Kartiikeya
Aktivan član
- Poruka
- 1.785
Da, dok se ne razbije tabu.
Kakav tabu? Nema tu nikakvog tabua, prosto ako neko hoće biti ozbiljan u duhovnosti neophodno je da živi u celibatu. To je opšte poznat stav svih ozbiljnih duhovnih praksi, uključujući i ovo što je predstavio Kastaneda.
Naravno da nije uzaludno.
Nije uzaludna ni tantra. Samo koliko je slicna sa drugim meditacijama (sve je u osnovi sadasnjeg trenutka i unutrasnje tisine, a onda krece podizanje "energije" kroz cakre.
U tantri nema izbacivanja semena. I onaje namenjena za one koji ne mogu da žive u čistom celibatu, da bi mogli dobili šansu da tu svoju neodoljivi sklonost pokušaju nekako preobratiti, kada već ne mogu da joj odole.
I sam znas da je seks, kad se banalise totalno, jedna fizicka aktivnost slicna trcanju/plivanju, sa jednim velikim fizickim zadovoljstvom na kraju. Neko vise voli da trci, a neko da jebbe. Da li cete unositi "osecaje" u jedno ili drugo, vas je izbor, i dali cete se totalno prepustiti nekoj od tih fizickih kretnji sa svim ukljucenim culima ili za vreme aktivnosti mastati, razmisljati o necemu, opet je vas izbor.
To sam već objasnio, po slobodi volje kako ko hoće, a po prirodi stvari samo onako kakva ta stvar po sovjoj prirodi jeste. Niko nikom ne obranjuje slobodu volje, al nemoj da mi meša svoju ličnu slobodu volje i hirovitost sa stanjem stvari kakve jesu, a da bi nekako pokušao prilagoditi stvarnost svom hiru da se ne bi osećao kao neko ko čini protivprirodnu delatnost. Nek radi šta ga volja sa sobom al ne da svoju izvrnutost predstavlja kao tobož pravu i zdravu prirodnost.
A to što se tiče pogleda na seks kao naprostu fizičku aktivnost sam već citirao Huana
„Snošaj je uvek darivanje svesti, iako to darivanje ne mora da bude ujedinjeno“, nastavio je.“Zračenja u čahurama ljudskih bića ne znaju za snošaj iz zadovoljstva.“
Henaro se preko stola nagao prema meni iz svoje stolice i rekao mi tiho, tresući glavnom da bi naglasio:
„Nagual ti govori istinu“, rekao je i namignuo mu.“To zračenja zaista ne znaju.“
Don Huan se borio da se ne nasmeje i dodao je da čovek greši što dela nimalo ne poštujući tajnu postojanja i što veruje da je toliko uzvišen čin darivanja svesti i života samo fizička akcija u koju čovek može da se upušta kad god mu se prohte.
i u potpunosti se slažem s njim u tome.

Nadji gde to kaže don Huan... Ali neće ti mnogo značiti dok ne iskusiš...

? I oba puta toga nisam bio svestan