što pokušava da partnera kontroliše i što je više moguće veže za sebe a odvoji od drugih.
To je posesivnost koja nema veze sa ljubavlju .˝

Wikipedia: Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene.
Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.

Dreamway:
˝Problem sa svjetlom koje je svijest je da, iako se čini ako se osjećate dobro, to je i ovisnost. Dakle, sljedbenici svjetlosti dijele uzorke ponasanja sa ovisnicima o drogi. Ljudi koji su u mogućnosti da energetski rezoniraju postanu ovisni o njoj, pa ako misle da bi ih se moglo omesti, oni postaju opasni. To je razlog zašto sve religije koji traže da se vratite na početak su osuđeni na počinjenje zločina, i naravno oni ih sve i rade. Moj prijedlog za ljude je do idu točno u suprotnom smjeru. To je zaista istina. Opsesija sa "Svjetlo", "Bog", "dobrota", nisu bolje od ostalih opsesivnih ponašanja. Ovo je mjesto gdje koncept nagualizma - trezvenost postaje od "najveće važnosti" ( riječima Carlitosa): ˝Ako ste opsjednuti, najebali ste. Trebali bi biti fleksibilni i opušteni ... svojom voljom. Tek tada je moguće postići jasnoću (znanje). Dobre stvari za one koji su strpljivi (i odlučni, naravno).˝

˝Trezvenost je potrebna svim duhovnim tragaocima. To je jednostavno nezaobilazno pitanje: Ako niste trijezni ili ne idete u tom smjeru, kao da hodate kroz oluju bez kišobrana!
Ukoliko ste ovisni / opsesivni niste svjesni sebe, pobjegnite iz te otupjelosti. Tužna stvar je da tupost, glupost, samo-važnost ... uvijek hvata korak s nama i zezne nas.˝

˝Ako ste ikada pronaći sebe u stanju san putu niz stazu od Nagual, svojim vratima, naći ćete da je Nagual je snagu od emanates od dna pakla. Tamo ćete naći jedinstveno biće odgovorna za sve što je Nagual je, na samom postojanju i Nagual u fizičkom realms poput Zemlje. To stanje je Iblis, pa je "prisutnost" u Iblis je Nagual. Iblis je Jinn, neka vrsta polu-anđeo s najnižim nivoom Heaven to Hell je napravio svoje, uz pomoć svoga naroda, drugih Jinnat. To je ono što anorganska bića, Jinnat, "pali" anđela. Istina je da oni "pala" u ljubavi s fizičkim realms i odveli ih kao svoj novi dom. The Jinnat nisu "baci" u Pakao, oni ga osvojili. Hell je zbirka fizičke dimenzije koje uključuju i Zemlje, ova zemlja je najmanje fizičke svih njih. The "najniža" razinu Hell je mnogo puta više od realne i phyical stvarnost na Zemlji, a postojanje je puno duboka. Hell je ratovao preko tog razloga. Svi su htjeli, ali su bili Jinnat eventualno victors. Imajte na umu da, to je tek Hell najdalje do Neba, nije odvojena.
Uglavnom, pola od svega je na nebesima, a druga polovica nalazi unutar dohvata pakao. U zemlji sjedi na tamnu stranu ograde. Zbog toga je anorganska bića imaju pristup na to i smatra njihov teritorij. Kada physicality i zemlja bijahu stvoreni, anđeli osmom nebu (jinn) postala svjesna ogromne sub-fizička (anorganske) carstvu da je iz svemira emanates. Oni su odlučili da odu nebu i preuzme sub-fizičkom carstvu, čime su postali i anorganska bića unutar te anorganske carstvu. Prije fizički prostor je stvoreno, ima je samo na svjetlo ili kraljevina gornjih nebo i sub-carstvo svjetlosti, izvorna domovina je jinn. The sub-fizičkom carstvu, što sada poziva pakao, čuvano je po anđelima u vrijeme stvaranja Zemlje, ona nikada nije značilo da se okupacijom agresora, to je bio poput nerazvijene zemlje, ništa nije bilo "zlo" o njemu. Došlo je do kratke borbe i osvojio jinn kontrolu nad pakao, i oni su ga otkad. Jinn su prva bića imaju slobodnu volju. Budući da su anđeli zapravo, oni su bili vrlo jaki, to je razlog zašto čovjek nije tako jak, jer Bog je učenje iz njegove pogreške. Jer čovjek je još uvijek prejaka živjeti u harmoniji s ništa, njegova zamjena će biti još slabiji. Man's zamjena će biti mekan da baštiniti zemlju. The jinn ne želite da itko baštineći zemlje, tako da pomažu čovječanstvu da postanu stalni trn u Božjoj strani. Oni žele ljude da genetski mijenjati sebe toliko da oni postanu upravo poput jinn, fizičko verzije anorganskih bića.
Istinu o tome da su dimenzije bile pakao osvojili su prvu utrku inteligentnih bića na ovoj zemlji. Hell je dio neba koji je u fizičkom prirodom. Da, koja uključuje zemlju. Kao što ide "dublje" u pakao, dimenzije postati fizičke i više stvaran. Prošireni realms pakla su svjetove "super-fizička stvarnost." Uglavnom, ako uživate u život na zemlji, onda ćete stvarno voliti pakao, jer je to oblik bogatije zemlje. Nitko ikad dobio "baci" u pakao, a nitko ikada "pala" u pakao, jer, dovraga, i uvijek je bio dio neba. Samo zato što, dovraga, fizička ne čine loši. Svatko ima izbor žive na fizičkoj ravnini kao zemlja i ostala paklu, ili žive na ne-fizičkom planu unutar klasične nebu, njezine svom izboru i to ne smeta, jer svi imaju svoje prednosti pro i kontra.
Želite živjeti u krajnih točke ne-fizičkom nebu, uz Boga, kao što je anđeo? Tada ćete morati dati svoju slobodu volje. Ništa nije besplatno, a da ide na svaki kvadratni inč stvaranja.˝

˝Prkosnici smrti su u savršenom skladu sa svemirom, oni čine najbolje od onog što je dostupno i ne kontriraju mu. Namjera blagonaklonog boga nije dio stvarnosti prkosnika smrti, njihov zakon je zakon prirode. Moglo bi se reći da su oni ultimativni sljedbenici zakona zemlje. U tom svjetlu, mogli bi opisati "orlov dar" kao "pardon", ispoljavanje blagosti od strane svemira. Mislim, naše temeljno postojanje u ovom univerzumu je svedeno na "jesti ili biti pojeden", pa imati drugu opciju osim toga je zapravo prilično iznenađujuće. Kao što sam rekao prije, znam da je to vrsta "lijevog skretanja", opisujući namjeru kao zakon i nagual kao suca, ali to je iskreno najbliža analogija koju sam ikad pronašao.˝

˝Jednom sam imao san u koji sam bio mlad čovjek, stojeći na jednom vrhu zyggurata u Babylonu sa drugim svećenicima, dijelili smo viziju budućnosti svijeta. To je bio jedan od onih koji nije lucidan, epski snovi u kojima djeluju kao budnima ako ste bili, što mnogi ljudi poziv "dušu san." Te vrste nisu snovi "sorceric" per se, već pružiti informacije koje će biti koristan svima, čarobnjak ili ne. U snu, sam shvatio da smo dostigli vrhunac u nagual u tom trenutku u vremenu, i da je cijela naša civilizacija odraz tog postignuća. Sada, iz povoljna prilika da se, po prvi put, mogli bismo vidjeti vrhuncu razloga. Realnost objektivno razmišljanje je nešto sasvim novo za nas, jedna egzotična i revolucionarna ideja. To je naša velika napretka. Mi smo znali da smo prvi ljudi koji će jednog dana posjedovati ono što se zove moderna um. Bili smo u budućnosti. Tako smo promijenili naše civilizacije, napravio je u izraz razuma, umjesto da je nagual. Naša nova religija je logika i bili smo prvi znanstvenici, drugi žele slijediti nama, razlog usavršavanju i identitet, ali smo bili u pionirima. Nažalost, nismo razumjeli što se zapravo događa. Prije tog trenutka koji smo imali razloga sanjao kao totalitet k sebi, to je bio samo još jedan tip energije u sanjarenje, to je bio dio svijeta, a ne sve na svijetu. Ludo smo mislili da je produženje od nagual, a ne njegova zamjena. Kada smo shvatili da je eliminacija je nagual, to je već širi poput kuge. Ljudi posvuda prestao sanjaju zajedno i oni počeše klanjao sebe, klanjao svoje misli, svoje "svijetu". San je završio sceni od napada vojske uništavaju naš grad, vojska ljudi, ljudi od razuma. Sad sam bio vrlo star čovjek, možda nije isti čovjek, na početku sna, nisam u panici bježi poput onih oko mene, ja sam polako išao uz tiho prema umjesto vojnici približavaju, a ja mislio da se ja, sve ovo previše će jednog kraja, baš kao i mač zaboden u mene.˝

˝Monoteizam je proizvod razumnog uma, egoističkog uma, a stvaran je kao ideja sopstvenog identiteta.˝

Ako je tako, monoteistički Bog je bog razuma – Flyer? Pošto razum nije kreativan on je jednostavno prepisao građu iz politeističkih religija. Bogove je zamijenio svecima: umjesto Apolona boga ljubavi imamo zaštitnika zaljubljenih sv. Valentina; umjesto Aresa boga rata, sv. Mihajla zaštitnika vojnika i policajaca, umjesto hramova posvećenih Izidi i Ištar imamo crkve i dane posvećene Mariji. Nije li onda napravljena je inverzija pa je Flyer, najveći neprijatelj ljudi postao Bog, a Duh/Izvor/Apsolut/Nagual je preimenovan u Sotonu?
Ne nudim odgovor, samo se pitam.

Kupac (razum) uđe u dućan i kaže: ˝Dajte mi najbolji komad mesa koji imate.˝
Prodavač (tiho znanje) odgovori: ˝U ovom dućanu svaki komad mesa je najbolji.˝

Tehnika koju navodi qviti je šesti tibetanac. Opisano u knjizi ˝FONTANA MLADOSTI - Tibetanske vježbe za pomlađivanje˝, autor: Peter Kelder. Ima je na netu.

Plavi zid je napisao:
Wikipedia: Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene.
Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.

Kada govorim o Hristovom učenju ja prirodno ne mislim na Stari Zavet nego na Novi.
Ljudi koji žele da diskredituju hrišćanstvo uvek to rade preko Starog Zaveta.Navode koliko je ljudi Bog ubio npr. Lako je naći manu Starom Zavetu .
Pošto je Stari Zavet ipak deo Svetog pisma ipak sam morao da se zapitam šta sve te priče u starom Zavetu znače .
Osim što sam i sam razmišljao o tome pričao sam do sada samo sa dva čoveka na tu temu.Jadan je stranac , drugi naš čovek.
Oboje pričaju istu priču: Stari Zavet je metafora.On je nešto kao alhemijski spisi puni simbola , npr. životinja i planeta koji imaju neko skriveno značenje.
Ne znam da li je to tačno ili ne , znam samo da se ljudi koji proučavaju kabalu ustvari bave magijom i da to nikako ne može biti hrišćanski.Npr. postoje knjige sa uputstvima za prizivanje demona ali takođe i anđela.Hrišćani se upecaju na ovo drugo.
Anđeli se ne mogu prizivati oni dolaze kada ih Bog pošalje.Ako prizovemo anđela najverovatnije pričamo sa demonom.
Ovo je odgovor stranca na moje pitanje(imaj na umu da je on jedan od tih "prizivača" i da zbog toga celu tu priču treba uzeti sa velikom rezervom.iskreno ja je ne uzimam ni sa rezervom ni bez nje.Dovoljno mo je ono što je napisano u jevanđeljima u Novom Zavetu.Stari Zavet me ne zanima naročito , kabala još manje.)

As far as the Old Testament goes, it is allegory. The wars and trials and tribulations concerning Israel the man and Nation are patterns and figures of believers and their spiritual trials and tribulations. These are shown in actuality in the book of acts and the rest of the New Testament and in our lives.

So, the Old Testament is allegorical and the New Testament is literal and actual historical fact. Even the miracles, signs and wonders did happen and still do.
All of the tribes and enemies and wars of the Old Testament are what happens within a person taking the journey of enlightenment.

Šta bi još moglo da bude osim ove priče o Starom zavetu kao metafori?(ovo je moje razmišljanje)
Moglo bi da bude recimo da je Mojsije svom narodu dao onakvo učenje koje je taj narod u tim vremenima mogao da poštuje.u tom smislu Božije zapovesti koje je Mojsije primmio od Boga su pre svega zakon a priče o tome kako je Jehova ljubomoran, priče o kazni su tu da takav narod na tom stupnju svesti drži koliko toliko moralnim .
To je princip koji se i danas primenjuje.npr. nisu Nemačke ulice tako čiste zato što su Nemci kulturan narod nego zato što su kazne stroge.
Šta bi bilo da je Mojsije sišao sa planine i propovedao Boga ljubav , koji ne kažnjava ni njih niti njihove neprijatelje jer je Bogu podjednako drag i jevrejin i "neprijatelj" Egipćanin npr. ?
Verovatno bi bio razapet isto kao što su razapeli i Hrista.
Mojsije je pripremio teren .To kaže i Isus ali nikako ne mogu da nađem taj deo u bibliji sad.
Kada ga fariseji napadaju zato što je uradio nešto protivno onome što je govorio Mojsije Isus kaže nešto tipa :" Mojsije vam je dao takve zakone zato što su vaša srca tvrda"

da skratim priču..ako nađeš nešto u jevanđeljima(ne i u poslanicama jer njih još ne čitam ) što ti deluje pogrešno ukaži mi na to pa ćemo pričati o tome.Možda i ja i ti nešto naučimo.
Stari Zavet mi ne pominji više jer to nije ono u šta ja verujem a priča oko njega je jako komlikovana .

Novi Zavet po rečima samog Isusa ima dve najvažnije zapovesti:

1. Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojim i svom snagom svojom.
2. Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

evo ti nešto os vemu ovome i sa neta(ne znam ko je napisao):

Novi zavet je savršeniji od Staroga u poimanju ljubavi i prema Bogu i prema bližnjem. To nije nikako čudo, jer se u Novom zavetu i Bog savršenije otkrio, i savršenijeg čoveka pokazao i stvorio. Bog se javio kao Ljubav: Otac i Sin i Duh Sveti. Postavši Bogočovek, Sin Božiji je pokazao i otkrio da je i čovek stvoren da bude nešto savršenije od čoveka - bogočovek. A za poimanje i stvaranje toga je neophodna dublja i šira vera i beskrajnija ljubav.
Novi zavet je savršeniji od Staroga, jer su Jevreji za bližnjega svoga smatrali samo sunarodnike Jevreje i obraćenike. Vernici Novog zaveta za bližnje svoje smatraju sve ljude bez obzira na njihovu boju kože, veru ili narodnost.
Novi zavet je savršeniji od Staroga zaveta ne samo po širini ljubavi prema svima ljudima nego i po jačini ljubavi: Hrišćanin voli svoga bližnjega ne samo kao samoga sebe nego i više od sebe samoga. On voli bližnjega kao što je Isus Hristos voleo nas, a Hristos je žrtvovao Samoga Sebe radi nas i za naše spasenje. Gospod je rekao učenicima svojim ne samo da vole svoje bližnje kao same sebe nego da ih vole, kao što je On zavoleo nas (Evanđelje po Jovanu, glava 13, stih 34).
Gospod Hristos je, dakle, voleo nas više nego Samoga Sebe. On je radi nas ponizio Sebe do smrti na krstu. Tu božanski nesebičnu, samožrtvenu ljubav Gospoda Hrista mi znamo po tome "što je On za nas dušu svoju položio ". Zbog toga, po Njegovoj zapovesti, i mi smo "dužni polagati dušu svoju za braću" (Prva poslanica Jovanova, glava 3, stih 16). Tek je to prava savršena ljubav: ljubav koja ne traži svoje.

Stvarno ne vidim nikakvu ljubomoru u Bogu iz Novog Zaveta ,.kao prvo on nas ne kontroliše, pušta nas da radimo kako mi mislimo da nam je na korist, kao drugo i pored svih naših gluposti i grehova nas voli.
Ljubomoran čovek radi upravo suprotno..ako ne radiš onako kako on misli da treba zamrzeće te ijako se do juče kleo u ljubav.

Što se tiče Dreamwaysovog posta o ljudima koji žele da se vrate Bogu..taj njegov post je jako šupalj.
ja sam upravo taj njegov tekst iskomentarisao na njegovom forumu(taj moj komentar je on obrisao)
i zbog toga sam bio banovan.
Priča da ljudi koji žele da idu u pravcu Boga postaju zavisnici od Božije ljubavi i da će zbog toga kao i narkomani biti spremni da počine zverstva nad onima koji žele da ih odvoje od Boga i priča kako je to upravo razlog zbog kojeg je crkva počinila zverstva su smešne.
Ako neko shvata Hristovo učenje taj neće činiti zverstva.To što su pojedini crkveni zvaničnici radili služi njima na čast i ne može da ukalja Hristovo učenje.
Ne mogu da zamislim da bi neki hrišćanski svetac ubio bilo koga zato što npr. želi da ga pokrsti.
Upravo se suprotno događalo.Ogroman broj hrišćanskih svetih ljudi postradao je zato jer su ih npr. zvaničnici Rimskog carstva pokušali da nateraju da se poklone idolima.
Nijedan od njih nije pružio otpor, već su radosno postradali i posvetili se.Hrišćanski redovi(prošli i neki sadašnji) koji veruju da cilj opravdava sredstva (kao što je npr. inkvizicija verovala) nisu shvatili Hristovo učenje i ne mogu se suštinski nazvati hrišćanima(mada su se oni sami tako nazivali).
Dreamways je najbolji u iznošenju činjenica.On to i sam kaže.On kaže kako je od neorganaca naučio da tako piše..bez filozofiranja..samo činjenice..bio sam tamo , video sam to i to.
Ovaj njegov post o tome kako ljudi trebaju da idu u suprotnom smeru(ne ka Bogu već ka nagualu) on nije napisao u tom svom maniru(koji se i meni jako sviđa i zbog kojeg i posećujem njegov forum)
To je napisao upravo suprotnom metodom od te neorganske..dao je svoje mišljenje , začinjeno ličnom frustracijom , ličnom istorijom svojih odnosa sa anđelima i situacijom u kojoj se nalazio u trenutku u kojem je pisao taj post.
Preneki dan je dao mnogo objektivniju (bez frustracije) sliku anđela .
To što Dreamways želi da ide ka paklovima rezultat je njegovog ličnog odnosa sa Bogom a ne istina za sve ljude.

Poslednja izmena:
Tehnika koju navodi qviti je šesti tibetanac. Opisano u knjizi ˝FONTANA MLADOSTI - Tibetanske vježbe za pomlađivanje˝, autor: Peter Kelder. Ima je na netu.

...ima to i tu...ta knjizica je odlicna...samo ima pomalo glupav naziv.".fontana mladosti" mnogi ljudi koima sam preporucio da procitaju ,daju kasnije komentar ,da je to za starije ljude...hm sto ne odgovara istini....vezbe su za sve ljude koji zele da rade na sebi ..a vezbe su vrh .....te vezbe su ustvari "kundalini yoga za pocetnike"...evo link

http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/Fontana mladosti.pdf

O seksu smo već nešto pričali. Bez celibate nema ozbiljne duhovnosti.
Tehnike i vežbe (kao i ova koja je spomenuta, "šesti tibetanac") pomažu, onako mehanički, ali ne rešavaju čoveka požude (nema tu nikakvog magičnog štapića), to je stvar za duge staze (i oni koji pokušaju mnogo će puta pasti i ustati pre nego se stabilizuju na prihvatljivom nivou ovladanosti) , za neusiljen napor, vrlinski, bez supresije, ali s velikom odlučnošću i trezvenošću (koju je na duge staze teško postići, ali može se, samo se nikada ne treba predati, ma šta se desilo)

Plavi zid je napisao:

Priča da ljudi koji žele da idu u pravcu Boga postaju zavisnici od Božije ljubavi i da će zbog toga kao i narkomani biti spremni da počine zverstva nad onima koji žele da ih odvoje od Boga i priča kako je to upravo razlog zbog kojeg je crkva počinila zverstva su smešne.
Ako neko shvata Hristovo učenje taj neće činiti zverstva.To što su pojedini crkveni zvaničnici radili služi njima na čast i ne može da ukalja Hristovo učenje.
Ne mogu da zamislim da bi neki hrišćanski svetac ubio bilo koga zato što npr. želi da ga pokrsti.
Upravo se suprotno događalo.Ogroman broj hrišćanskih svetih ljudi postradao je zato jer su ih npr. zvaničnici Rimskog carstva pokušali da nateraju da se poklone idolima.
Nijedan od njih nije pružio otpor, već su radosno postradali i posvetili se.Hrišćanski redovi(prošli i neki sadašnji) koji veruju da cilj opravdava sredstva (kao što je npr. inkvizicija verovala) nisu shvatili Hristovo učenje i ne mogu se suštinski nazvati hrišćanima(mada su se oni sami tako nazivali).
Dreamways je najbolji u iznošenju činjenica.On to i sam kaže.On kaže kako je od neorganaca naučio da tako piše..bez filozofiranja..samo činjenice..bio sam tamo , video sam to i to.
Ovaj njegov post o tome kako ljudi trebaju da idu u suprotnom smeru(ne ka Bogu već ka nagualu) on nije napisao u tom svom maniru(koji se i meni jako sviđa i zbog kojeg i posećujem njegov forum)
To je napisao upravo suprotnom metodom od te neorganske..dao je svoje mišljenje , začinjeno ličnom frustracijom , ličnom istorijom svojih odnosa sa anđelima i situacijom u kojoj se nalazio u trenutku u kojem je pisao taj post.
Preneki dan je dao mnogo objektivniju (bez frustracije) sliku anđela .
To što Dreamways želi da ide ka paklovima rezultat je njegovog ličnog odnosa sa Bogom a ne istina za sve ljude.

Ljubav prema Bogu i jedinistvo s Bogom je prirodno, izvorno i večno stanje duše. To nije nešto oko čega može postojati izvoljevanje ili nešto što se može suštinski promeniti, pa da bi moglo biti pogađanja ili cenkanja. Božija volja nije Božije izvoljevanje, Božija volja je ono što je stanje istinitosti, nema tu šta da se promeni; može se il živiti to il živeti u iluziji (neistinitosti). Stoga kada Bog traži da se ispuni Njegova volja, nije da on traži da se ugodi Njegovom izvoljevanju, već samo da stvari budu onakve kakve jesu, jer i ne mogu biti u istini drugačije, nikada nisu bile drugačije niti će ikada drugačijima postati (mogu samo u iluziji biti umišljane kao drugačije), One su prosto nakve kakve večno jesu, nama tu šta da se promeni, ni u nama ni u istinitosti koja je večna. To nije izraz Božije zadrtosti da On utera nekoga u nekakav obrazac koji je Njegovo izvoljevanje, već prosto su te stvari takve po njihovoj večnoj, izvornoj i konstitucionalnoj prirodi. može se živeti to u istinitosti ili živeti bilo koju od bezbroj iluzornih stvarnosti. Stvarno nije isto što i istinito! Mi živimo u svojoj stvarnosti (u materijalnom postojanju), ali ne živimo u istinitosti, koja je od večnosti takva kakva jeste i u njoj nit ima šta da se menja nit se može išta promeniti.

Pojačaj... gledaj... i slušaj...

Vezano za ovaj link...
Pre par godina sam sanjao da me neko biće (čovekoliko) provelo kroz razne svetove i svašta mi pokazalo samo da bih shvatio da sam ja Bog. I zaista sam shvatio. Koliko sam samo bio oduševljen kad sam se probudio. Toliko je prosto i ne znam kako to ranije nisam shvatio.
Svaki čovek je Bog!
Svaki čovek je stvaralac sveta i svaki čovek odlučuje o sudbini sveta. Ali to je mnogo šire značenje nego što izgleda.

Vezano za ovaj link...
Pre par godina sam sanjao da me neko biće (čovekoliko) provelo kroz razne svetove i svašta mi pokazalo samo da bih shvatio da sam ja Bog. I zaista sam shvatio. Koliko sam samo bio oduševljen kad sam se probudio. Toliko je prosto i ne znam kako to ranije nisam shvatio.
Svaki čovek je Bog!
Svaki čovek je stvaralac sveta i svaki čovek odlučuje o sudbini sveta. Ali to je mnogo šire značenje nego što izgleda.

Npr...da svi ovaj svet stvaramo tako sto drzimo skupnu tacku na odredjenom polozaju celog zivota, to nas cini bogovima stvaraocima ovog sveta iako pored njega postoji jos stvarnosti :mrgreen:

Da, i to. I još toga. Širina značenja je neverovatna. Ona obuhvata još mnogo toga što ne znamo i dosta toga što znamo ali ne možemo rečima iskazati.
San sam gotovo ceo zaboravio, ali moje telo je zapamtilo i bez ikakve sumnje zna, što će reći ja znam, da taj Bog o kome svi pričaju... Da sam to zapravo ja!

Poslednja izmena:
Vezano za ovaj link...
Svaki čovek je Bog!

Ti si Bog? :hahaha: :mrgreen: pošto je to dobar vic evo kao komentar i ja ću napisati jedan vic:

Na psihijatrijskom odeljenju pacijent razgovara sa konzilijumom lekara koji ga, misleći na njegovo obolelo stanje upitaše:
"Petronije, ispričaj ti nama sve ispočetka, kako je sve počelo?"

a on započe :

"I tako reče meni Bog..."

A lekari kolutaju očima i zgledjau se međusobno... kad se iz susedne sobe začu ljutit glas:

" Laže Petronije!!! ništa mi ja govorio nisam!" :rotf:

Vezano za ovaj link...
Svaki čovek je Bog!

Kome ovako nesto nije jasno treba odmah da pocne sa lecenjem dok nije kasno.:hvala:

Back