Antipiruetici ili "lekovi za snižavanje temperature i ublažavanje bolova"

cvele2

Ističe se
Poruka
2.133
Trenutno se lečim od gripa (pretpostavljam da je grip - sezona mu je, imam visoku temperaturu, skuplja mi se sekret u nosu i plućima...). Terapija mi se sastoji od Eferalgana, Flugalina i Fluimucila, a po potrebi i Berodual sprej, ako mi se nakupi dosta sekreta u plućima da mi otežava disanje. E sada, zanima me koliko je baš preporučljivo konzumirati dva antipiruetika, tj Flugalin, koji sadrži ibuprofen i Eferalgan, koji sadrži paracetamol?

Već dva dana zaredom guram ovu terapiju i za sada mi je samo išla u korist - temperatura se relativno brzo normalizuje, bolovi nestanu.
 
Pa izgleda da nije. Već sam na nekoliko drugih sajtova pronašao diskusije na ovu temu i svuda se slažu da nema nekih loših uticaja. To su u suštini dva različita leka koji, pak, obavljaju istu funkciju. Generalno - ništa se ne dobija konzumiranjem obadva u isto vreme, ali ništa se i ne gubi, tj. rizikuje.

I mala ispravka: Flugalin sadrži flurbiprofen, ali i on pripada familiji ibuprofena, tako da i nije velika greška što sam pogrešno naveo ime tog sastojka. :)
 

Back
Top