Antropologija: Kastaneda

Iz tvoje tvrdnje jasno vidim da nikakve osnove nema progoniti homoseksualno orjentisane pojedince jer oni boluju od iste devijacije ili ti bolesti kao i hetero orjentisani a koji upražnjavaju seks "kad im se digne". Sa tim bih se mogao složiti:bez progona, lomača i anatema.
Ono što ne vidim je: koja to ljubav "prema" stiče decu a bez požude "kame"?
Bez kame nema ubadanja :zper:. Prema mogu: deci, sestrama, prijateljima, prirodi, ženi,Kartiikeyi, univerzumu celom. A decu mogu da steknem samo sa osobom suprotnog pola i neverujem da to može bez kame. Meso je meso sa svešću o ljubavi ili bez.
Postoje li razlike između onih koji upražnjavaju sex sa stalnim partnerom a da uključuju ljubav i onih koji ultimativno traže nove partnere da bi zadovoljili požudu? Ili je to sve devijacija i kraj? :dontunderstand:

I životinje oboljevaju od raznih bolesti ili pak devijacija.

Ne kažem ja da je seks neprirodan već da je seks koji na veštački način nastoji potisnuti i eliminisati suštinu i neodvojivi deo seksualnog čina - začeće - neprirodan. Takav seks je neprirodan a nije seks kao pojava neprirodan. Kao što ni jelo nije neprirodno ali se prejedati (koristiti se jelom na neprirodan mu način, način koji je pervertovanost njegove prirodne funkcije i svrhe) jeste. :mrgreen:

Znaš, to kad se dvoje kresnu zarad zadovoljstva, a eliminišu, veštački izbegnu - ne neki način začeće - teoretski može biti čak i iz ljubavi (uzgred reč kama, koja je u naslovu "kama-sutra" znači na sanskritu "požuda" a ne ljubav! :mrgreen: Reč za ljubav je "prema", odnosi se na čistu, ljubav neokaljanu požudom.) koja se se tiče njih dvoje, ali taj čin uključuje i trećeg (dete) ! - a kamo ljubav prema njemu u tom činu? :eek:

Izuzetci (a uvek ima izuzetaka) samo potvrđuju pravilo.

Kako samo vučeš vodu na svoju vodenicu.:)
Nigde u prethodnom postu nisi pominjao ‚‚seksualno prejedenje‚‚, već si rekao da je seks koji ne uključuje začeće neprirodan. I kada se dvoje seksaju radi začeća prvo mora da ide požuda, pa seks, pa začeće (do kog može da dodje ali i ne mora i bez veštačkog izbegavanja.) Da bi došlo do začeća potrebno je nešto više od samog seksualnog čina. I požuda je prirodna stvar, kao što je i sila gravitacije. Hoćeš li reći da je sila gravitacije prljava , jer da nje nije ne bi morali hodati zemljom već bi lebdeli I bili andjeli. Ono što je prirodo čovek kalja svojim stavom.. Ono samo po sebi nije kaljavo. Kao što reče Terza seksualni čin može biti okupan ljubavlju prema celom univerzumu, a ne samo prema drugom Ili trećem biću.

Poslednja izmena:
Ja sam u razgovoru kao ogledalo. Samo odražava sagovornikov način. Ako je sagovornik uljudan i njegov odraz u ogledаlu je takav.

Što bi reko Negoš:

Ја сам проша сито и решето
овај грдни свијет испитао,
отрови му чашу искапио,
познао се с гркијем животом.
Све што бива и што може бити,
мени ништа није непознато;
што год дође ја сам му наредан.
Зла под небом што су сваколика
човјеку су прћија на земљу.
Ти си млад још и невјешт, владико!
Прве капље из чаше отрови
најгрче су и најупорније.
О да знадеш што те јоште чека!
Св'јет је овај тиран тиранину,
а камоли души благородној!
Он је состав паклене неслоге:
У њ ратује душа с тијелом,
у њ ратује море с бреговима,
у њ ратује зима и топлина,
у њ ратују вјетри с вјетровима,
у њ ратују живина с живином,
у њ ратује народ с народом,
у њ ратује човјек с човјеком,
у њ ратују дневи са ноћима,
у њ ратују дуси с небесима.
Т'јело стење под силом душевном,
колеба се душа у т'јелу.
Море стење под силом небесном,
колебљу се у мору небеса;
волна волну ужасно попире,
о бријег се ломе обадвије.

Нико срећан, а нико довољан,
нико миран, а нико спокојан.
Све се човјек брука са човјеком:
гледа мајмун себе у зрцало!

Samo ti vataj zabeleške :mrgreen:

Naravno da postoji selekcija, u vezi sa tim i postoji reč "verodostojno"

Opet se tripuješ... Samo sam ti iskreno rekao ono što mislim o tvojim postovima.
Pa nisi odgovorio... Šta je po tebi "verodostojno"?

Opet se malo vraća tema sexa...
Igrom slučaja i u mom životu je ta tema trenutno aktuelna... Posle duuuugo vremena!
Dosta stvari sam sredio u mom tonalu, ali evo i ta dodje na red. Iako, napomenuću, ne mojom voljom, već voljom Namere. Situacija je tako režirana da ni Hičkok ni Spilberg ne bi to bolje uradili.
Tako da možda i izadjem iz celibata, tj moje verzije istog, ako situacija nemetne takav ishod. Videćemo...

Iz tvoje tvrdnje jasno vidim da nikakve osnove nema progoniti homoseksualno orjentisane pojedince jer oni boluju od iste devijacije ili ti bolesti kao i hetero orjentisani a koji upražnjavaju seks "kad im se digne". Sa tim bih se mogao složiti:bez progona, lomača i anatema.

Nezgodna tema a? :mrgreen: Homoseksualnost (nezavisno koji su joj uzroci i dal se može korigovati - a može sasvim izvesno, samo ako ko hoće) kao i svaka druga perverzija je stvar slobode volje pojedinca, ako ko hoće da se UPUŠTA u to - njegova stvar. No, kako heteroseksualno orjentisan čovek može, ako hoće, žuveti u celibati, isto tako i homoseksualno orjentisan čovek može, ako hoće, živeti u celibatu. Nije problem u ovakvoj ili onakvoj orjentaciji (čak i da je baš svaka homoseksualnost "prirodno" uzrokovana (a nije) ), dokle god čovek praktično koristi seks u skladu sa njegovom prirodom i svhrom, nek je orjentisan kako god hoće ili da jeste! :mrgreen:(konačno vrlo mali procenat ljudi su i hermafroditi)

Po prirodi stvari jasno da je to devijacija i perverznost. Dakle nije varijacija ljudske vrste već devijacija (budući da devijacija-homoseksualnost opstaje samo na osnovu heterosekusalnosti, jel je po sebi jalova. Homoseksualnost ne može opstati po sebi, već se održava i osniva na heteroseksualnosti! :mrgreen:

Problem nastaje ako ko hoće da nameće drugima ideju kako je homoseksualnost ili nekakva druga seksualna perverznost samo jedna od varijanti tobož normalne seksualnosti - budući da, očito, po prirodi stvari - nije :mrgreen: a po slobodi volje, kako god ko hoće.

Nema nikakvog razloga za progon homoseksualaca ili nasilje nad njima ili diskriminaciju samo zato što su homoseksualci (ma koji da su uzroci te homoseksualnosti). Ali nema ni razloga da se dovode u zabludu, podstiču i ohrabruju na tu pervertnost putem društvenog priznavanja da se tobož radi o normalnoj varijanti seksualnosti - jer to prosto nije istina i na taj način se tim ljudima ne čini ništa dobro, pa im se makar ugađalo po volji. Homoseksualnost se danasnaširoko zloupotrebljava prevashofno u političlke svrhe (budući da je 5-7% populacije homoseksualno to je i tek kako značajan broj glasača.

Ono što ne vidim je: koja to ljubav "prema" stiče decu a bez požude "kame"?
Bez kame nema ubadanja :zper:. Prema mogu: deci, sestrama, prijateljima, prirodi, ženi,Kartiikeyi, univerzumu celom. A decu mogu da steknem samo sa osobom suprotnog pola i neverujem da to može bez kame. Meso je meso sa svešću o ljubavi ili bez.
Postoje li razlike između onih koji upražnjavaju sex sa stalnim partnerom a da uključuju ljubav i onih koji ultimativno traže nove partnere da bi zadovoljili požudu? Ili je to sve devijacija i kraj? :dontunderstand:

Seks može biti, i trebao bi biti sa ljubavlju, ako je tako onda je u redu, a ako se u seksu dovija da bi se izbeglo začeće, onda nema govora o ljubavi, jer ako ja zarad svog ličnog zadovoljstva sprečavam darivnje rođenja novog ljudskog bića, tj koristim seks radi svog zadovoljstva a odsecam jedan njegov deo koji se tiče dobrobiti i života drugog živog bića - tu ne može ni teoretski biti reči o ljubavi, već samo o požudi. Strast u svakom činu stvaranja mora biti prisutna, ali požuda (sebično nastojanje za vlastitim zadovoljstvom bez uzimanja u obzir kakvu posledicunaša delatnost ima prema drugom živom biću) - ne mora! Prosto,to se ne može obići, makar kada su u pitanju ljudska bića (kod nekih drugih životnih formi to nije tako, ali ljudski oblik života ima posebnu, duhovnu namenu...)

Svakako da je manje loše upražnjavati ma kakav seks sa stalnim partnerom nego menjati partnere. Ali to je samo manje loše, ne nužno i dobro, mada ako je po spomenutim principima može biti ne samo dobro već i posve božanski.

Priroda ljudske seksualnosti je takva kakva je. Ne može se pormeniti, možemo to samo potisnuti i samoobmanjivati se da bi ugodili svojim strastima. Nije poenta na tome da neko sebe usili da svoju seksualnost uskladi sa prirodnim stnajem stvari, to niko i ne može tako, nek mu je jasan položaj u kojem je ali nek mu je jasna i priroda seksualnosti, pa nek svak učini šta može i šta hoće - al nikoga ne bi trebalo dovoditi u zabludu povlađivajući toj našoj, verovatno najjačoj strasti.

Kako samo vučeš vodu na svoju vodenicu.:)
Nigde u prethodnom postu nisi pominjao ‚‚seksualno prejedenje‚‚, već si rekao da je seks koji ne uključuje začeće neprirodan. I kada se dvoje seksaju radi začeća prvo mora da ide požuda, pa seks, pa začeće (do kog može da dodje ali i ne mora i bez veštačkog izbegavanja.) Da bi došlo do začeća potrebno je nešto više od samog seksualnog čina. I požuda je prirodna stvar, kao što je i sila gravitacije. Hoćeš li reći da je sila gravitacije prljava , jer da nje nije ne bi morali hodati zemljom već bi lebdeli I bili andjeli. Ono što je prirodo čovek kalja svojim stavom.. Ono samo po sebi nije kaljavo. Kao što reče Terza seksualni čin može biti okupan ljubavlju prema celom univerzumu, a ne samo prema drugom Ili trećem biću.

Nezgodno a Hekate ? ;) Tako stvari stoje, ni moja požuda ne voli što je to tako i ja bih voleo da mogu da karam lepojke kad god mi se d**** al neki drugi deo mene mi kaže neke druge stvari u vezi sa tim.

To je prirodno stanje stvari a ne moja vodenica. :mrgreen: Prejedanje je analogno svakom korišćenju seksa uz veštačko izbegavanje začeća - a koji ne odgovara prirodi ljudske seksualnosti, kao što prejedanje ne odgovara prirodnoj upotrebi jela.

Požuda je prirodna za naše telo, nije prirodna za dušu u izvornom stanju. Osim toga požuda i strast nisu isto. Strast je stvaralački čin, koji može biti povezan s požudom al može i s ljubavlju, dok je požuda čin sebičnosti. Ne kažem ja da je seks prljav po sebi, naprotiv, ako je u skladu s pomenutim principima on je božanski. Velim da je njegova zloupotreba prljava (a to je više nego lako videti u doba interneta kad počnu gole guzice da ti sevaju po ekranu a ljudska bića izvode radnje koja ne priliče ni nerazumnim životinjama :mrgreen:

I kada se dvoje seksaju radi začeća prvo mora da ide požuda, pa seks, pa začeće (do kog može da dodje ali i ne mora i bez veštačkog izbegavanja.)

„Snošaj je uvek darivanje svesti, iako to darivanje ne mora da bude ujedinjeno“, nastavio je.“Zračenja u čahurama ljudskih bića ne znaju za snošaj iz zadovoljstva.“
Henaro se preko stola nagao prema meni iz svoje stolice i rekao mi tiho, tresući glavnom da bi naglasio:

„Nagual ti govori istinu“, rekao je i namignuo mu.“To zračenja zaista ne znaju.“

Don Huan se borio da se ne nasmeje i dodao je da čovek greši što dela nimalo ne poštujući tajnu postojanja i što veruje da je toliko uzvišen čin darivanja svesti i života samo fizička akcija u koju čovek može da se upušta kad god mu se prohte.

Henaro je izvodio opscene seksualne pokrete, uvijao kukovima u krug, bez prekida, Don Huan je klimao glavom i rekao da je upravo to bilo tačno ono što je mislio. Henaro mu je zahvalio što odaje priznanje njegovom jednom i jedinom doprinosu objašnjenju svesti.
I jedan i drugi su se smejali kao budale, govoreći mi da bih se, kad bih samo znao koliko je njihov dobrotvor bio ozbiljan u vezi s objašnjenjem svesti, i ja sam smejao sa njima.
Ozbiljno sam upitao don Huana šta sve to znači prosečnom čoveku u svakodnevnom životu.

„Misliš to što Henaro radi?“ upitao me je sa lažnom ozbiljnošću.

Njihova radost je uvek bila zarazna. Trebalo im je prilično vremena da se smire. Nivo njihove energije je bio toliko visok da sam pored njih izgledao star i oronuo.

„Zaista ne znam“, konačno mi je odgovorio don Huan.“Znam jedino šta to znači ratnicima.
Oni znaju da je jedina prava energija koju imamo seksualna energija koja daruje život. Znajući to, oni su stalno svesni svoje odgovornosti.

:hahaha: Henaro je fenomenalan.

Poslednja izmena:
Opet se tripuješ... Samo sam ti iskreno rekao ono što mislim o tvojim postovima.
Pa nisi odgovorio... Šta je po tebi "verodostojno"?

Šta misliš ti freedomseeker šta je verodostojno? Da li je univerzitetski profesor koji predaje neki dotični predmet verodostojan ili je verodostojan neki pijanac na ulici koji govori o istoj toj temi? Ako ubaciš poštanski koverat na bilo koje drugo mesto osim onoga od pošte predviđenog za to, tvoja pošiljka neće stići do odredišta. Jel onda taj poštanski sandučić, u okviru svoje jurisdikcije, verodostojan ili je verodostojan tamo neki kojeg je postavio ciganin Mika?

Može li postojati falsifikat bez originala? Kopija bez onoga po čijem je ugledanju načinjena? ;)

Poslednja izmena:
Ta logika neprirodne upotrebe prirodne seksualnosti čoveka je dobro odslikana tzv. logikom pohlepnog farmera:

Jednom je farmer koji je gajio kokoši "mudro" primetio da kokoš prednjim delom tela jede, tj pravi mu trošak, a zadnjim delom tela nosi jaja, tj. donosi mu prihod. Pomislio je da bi bilo "lobično" i "pametno" eliminisati prednji deo, koji pravi trošak, a sačuvati zadnji, koji dosnosi prihod, tako je odsekao glavu kokoši :per: No, kako je kokoš jedna potpuna celina u sebi, kad nije bilo prednjeg dela nije moglo biti ni rezultata zadnjeg dela. :hahaha:

Tako je i sa seksom, ne može se cepkati na deliće a da se ne uništi kao potpuna celina u sebi, ne može se uzeti samo zadovoljstvo a izbeći začeće i odgovornost za decu.

Mnogo smo mi potonuli u ovom Kali dobu, smao nismo toga svesni. Nismo svesni svoje nesvesti :mrgreen:

pozdrav...

zanimljiv tekst od stalkera...sva ta prica mi je veoma cudna, pogotovo kad se samo jedna religija brani a druge su od vraga...kaze se da je isus dosao da spasi nas, ali sta je s onim ljudima koji u vrjeme kad je isus bio na svjetu nisu nista culi za njega, dali je on dosao samo da spasi samo jedan dio covjecanstva...
sve mi je to nekako naopako...

po mojem misljenju nema, niti postoji sotona koji je protivnik boga, bog je sve stvorio i jos uvjek stvara, ovaj momenat je bog, i svi ljudi bili oni bilo koje religije ili vjere mogu biti vrag ili svetac, sve ovisi o odlukama koje donosimo...osobno vjerujem da je krist, buda, krisna, i drugi nazivi, da su to imena za boga koji je u nama, za izvor koji je u nama i ako smo od izvora odvojeni tad smo u paklu, ako smo skupa tad je bozje carstvo oko nas...

zato je isus sigurno rekao samo ako smo poput malog djeteta, tad cemo uci u kraljestvo bozje...

inace i najveci sotona je od boga kao i svako od nas, bez boga nema nista, ma bilo sta da je bog, svagdje se kaze da se nemoze napraviti slika boga, i sigurno se nemoze jer je bog uvjek nov, uvjek iznova i bezkraja, to je valda ono sto je don juan rekao da postoji poznato, nepoznato i trece ono neopisivo i to je bog, to ko je je bez obilka i s oblikom...

i onaj koji dodje do boga je samo u cudjenju i uvjek ide dalje, i tad su price o zamki vraga ili od spasa prave religije bezvrjedne, te price pripadaju u poznato i nepoznato...

pozdrav...

zanimljiv tekst od stalkera...sva ta prica mi je veoma cudna, pogotovo kad se samo jedna religija brani a druge su od vraga...kaze se da je isus dosao da spasi nas, ali sta je s onim ljudima koji u vrjeme kad je isus bio na svjetu nisu nista culi za njega, dali je on dosao samo da spasi samo jedan dio covjecanstva...
sve mi je to nekako naopako...

po mojem misljenju nema, niti postoji sotona koji je protivnik boga, bog je sve stvorio i jos uvjek stvara, ovaj momenat je bog, i svi ljudi bili oni bilo koje religije ili vjere mogu biti vrag ili svetac, sve ovisi o odlukama koje donosimo...osobno vjerujem da je krist, buda, krisna, i drugi nazivi, da su to imena za boga koji je u nama, za izvor koji je u nama i ako smo od izvora odvojeni tad smo u paklu, ako smo skupa tad je bozje carstvo oko nas...

zato je isus sigurno rekao samo ako smo poput malog djeteta, tad cemo uci u kraljestvo bozje...

inace i najveci sotona je od boga kao i svako od nas, bez boga nema nista, ma bilo sta da je bog, svagdje se kaze da se nemoze napraviti slika boga, i sigurno se nemoze jer je bog uvjek nov, uvjek iznova i bezkraja, to je valda ono sto je don juan rekao da postoji poznato, nepoznato i trece ono neopisivo i to je bog, to ko je je bez obilka i s oblikom...

i onaj koji dodje do boga je samo u cudjenju i uvjek ide dalje, i tad su price o zamki vraga ili od spasa prave religije bezvrjedne, te price pripadaju u poznato i nepoznato...

POZNATO, NEPOZNATO I NESAZNAJNO (nije pominjao boga)
Svi biste hteli da nesto prokuzite sta je rekao Don Huan a on nikada nije pricao u takvim metaforama

POZNATO, NEPOZNATO I NESAZNAJNO (nije pominjao boga)
Svi biste hteli da nesto prokuzite sta je rekao Don Huan a on nikada nije pricao u takvim metaforama

nesaznajno, opet isto tako jer je nesaznajno jer je uvjek iznova...

pa neznam sta da se desi ili nedesi, svejedno sam u bogu jer postojim...

bilo koji put da izaberem, onaj koji neko zove vrazji ili onaj od svjetla cinjenica je da bez boga nebi imao ni jedan...

sve u svemu kako to shvatio ili mislio don juan ili sveti petar je njihovo, moje je da shvatim moje iz njihovog recenog, isus je rekao samo oni koji imaju usi cuce sta zelim reci..., a drugi ce shvatiti ono sto zele...

i sve drugo je iskustvo i cudno postojanje...

Nezgodna tema a? :mrgreen:
Nema nikakvog razloga za progon homoseksualaca ili nasilje nad njima ili diskriminaciju samo zato što su homoseksualci (ma koji da su uzroci te homoseksualnosti). Ali nema ni razloga da se dovode u zabludu, podstiču i ohrabruju na tu pervertnost putem društvenog priznavanja da se tobož radi o normalnoj varijanti seksualnosti - jer to prosto nije istina i na taj način se tim ljudima ne čini ništa dobro, pa im se makar ugađalo po volji.

Svi obavljaju snošaj uz požudu i ne prave decu. Koriste svoju energiju nesvesni svoje nesvesti.... i homo i hetero. I sad ne treba "dovoditi u zabloudu" homoseksualce, a ko je hetero orijentisane držao u zabludi do sad?

Šta KO kome da prizna ? Dronjo da osudjuje Krpana? A oba prosjaci. :hahaha:
I šta je po tvojoj tvrdnji ,a koju sam citirao, normalno? Osim seks=deca.
"Tobož" je reč koja ti nije trebala kao ni toliki zeleni smajliji. Nije mi prijatno da neko "zeleni" :heart: :per:

Šta misliš ti freedomseeker šta je verodostojno? Da li je univerzitetski profesor koji predaje neki dotični predmet verodostojan ili je verodostojan neki pijanac na ulici koji govori o istoj toj temi? Ako ubaciš poštanski koverat na bilo koje drugo mesto osim onoga od pošte predviđenog za to, tvoja pošiljka neće stići do odredišta. Jel onda taj poštanski sandučić, u okviru svoje jurisdikcije, verodostojan ili je verodostojan tamo neki kojeg je postavio ciganin Mika?

Može li postojati falsifikat bez originala? Kopija bez onoga po čijem je ugledanju načinjena? ;)

Evo, pokušaću da odgovorim, tj ono što znam pretočim u reči.

Šta je verodostojno?
Sistem znanja i vere, a dodao bih da raznih nivoa vere ima, u čoveka naravno počinje od trenutka našeg rodjenja. Detetu je sve nepoznato i svega se plaši, ali polako ispitujući svet oko sebe otkriva jednu po jednu stvar koju može na ovaj ili onaj način koristiti. I naravno gradi se sistem obrnute piramide, odnosno krošnje, gde se znanje i vera talože i nadogradjuju. To je naravno svima jasno. Medjutim...
Problemi nastaju kada se neka informacija uzme za 100% tačnu i ispravnu a da je nismo prethodno u potpunosti proverili i u nju se osvedočili. To je potencijalna katastrofa za um jer će on na tu neproverenu informaciju koju je olako uzeo nastaviti da gradi sistem za koji će se možda na kraju ispostaviti da je potpuno pogrešan.
Pošto nisam bio u Australiji ona za mene postoji samo u mom umu, ali ja verujem 98% da ona postoji i da se nalazi tamo gde se nalazi, ali ostavljam prostora da to možda i nije tako. Pa možda i nije? Neki će shvatiti...
Suludo je uzeti Bibliju, Kuran, Vedske dokumente, itd za 100% tačne iliti verodostojne dokumente. Takodje, naravno ni Kastanedine knjige.
Sve sam to čitao, i svuda ima "nešto", ali meni srce kaže da je Kastaneda možda u pravu, no ostavljam i šansu da nije. Medjutim pošto sam dosta stvari koje je on naveo i sam isprobao i uverio se u njihovu verodostojnost moja vera u njega se uveliko uvećala. Ali dodaću da ja ne mogu da pričam, a ni da razmišljam o npr petoj kapiji sanjanja ili o nagualu jer to nisam doživeo i osvedočio se u postojanje istih.

A što se tiče tvog drugog pitanja... Ne bih dao prednost ni jednom, jer sam se osvedočio da ima jednak broj budala i medju pijancima i medju univerzitetskim profesorima.

Poslednja izmena:
Ta logika neprirodne upotrebe prirodne seksualnosti čoveka je dobro odslikana tzv. logikom pohlepnog farmera:

Jednom je farmer koji je gajio kokoši "mudro" primetio da kokoš prednjim delom tela jede, tj pravi mu trošak, a zadnjim delom tela nosi jaja, tj. donosi mu prihod. Pomislio je da bi bilo "lobično" i "pametno" eliminisati prednji deo, koji pravi trošak, a sačuvati zadnji, koji dosnosi prihod, tako je odsekao glavu kokoši :per: No, kako je kokoš jedna potpuna celina u sebi, kad nije bilo prednjeg dela nije moglo biti ni rezultata zadnjeg dela. :hahaha:

Tako je i sa seksom, ne može se cepkati na deliće a da se ne uništi kao potpuna celina u sebi, ne može se uzeti samo zadovoljstvo a izbeći začeće i odgovornost za decu.

Mnogo smo mi potonuli u ovom Kali dobu, smao nismo toga svesni. Nismo svesni svoje nesvesti :mrgreen:

Jednom je jedan čika koji je gajio znanje ‚‚mudro‚‚ primetio da mu donji deo tela pravi trošak, a gornji donosi prihod. Pomislio je da bi bilo ‚‚logično‚‚ i ‚‚pametno‚‚ eliminisati donji deo, koji pravi trošak, a sačuvati gornji koji donosi prihod, pa je tako sebi odsekao.... guuuzu. No. kako je telo jedna potpuna celina u sebi, kad nije bilo donjeg dela nije moglo biti ni rezultata gornjeg dela.:zcepanje:

Tako ti je sa čovekom, ne može se cepkati na deliće, a da se ne uništi kao potpuna celina.:cmok2:

Poslednja izmena:
Nezgodno a Hekate ? ;) Tako stvari stoje, ni moja požuda ne voli što je to tako i ja bih voleo da mogu da karam lepojke kad god mi se d**** al neki drugi deo mene mi kaže neke druge stvari u vezi sa tim.

To je prirodno stanje stvari a ne moja vodenica. :mrgreen: Prejedanje je analogno svakom korišćenju seksa uz veštačko izbegavanje začeća - a koji ne odgovara prirodi ljudske seksualnosti, kao što prejedanje ne odgovara prirodnoj upotrebi jela.

Požuda je prirodna za naše telo, nije prirodna za dušu u izvornom stanju. Osim toga požuda i strast nisu isto. Strast je stvaralački čin, koji može biti povezan s požudom al može i s ljubavlju, dok je požuda čin sebičnosti. Ne kažem ja da je seks prljav po sebi, naprotiv, ako je u skladu s pomenutim principima on je božanski. Velim da je njegova zloupotreba prljava (a to je više nego lako videti u doba interneta kad počnu gole guzice da ti sevaju po ekranu a ljudska bića izvode radnje koja ne priliče ni nerazumnim životinjama :mrgreen:

„Snošaj je uvek darivanje svesti, iako to darivanje ne mora da bude ujedinjeno“, nastavio je.“Zračenja u čahurama ljudskih bića ne znaju za snošaj iz zadovoljstva.“
Henaro se preko stola nagao prema meni iz svoje stolice i rekao mi tiho, tresući glavnom da bi naglasio:

„Nagual ti govori istinu“, rekao je i namignuo mu.“To zračenja zaista ne znaju.“

Don Huan se borio da se ne nasmeje i dodao je da čovek greši što dela nimalo ne poštujući tajnu postojanja i što veruje da je toliko uzvišen čin darivanja svesti i života samo fizička akcija u koju čovek može da se upušta kad god mu se prohte.

Henaro je izvodio opscene seksualne pokrete, uvijao kukovima u krug, bez prekida, Don Huan je klimao glavom i rekao da je upravo to bilo tačno ono što je mislio. Henaro mu je zahvalio što odaje priznanje njegovom jednom i jedinom doprinosu objašnjenju svesti.
I jedan i drugi su se smejali kao budale, govoreći mi da bih se, kad bih samo znao koliko je njihov dobrotvor bio ozbiljan u vezi s objašnjenjem svesti, i ja sam smejao sa njima.
Ozbiljno sam upitao don Huana šta sve to znači prosečnom čoveku u svakodnevnom životu.

„Misliš to što Henaro radi?“ upitao me je sa lažnom ozbiljnošću.

Njihova radost je uvek bila zarazna. Trebalo im je prilično vremena da se smire. Nivo njihove energije je bio toliko visok da sam pored njih izgledao star i oronuo.

„Zaista ne znam“, konačno mi je odgovorio don Huan.“Znam jedino šta to znači ratnicima.
Oni znaju da je jedina prava energija koju imamo seksualna energija koja daruje život. Znajući to, oni su stalno svesni svoje odgovornosti.

:hahaha: Henaro je fenomenalan.

Može se tumačiti i ovako (čujte i počujete...plavuša tumači i navlači vodu na svoju vodenicu...hi, hi, hi): Sve što je živo, ono ne može biti drugačije ispoljeno nego kroz strast izmedju plusa i minusa. U tom kontekstu seksualna energija daruje život. Ona je samo orudje u ‚‚rukama‚‚ svesti koja je u suštini pravi životodavac. Seksualna energija se nalazi u svemu, kako u čoveku, tako i u kamenu. Da li su titraji seksualne energije u kamenu sramni? Zračenja ne znaju za snošaj iz zadovoljstva. Možda se Henaro rugao čovekovom prevelikom pridavanju važnosti tim pokretima? Svest preko ‚‚snošaja‚‚ uvek nudi sebe na dar. Ali do ujedinjenja prilikom ‚‚snošaja‚‚ može doći, ali i ne mora u odredjenom trenutku. Ali jednom ipak dodje. I svest tada postane svesna sama sebe.

:hahaha: Henaro je fenomenalan

Usmeriću vam pažnju na snimak sa Youtube-a koji Nikko promoviše. Ne znam kako ga ranije nisam odgledao. Traje 12 x 10 minuta i treba odgledati sve da bi se doneo konačan zaključak.

Zacudjujuca glupost od nekog kao sto je Nikko...mada sam i to mogao ocekivati posle one njegove rasprave na forumu sa doticnima...
Ovde ocigledno svi uzimaju "po malo" od razlicitih ucenja ili misljenja i prave hibrid svoga koje im najvise odgovara...
Sta kazete da napravimo hibrid hriscansko-vanzemaljsko-budistickog ucenja da vidimmo kako bi to izgledalo - jedino moramo da izaberemo nekog dovoljno inteligentnog retoricara...kao ovog sa youtube-a pa da nam upadne sekira u med:zper:
Za Nikko-a sam isprva mislio da je mozda najvise dogurao ovde i da je najtrezveniji ...ali posle one dugacke rasprave sa kattikey-om....
P.S- kada se pogledaju postovi...ko bi rekao da je ovo nekada bio zamisljeno kao "Ratnicki forum"

Zacudjujuca glupost od nekog kao sto je Nikko...mada sam i to mogao ocekivati posle one njegove rasprave na forumu sa doticnima...
Ovde ocigledno svi uzimaju "po malo" od razlicitih ucenja ili misljenja i prave hibrid svoga koje im najvise odgovara...
Sta kazete da napravimo hibrid hriscansko-vanzemaljsko-budistickog ucenja da vidimmo kako bi to izgledalo - jedino moramo da izaberemo nekog dovoljno inteligentnog retoricara...kao ovog sa youtube-a pa da nam upadne sekira u med:zper:
Za Nikko-a sam isprva mislio da je mozda najvise dogurao ovde i da je najtrezveniji ...ali posle one dugacke rasprave sa kattikey-om....
P.S- kada se pogledaju postovi...ko bi rekao da je ovo nekada bio zamisljeno kao "Ratnicki forum"

Koji bre ratnica to su sve placipicke,blago onom sa kim oni ratuju,pricaju o sexu a zensku nisu imali,pricaju o ljubavi nikad zaljubljeni,ni u Zenu ni u Boga.

Poslednja izmena:

I freedomseekera možeš staviti u isti koš sa Nikkom... A ima razloga za Nikkovu raspravu sa Kartikeya-om i Nikko je to vrlo dobro uradio. Mi smo odgovorni za ovaj forum i ne možemo baš sedeti skrštenih ruku kad neko lupeta i vodi forum u zastranjivanje. Da se Nikko i još par ljudi nije umešalo šta misliš s kim bi se sad dopisivao?
Nikko i jeste dosta dogurao i jeste trezven, ali je i on zapravo tek na početku.
Nemoj još otpisivati ovu priču koju si odslušao na Youtube, ali nemoj joj ni pridavati nekog posebnog značaja. Nije ona ništa neverovatnija od Kastanedine priče.

Back