nemanja_m
Zainteresovan član
- Poruka
- 193
Antigravitacija!Sta je uopste to?Cuo sam da su napravili i neku "letecu cigru" na tom principu ali mi to nije narocito jasno.
Please answer!!!
Please answer!!!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa lepo,da si zavrsio 6. razred osnovne znao bi da je gravitacija samo privlacna sila,a takodje da si citao neki SF roman znao bi na kom je to principu osmisljeno,pa bi znao zasto je to SF!!!!!!!!!opi:Molim MNOGOUMNOG da mi objasni zasto ova tema nije za ovaj forum?
To kvazistacionarno sirenje o kome pricas je SF gde bi i ova tema trebala da bude i zamolicu kulirazu da je vrati!opi:A ti , da si pokusao da razumes, mozda bi i razumeo, da ta negativna konstanta moze da se shvati drugacije, tj kao neko takozvano "kvazistacionarno sirenje" univerzuma, sto bi znacilo u prevodu : " kosmos se siri u srednjem".
uz put, ne citam sf romane, ovo je forum o prirodnim naukama.
Pozdrav
Da ali ako si barem malo upoznata sa fizikom trebalo bi da znas da je gravitacija samo privlacna sila i da ne moze da deluje na obrnut nacin!Antigravitacija je iskljucivo tema za SF o kome vidim da ne znas mnogo...geologicarka:A sta 'fali da tema bude u prirodnim naukama, nece valjda u drustvene da je strpaju. Ja koliko znam fizika spada u prirodne nauke, i sve sto ima veze sa fizikom takodje!
LoopBX:Koja budala je napisala da je antigravitacija tema za SF? I taj nastavnik koji te je u 6. razredu naucio da je gravitacija samo privlacna sila to je uradio samo zato sto nije mogao da vam objasni matematicki aparat kojim se opisuje gravitacija, a to su diferencijalne jednacine drugog reda, integrali, tenzori..... Iako je Einstein rekao da mu je gravitaciona konstanta najveca greska u zadnjih par decenija je gotovo dokazano da je ona realnost, iako samo po sebi ona ne mora da ima bukvalno veze sa antigravitacijom. Procitaj poneku knjigu ili clanak u vezi sa tim, savladaj matematiku pa onda pricaj da je antigravitacija SF.
rasa77:Opi, postoji hipoteza, no to i nije toliko bitno, jer se sada razmatra postojanost crne rupe, tj. koliko je ona stabilna. Naime, hoking je dosao do zakljucka da crne rupe nisu vecne. No to je prica o rupama)
bele rupe su hipoteticki objekti iz kojih be se emitovalo zracenje, bez ikakve apsorpcije, no to je isti slucaj eksplozije crne rupe.
SrkiLee:Problem je u sukobu matematike i fizike! Matematika sve dozvoljava pa i da se stavljaju "-" znakovi kao resenja, dok osnovu fizickih pojava odredjuju pocetni i granicni uslovi. Time se fizika ogradjuje od mnogih matematickih "cudesnih svetova". E sad, ako neko bas omasi i stavi "-" tamo gde ne treba ... pa eto polemike i podloge za SF stivo.
Mada, antigravitacija je teorijski mozda mogla da nastane da su uslovi nastanka univerzuma bili drugaciji... samo, mi bi tad govorili o gravitaciji koja je "normalno" odbojna i trazili onu drugu, neverovatnu... "privlacnu".![]()