Antisrpska propaganda

dragon x

Buduća legenda
Poruka
49.170
Autorska.
Danas se u FBiH obilježava tzv. "Dan bijelih traka u Prijedoru", događaj koji je izmišljen i nepostojeći a trebao bi slati poruku vezanu za holokaust Jevreja o tome kako su navodno "Srbi naredili da muslimani nose bijele trake oko ruke" na radiju Prijedor tog 31. maja 1992. godine.
Na taj način se stvara lažna slika o holokaustu muslimana i pravi paralela sa stradanjem Jevreja tokom Drugog svjetskog rata. Istina je da su Srbi tokom Drugog svjetskog rata morali da nose trake oko ruke sa natpisom "pravoslavac"

Sve je krenulo od izmišljotine jednog Bošnjaka koji je rekao da mu je komšija Srbin rekao da njih sve treba obilježiti bijelim trakama pa su se onda pojavili neki koji su kao vidjeli te trake, pa onda par njih koji su se "sjetili" da su vidjeli iste trake i tako je krenula laž. Svaki godine kada Srbi obilježavaju Dan odbrane Prijedora kada su eliminisali teroriste koji su krenuli u napad na grad Prijedor Bošnjaci obilježavaju nepostojeći događaj kao "Dan bijelih traka"

Ne postoji ni dan danas niti jedan dokaz o nošenju bijelih traka, niti fotografija, ni video zapis, ništa pouzdano niti vjerodostojno kao dokaz osim laži koje izmišljaju Bošnjaci.
Čemu sve to vodi nikome nije jasno ako se zna da do pomirenja vodi jedino istina...

Laž:

Screenshot_2024-05-31-22-53-09-153_com.miui.gallery-edit.jpg

Istina, originalan snimak audio emisije iz 31.05.1992. godine na kojem se jasno čuje da nema poziva za nesrbe i nema nikakvog poziva niti naredbe da bilo ko kači bijele trake:

Koliko propaganda može da našteti odnosima među narodima i kome smeta istina o dogđajima iz ratnog perioda?

"Podsjetimo, simbolika bijelih traka dolazi iz 31. maja 1992. godine, kada su vlasti bosanskih Srba u Prijedoru (kasnije i u nekim drugim mjestima) izdale naredbu na lokalnom radiju kojom se naređuje nesrpskom stanovništvu da obilježi svoje kuće bijelim zastavama ili čaršafima, te da pri izlasku iz kuća stave bijele trake oko rukava"

https://balkans.aljazeera.net/news/...ri-decenije-od-pocetka-zvjerstava-u-prijedoru

Dakle, kao što se na originalnom snimku može i čuti, snimak je iz arhive radija Prijedor, nema nikakvog poziva nesrbima da okače bijele čaršafe ili trake već se poziva lojalno stanovništvo da obilježi kuće koje neće biti pretresane u potrazi za teroristima.

Dokle više laži i propaganda da truju ove prostore i zašto se ona jednom ne zabrani zakonom, bar u Srbiji ako je ona jedina slobodna teritorija?

Jasno se čuje na snimku šta moli Krizni štab a ne ovo što se podmeće:

Dan bijelih traka je podsjetnik na 31. maj 1992. godine kada je Krizni štab Opštine Prijedor, na čijem čelu je bila Srpska demokratska stranka (SDS) izdao naredbu da nesrpsko stanovništvo svoje kuće i stanove označi bijelim zastavama, dok su oni koji se kreću gradom morali nositi bijelu traku oko ruke.

Dakle, dosta nam je laži više. Dignimo glas protiv ovih izmišljotina i fašističke propagande jer će opet doći do toga da se "neko nečeg sjeti"

Mene zanima samo anti-nečoveštvo.
Volim sve ljude i neljude, ali se sa nečovekom teško sarađuje.
Sve ostalo mi je sprdnja. DANAS mi se neka deca smeju na stajling. Stala sam pored njih i smejala se i sama.
Oni u šoku.
Smejte se, deco, ja to sve zbog vas!

Mene zanima samo anti-nečoveštvo.
Volim sve ljude i neljude, ali se sa nečovekom teško sarađuje.
Sve ostalo mi je sprdnja. DANAS mi se neka deca smeju na stajling. Stala sam pored njih i smejala se i sama.
Oni u šoku.
Smejte se, deco, ja to sve zbog vas!
Ova antisrpska propaganda je isto što i nečoveštvo jer se jedan narod kolektivno ljaga i blati i o njemu se širi fašistička propaganda.
Hvala ti.

Ova antisrpska propaganda je isto što i nečoveštvo jer se jedan narod kolektivno ljaga i blati i o njemu se širi fašistička propaganda.
Hvala ti.
Znaš kako, kod Srba nema sredina.
Napustiću ovu meni dragu i prelepu zemlju sa prelepom i pametnom decom.
Jednom kad opet kročim u moju Aziju, nema mi kraja-tamo me deca vole, shvataju i razumeju.
Kćer drugarice vodi borbu sa engleskim, i kaže na kraju našeg razgovora: Zašto ti ne dođeš u našu OŠ?
Kako da joj objasnim da samo političke grdosije dobijaju posao, a bolje od mene nisu ni po čemu.

Jasno se čuje na snimku šta moli Krizni štab a ne ovo što se podmeće:

Dan bijelih traka je podsjetnik na 31. maj 1992. godine kada je Krizni štab Opštine Prijedor, na čijem čelu je bila Srpska demokratska stranka (SDS) izdao naredbu da nesrpsko stanovništvo svoje kuće i stanove označi bijelim zastavama, dok su oni koji se kreću gradom morali nositi bijelu traku oko ruke.

Dakle, dosta nam je laži više. Dignimo glas protiv ovih izmišljotina i fašističke propagande jer će opet doći do toga da se "neko nečeg sjeti"
Shvatas da u Srbiji imas lazi i lazi i da se to ustvari zloupotrebljava jer kad se laze moze da se kaze da se svasta laze...

Ostali politicari u okolini Srbije su svesni da Vucic javno laze, to je vec pokazano od pocetka a tome ima vec 12 godina, i da objava na sajtu vlade ne znaci nista....ej, to je tek upishijada...ja sam se krstio kad sam prvi put video da objava na sajtu septa ili kako se vec zvala agencija za privlacenje investicija , izgleda laznih samo , mada svi znamo kako to izgleda u praksi , dobija samo onaj ko angazuje za par miliona evra svog ministra ili ministarskog pomocnika..pa on kao agent zavrsava posao..

I tu imamo kljuc...

Zasto Vlast dozvoljava sebi takvu korupciju a dozvolila je ja licno video...
Ako sam ja video kao nepovezani posmatrac, video je i onaj ko je bio iz inostranstva...

Kad vec imas vlast koja otvoreno vodi jednu istoriju samo za Srbe interno a drugu za svet eto ti prilike da svet trpa sve sta hoce u tu istoriju za svet...
Bosnjaci ce pre ili kasnije doci do toga da je preterivanje sve to sto rade, samo sada je to nemoguce jer kazem Srpsko drustvo je duboko u lazi...

Vrlo los narod postajemo jer se u predstavnike naseg naroda biraju po kljucu najgori, najokoreliji lazovi i prevaranti..
Narod je vec postao prevarant...
Mislite da se ne vidi jer se dobro sakriva...vidi se..

I jos jedna vazna stvar, kad je lopov na vlasti i u RS i u Srbiji , on ce lako pristati da zvucnici budu i 500W vise snage pa u ebenom Prijedoru ne mozes mirno voditi zivot na nemuslimanski nacin jer te na muslimanski nacin primorava tolika jacina zvuka da moras da se probudis kad je njihovo pevanje, moras da cutis kad je svako njihovo pevanje jer ne mozes da cujes sebe......dok zvona sa crkve koja zvone jednom dnevno mozes da cujes samo ako si pored interexa , prodavnice koja je tu blizu crkve..

Jedno je zlocin kojih je bilo a drugo je nasilje sada...jer neko krade u vlasti pa lako klekne i kod nerazumnih zahteva...

Poslednja izmena:
To sto kultura danasnjih Srba dozvoljava da je prioritet i vlasti i narodu da se krade i pretvara se da je sve posteno , to je trenutno stanje i bice tako dok traje...

Ovo nije placena antistrpska propaganda , ovo je samo svakodnevni zivot u drustvu gde se kulturoloski opravdava da vlast krade sa idejom da ce malo pokradenog doci i do ponekog iz naroda....koje ce narod videti kao korist...

Us ovakav kulturni razvoj nisam siguran da ce promena vlasti doneti dobro , jer ostace isti kulturni obrazac kod naroda, on ce nastaviti da blagosilja kradju politickih struktura jer je vec navikao i pomerio se ka tome..
To smatra postenjem...

Ova tema i sam stav, postavka me podseca na situaciju gde se javno ne reaguje na poplavu trandza promenu pola a ocekuje se da heteroseksualnost mladih bude nezakacena i neostecena....Pa oni vise i ne razlikuju sta je trandza a sta zensko...
A sve teze je i razlikovati....a uopste nije svejedno biti xx zena ili biti xy zena...

Балкан је једна ружна братоубилачка прича. Људи са мањком мождане масе и части, а са вишком муда и бестидности на све стране без обзира на националну опредељеност и вероисповест. Ја сам патриота, волим своју земљу Србију али нисам патриота идеалиста, добро знам да разликујем мит од стварности и небески народ од земаљског. Кад би се неко потрудио да макар мало објективно сагледа ситуацију на Балкану схватио би да нема никакве разлике у главама Срба, хрвата и осталих, да су све то исте мождане масе и да запад вековима ово наше балканско крдо води где год хоће, а ми се сви бусамо у груди да смо неки фактор, неки "небески народ", неки "синови тисућљетње културе" и остали митомански епитети. А сви иду да раде на том западу. Народ је овде изразито глуп, народ и даље верује да се све врти око идеала у политици како домаћој и регионалнј тако и глобалној. Никад се није ни радило о идеалима, ни сада ни пре хиљаду година ни пре две. То што су се Срби мање обрукали и мање укаљали невином крвљу од свих осталих на Балкану то их не чини паметнијим....можда само војнички часнијим али морал генерално је данас непостојећа категорија и међ Србљем кад погледаш шта се све дешава, како људи пљују на сами себе итд...... Балкан је једна самлевена прича, никад овде памети неће бити, а запад је макар за толико паметнији да је још много давно схватио да треба да ради против других, а не против себе. Балкан је наше заједничко двориште и ми вековима не схватамо да не треба да се тучемо у дворишту међу собом. Ми на овом несрећном Балкану кад будемо схватили да треба да водимо заједничку агресивну политику против запада и да ми њих експлоатишемо, а не они нас можда се нешто промени на боље....овако, исисаће последњи кап енергије из нас што кроз хушкање на братоубилаштво што кроз експлоатацију разне врсте, окрену нас једне на друге и са леђа нам раде шта хоће.

Нека ова комуњара то пита Вучића.

Вулин и Вучић раде за интересе ЕУ и НАТОа, а када се приближе избори, онда се праве луди и подилазе својим овцама које верују да су као они брана која нас чува од ЕУ и НАТОа.

Да је Вулин прави патриота он би напустио СНС и напао Вучића. Да је СНС режим заиста против ЕУ и НАТОа, запад би одавно њих пустио низ воду, лупио им санкције и срушио тај режим.

Негација геноцида ће ускоро бити кривично дело.

Па када Држава БиХ удари на 170 од укупно 200 евра Драгонове плате, размислиће пре него што тако нешто понови.

Back