Antidot — antikrik iliti kako se sprovodi režimska propaganda

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
84.258
Marko-Mati%C4%87-printscreen-1025x480@2x.jpg


Kroz razgovor sa moderatorkom @nonaligned, kojaj je svojevremeno otvorila i istinomersku temu, dobio sam inspiraciju da pokrenemo diskusiju o ovoj NVO i njenom portalu. Naime, ova tzv. Medijska mreža Zapadni Balkan, koja je sasvim misteriozno počela da promoviše i Svetislava Basaru od onog dana kada je on prešao iz Danas u Kurir, predstavlja prorežimsko ideološko lice Demokratske stranke, koje pod plaštom antikorupcijih istraživanja, sprovodi perfidnu propagandu protiv svakog pojedinca koji se u nekom momentu pojavi kao neko ko bi mogao biti eventualna pretnja Vučiću, sa posebnim akcentom na građanski orijentisano biračko telo. Svrha Antidotovih tekstova jeste da se ljudima demokratskih ideja i prozapadne orijentacije u što je većoj meri moguće ogade pojedini pojedinci, tako što se stavlja akcenat na njihove veze sa BRIK-om, u prvom redu Rusijom i Kinom i ističe da su dotične opozicione ličnosti lažno okrenute Zapadu i 'civilizovanom svetu', odnosno da im je krajnji cilj da udalje Srbiju što dalje od EU i zemalja NATO pakta.

Veb stranica dotične organizacije, inače misteriozno bez nekog posebnog spiska donatora, što je prilično uobičajeno za takve vrste organizacija: https://www.anti.media/

Jedan od poznatijih primera takvih članaka jeste jedno veliko istraživanje kojim se Mlađan Đorđević, u to vreme, pre razlaza sa Đilasom visoki funkcioner Savez za Srbiju, a danas osnivač i predsednik Pokreta Oslobođenje, predstavi kao čovek koji je odgovoran za uništenje Demokratske stranke; starog DS-a, za kojim ANTIDOT uporno pati: Mlađan Đorđević, čovek koji je uništio DS. ANTIDOT se posebno obrušava na Dveri Boška Obradovića i na sve konzervativne i tzv. antireformske snage, najoštrije šikanirajući svakog pojedinca koji se dovede u vezu sa ličnostima takvog (desničarskog, najčešće se kaže) političkog opredeljenja (predlažem njihov tekst, Savez za povratak u prošlost: Antireformski front u Srbiji), uključujući i pokret Dosta je bilo Saše Radulovića.

Osnivač i glavni autor ANTIDOT-a, a posebno tekstova koje se bave sumnjivim biografskim podacima Vučićevih protivnika, zove se Marko Matić. Matić, čest gost TV Happy i TV Pink i neprikriveni pristalica Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (i kritičar svih oponenata ili pojedinaca koji se bave aferama koje se mogu dovesti u vezu sa javnim funkcionerima ili članovima vladajućih stranaka), svojevremeno je bio urednik portala E-Novine. Taj je portal, poznat po tome što je bio blizak Stanku Subotiću Canetu, sredinom 2016. godine bio ugašen nakon što je bio finansijski iscrpljen zbog celog niza presuda u kojima je bilo dokazivano da se bavio dezinformacijama (klevetama). Njegov urednik i Matićev šef, Petar Luković, čest je bio gost u sudnici zbog defamacijskih tekstova u kojima su bile napadane razne ličnosti, kao npr. u slučaju prof. Čedomira Čupića.

Pre nego što je Matić krajem 2017. godine osnovao NVO Antidot, portal se vodio na advokatsku kancelariju iz Švajcarske koja je zastupala Caneta, „Monfrini Crettol & Partners“. Nakon što je u aprilu 2015. goine KRIK ukazao na ovu vezu između Antidota i Caneta, vlasništvo portala koji je stajao u odbranu Caneta, kao i Duška Šarća, bilo je brže-bolje promenjeno. Vlasnik ANTIDOT-a više nije bio advokat Stanka Subotića iz Ženeve, James Bouzaglo, već misteriozna ličnost po imenu "Paul Martin". Dotični čovek je predstavnik agencije "Gandi", koja pruža usluge prikrivanja stvarnog vlasništva veb stranica.

Osim što je ANTIDOT branio Darka Šarića i Stanka Subotića Caneta, taj medij je poznat i po tome što redovno brani Mila Đukanovića. U svojim istraživanjima, bivši režim (2008-2012) tj. Borisa Tadića i Mikija Rakića optuživali su da rade na pogoršanju odnosa između Srbije i Crne Gore, odnosno za izmišljanje tobožnjih kriminalnih afera Đukanovića radi mešanja u unutrašnja pitanja susedne države. U slučaju razdoblja smene režima, odnosno od kada su naprednjaci došli na vlast, ANTIDOT insistira na tome da delovi opozicionih struktura rade na izmišljanju afera i pokušavanju stvaranja razdora između Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića (na čijim dobrim odnosima i bliskoj saradnji ANTIDOT insistira), što bi bilo štetno jer bi posvađalo dve bratske zemlje. U tom smeru, predlažem tekst Pravosuđe i mediji kao politički instrumenti. ANTIDOT je svojevremeno optuživao i KRIK da je njegova uloga da posvađa Srbiju sa Crnom Gorom i unese jabuku razdora u odnose Vučića i Đukanovića. Za ANTIDOT, skorašnje litije u Crnoj Gori protiv zakona o slobodi veroispovest, kojima istraživačia ANTIDOTA nisu baš bil oduševljeni, zapravo su primarno bile uperene protiv Vučića, kao svojevrsna pretnja šta ga čeka ako se usudi da preduzme teške političke odluke oko Kosova.

Mogli bismo desetine strana provesti o opskurnim tvrdnjama i uhvaćenim lažima gospodina Matića i njegove istraživačke agencije, a možda bi bilo i zanimljivo da ih na ovoj temi sve pročešljamo, redom, ali za sad bih otvorio diskusiju tzv. Aferom Partners Group o kojoj je već nekoliko puta bilo reči na forumu i koja me je i inspirisala da otvorim zasebnu temu. Pre svega, treba zaključiti da se ANTIDOT vrlo precizno bavi neprijateljima aktuelnog režima, onda kada su predizborne kampanje i u zavisnosti od toga kolika su politička pretnja. Ukoliko neka osoba izgubi na popularnosti, ili se pak povuče iz politike, momentalno prestaju i sva ANTIDOT-ova istraživanja, bez obzira na najave i insinuacije. Možda je najeklatantniji primer članak o Saši Jankoviću iz 2017. godine, čija je svrha bila da se Janković dovede u vezu sa režimom Slobodna Miloševića i SPS-om: Zaštitnik građana i lider opozicije Saša Janković godinama radio za službe bezbednosti. I tako se ANTIDOT s vremena na vreme bavi Đilasom, kada se pojave imena vladike Grigorija, ANTIDOT ne propušta da čačne, ali uvek u zavisnosti od aktuelne političke potrebe za vladajući režim. No, da se vratimo na "Partners Group".


Saopštenje nalaza istraživanja ove afere Antidot je izvršio na TV Studio B:


Na stranu odavno poznati rečnik Studija B, pa i mlađanog Matića (obratiti pažnju na reč milioni), tvrdnja koju su iznosili jeste da Jeremić učesnik nekakvog projekta koji je apsolutno neprofitan i da se tu radilo o laži.

Vuk Jeremić​

Vuk Jeremić is President of the Center for International Relations and Sustainable Development (CIRSD) and Editor-in-Chief of Horizons – Journal of International Relations and Sustainable Development. Mr. Jeremić has served as Senior Advisor at Swiss Partners Group since March 2020, where he served as Member of Life Advisory Council from December 2017 to December 2019. Mr. Jeremić has also served as member of the board at ePlata Atomic 47 since March 2016 and at Lineup Media Group since October 2019. In June 2012, Mr. Jeremić was directly elected by the majority of the world’s nations to be the President of the sixty-seventh session of the United Nations General Assembly. Mr. Jeremić served as Serbia’s Minister of Foreign Affairs from 2007 to 2012. In 2011 and 2012, Mr. Jeremić led Serbia’s successful campaign for the Chairmanship-in-Office of the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) for the year 2015. Before entering public service, Mr. Jeremić worked in London for Deutsche Bank, Dresdner Kleinwort Benson, and AstraZeneca Pharmaceuticals. Mr. Jeremić has lectured at major universities, think-tanks, and institutes around the world, as well as publishing opinion pieces in leading outlets including The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal, and Financial Times. Mr. Jeremić was named a Young Global Leader by the World Economic Forum in 2013 and appointed to the Leadership Council of the United Nations Sustainable Development Solutions Network (UN SDSN) in 2014.

https://www.aditedtech.com/corporate-governance/industry-advisors

Dakle, od decembra 2017. do decembra 2019. godine Jeremić je bio član savetodavnog veća PG Life projekta. Ono što je vrlo interesantno jeste da je Matić na stranicama ANTIDOT objavljivao snapshotove svojih komunikacija Partners Group-u, ali nikada nije odgovor koji je dobio, već samo navodno prepričani prevod. Dok je s jedne strane izuzetno sumnjivo da bi Jeremić radio kao volonterski savetnik, kada čisto zagrebemo ispod površine možemo videti kakvu je manipulaciju Matić ovde napravio.

0_Former-prime-minister-Gordon-Brown-The-Cottage-Family-Centre-in-Kirkcaldy-Scotland.jpg


fee.JPG


https://www.finews.asia/people/28056-partners-group-hires-ex-u-k-prime-minister-asset-management

Januara 2019. godine bivši britanski premijer Gordon Braun priključio se Jeremiću u tom telu (koje jeste službeno nazvano Council, ali se neretko naziva i board, kao što možemo videti u ovom mediju, što je i razlog zbog kojeg je Jeremić u duelu sa Čedom Jovanovićem tako i nazvao svoje radno mesto). Ako je tačno da je to honorarni poso...otkud Braunu plata? :namcor:
 
Poslednja izmena:
Pa kad vices da je neko propaganda automatski si i ti propaganda.-Samo obrnuta.

Ovo je propagandna tema Vuka Jeremica.

To je sustina tvog posta. Da su oni navodno nesto slagali o Vuku.

Zašto navodno?

Znači li to da se propaganda nikada ne sme nazvati propagandom tj. da tu reč treba proskribovati iz srpskog rečnika?
 
Zašto navodno?

Znači li to da se propaganda nikada ne sme nazvati propagandom tj. da tu reč treba proskribovati iz srpskog rečnika?
To je veoma interesantno.
Nikad nisam cula da je neko okvalifikovao nesto kao nesumnjivu "propagandu" a da nije zapravo istovremeno takodje vrsio svoju propagandu.

Sto nije nista strasno. Svi mi imamo dvostruke standarde.
 
Nikad nisam cula da je neko okvalifikovao nesto kao nesumnjivu "propagandu" a da nije zapravo istovremeno takodje vrsio svoju propagandu.
tako je, snajka, zato mi u svakoj msm imamo po coveka iz cije koji instruira kako da se vodi propaganda - to je prva lekcija kada lopov kaze drzite lopova, tako da znas ''snajka, cija"

nema informisanja, sve je propaganda, i ubacivanje virusa neprijatelju kroz dezinformisanje! kada ne moz' da dovatis neprijatelja lazi svoj narod, dok ne izokrenes crno da je belo i obrnuto, nema odmora... kakvi crni satanisti, ogledalce, ogledalce
Znači li to da se propaganda nikada ne sme nazvati propagandom tj. da tu reč treba proskribovati iz srpskog rečnika?
nisi ti los, znam da se ne mirisemo, ali udri samo! ne stedi vraga.
 
To je veoma interesantno.
Nikad nisam cula da je neko okvalifikovao nesto kao nesumnjivu "propagandu" a da nije zapravo istovremeno takodje vrsio svoju propagandu.

Sto nije nista strasno. Svi mi imamo dvostruke standarde.

Da li to znači da ti na ovom forumu redovno vršiš propagandu?

Mene uznemirava siptarska propaganda.
Skoro su dobili Oskar teroristi Beli Slemovi za svoju Anti Asad propagandu.

"oni koliko vidim rade na vracanju monarhije ali im je slaba propaganda"

https://forum.krstarica.com/threads/kraljevina-srbija-buducnost-ili-ne.827320/post-37176236

znaci dezinformisana sam
posto bosnjacka propaganda prica suprotno
Ameri su doktorirali propagandu tako da te ubede da imas pravo na misljenje i da nisi glup:lol:
e vidis sto ta propaganda nije bila na nasoj strani:think:
https://forum.krstarica.com/threads...u-medjunarodnoj-politici.827297/post-37122998

Meni se cini da je bosnjacka propaganda stvarno presla u neke ludacke razmere.
https://forum.krstarica.com/threads...tenzija-i-manje-uniformi.829356/post-37891257
Meni smeta propaganda koja hoce da proda jednu veliku laz.
To je sve propaganda. Slusaj Rostovu. U Rumuniji se najmanje dva puta gore zivi nego u Srbiji. Sve je namesteno.Nemci uzvracaju udarac.
Milova propaganda .
Ahahahh
Jedini i najveci propagandista u novijoj istoriji Krstarice ste:

1. Ti Natasa Smajlovic Rostova- Vucicev bot
2. Daca- Vucicev bot
3. De omnibus stupitandum- Mudzahedinski bot
4. Komsija


Milanovic je faca.


Cao.
"Smajlovicka",
osim sto trolujes besrmano za Vucica ima li teme u kojoj ne vidis skrivenu propagandu....


realno ako cemo da analiziramo ne postoji zainteresovana strana koja bi platila ovako nesto....
Milanovicu ne ide u korist da ga vole Srbi


ko bi to platio?

----------------------------------

Ovo je samo izbor...upotrebljavaš tu reč vrlo često. I to si čak svojevremeno i temu otvorila sa tom reči u naslovu.
 
Poslednja izmena:
Da li to znači da ti na ovom forumu redovno vršiš propagandu?

"oni koliko vidim rade na vracanju monarhije ali im je slaba propaganda"

https://forum.krstarica.com/threads/kraljevina-srbija-buducnost-ili-ne.827320/post-37176236e vidis sto ta propaganda nije bila na nasoj strani:think:
https://forum.krstarica.com/threads...u-medjunarodnoj-politici.827297/post-37122998

Meni se cini da je bosnjacka propaganda stvarno presla u neke ludacke razmere.
https://forum.krstarica.com/threads...tenzija-i-manje-uniformi.829356/post-37891257


----------------------------------

Ovo je samo izbor...upotrebljavaš tu reč vrlo često. I to si čak svojevremeno i temu otvorila sa tom reči u naslovu.
pa verovatno, sve je propaganda.....
doduse nenamerno..... ali ja sam skup mojih verovanja, iskustava, znanja i svet posmatram iz perspektive nekog ko je odrastao u srpskoj porodici, preziveo bombarodvanje, raspad Juge i slicno i sve sto pisem odraz je toga......
 
problem je sto ljude niko nije edukovao da razlikuju propagandu od cinjenica/fakata koji su proverljivi, ne idu na poverenje, dok u propagandisanju i nemas sta da proveravas jer se nudi necije misljenje umesto fakata, a misljenje kao ******

zto ja kao imam problem sa pojedinima, misle da je dovoljno sto su mi zalepili etiketu, ili mom glasilu, a fakte ko sisa

ja se i u religiji bavim faktima, pusti to na poverenje, ili sta ko misli... pa ljudi vise i nemaju svoje misljenja, nego usvajaju tudja
 
Problem nastaje kad se to radi sa zadnjom namerom a onda je veoma ruzno...i kad se filuje.
A ja nemam razlog da ti verujem da ti to nisi pokrenuo kao promociju Jeremica.
A to u sustini i nije bitno.

Pa ti si otvorila ovu temu. Zato sam i počeo s Jeremićem; jerbo i na susednoj temi postavila to.

E sada...ako si sad malčice besna jerbo si ispala dosta naivna i nisi pristupala sa sumnjom, nemoj to sada da reflektuješ na mene. :mrgreen:

Ništa tebe ne sprečava da otvoriš temu o KRIK-u. Pa onda analiziraš njihove finansije, motive, stručnost, utemeljenost tvrnji, da prikažeš kako je to antirežimska propaganda, itd...
 
Pa ti si otvorila ovu temu. Zato sam i počeo s Jeremićem; jerbo i na susednoj temi postavila to.

E sada...ako si sad malčice besna jerbo si ispala dosta naivna i nisi pristupala sa sumnjom, nemoj to sada da reflektuješ na mene. :mrgreen:

Ništa tebe ne sprečava da otvoriš temu o KRIK-u. Pa onda analiziraš njihove finansije, motive, stručnost, utemeljenost tvrnji, da prikažeš kako je to antirežimska propaganda, itd...
TI SI otvorio ovu temu:eek: A zapravo je Antidot poprilicno zapravo raskrinkao Jeremica.

KRIK nije svakako "antirezimski" ali svakako moze da se prati ko su im donatori......
 
TI SI otvorio ovu temu:eek: A zapravo je Antidot poprilicno zapravo raskrinkao Jeremica.

KRIK nije svakako "antirezimski" ali svakako moze da se prati ko su im donatori......

Ne. KRIK jeste, nesumnjivo, antirežimski.

To što su profesionalni i na nivou akademika po standardima dok Antidot u komparaciji ispada kao da su posao dali polupismenom Ciganinu iz OŠ Jovan Sterija Popović, jedno je drugo pitanje (sa, rekao bih, verovatno dosta očiglednih odgovora koji se mogu povući kada se uporede i, slično govoreći, profesionalni standardi Danasa i Informera, ili N1 i Pinka).
 
Ovo je propagandna tema Vuka Jeremica.

ANTIDOT i misli da je KRIK u službi Jeremićeve propagande.

Nakon što je KRIK objavio nastavak „Baze imovine političara“ i njenu dopunu profilima predsedničkih kandidata, portal „Antidot“ objavio je saopštenje u kome lažno optužuje KRIK da pokušava da prikrije imovinu Vuka Jeremića, jednog od predsedničkih kandidata

Ilustracija-Baza-imovine-300x158@2x.jpg


„Ne ulazeći u tačne motive KRIK-a za iznošenje materijalnih neistina u istraživanju koje je taj portal objavio, svesno grešeći baš kod kandidata Vuka Jeremića, verujemo da je namera bila da se ovim neistinama pomogne pomenutom kandidatu tokom izborne kampanje“, stoji u saopštenju.

KRIK-ova baza ne sadrži neistine, zasnovana je na zvaničnoj dokumentaciji, a njen značaj prepoznali su kako građani Srbije, tako i međunarodne organizacije.

https://www.krik.rs/napad-na-krik/
 
Kroz razgovor sa moderatorkom @nonaligned, kojaj je svojevremeno otvorila i istinomersku temu, dobio sam inspiraciju da pokrenemo diskusiju o ovoj NVO i njenom portalu. Naime, ova tzv. Medijska mreža Zapadni Balkan, koja je sasvim misteriozno počela da promoviše i Svetislava Basaru od onog dana kada je on prešao iz Danas u Kurir, predstavlja prorežimsko ideološko lice Demokratske stranke, koje pod plaštom antikorupcijih istraživanja, sprovodi perfidnu propagandu protiv svakog pojedinca koji se u nekom momentu pojavi kao neko ko bi mogao biti eventualna pretnja Vučiću, sa posebnim akcentom na građanski orijentisano biračko telo. Svrha Antidotovih tekstova jeste da se ljudima demokratskih ideja i prozapadne orijentacije u što je većoj meri moguće ogade pojedini pojedinci, tako što se stavlja akcenat na njihove veze sa BRIK-om, u prvom redu Rusijom i Kinom i ističe da su dotične opozicione ličnosti lažno okrenute Zapadu i 'civilizovanom svetu', odnosno da im je krajnji cilj da udalje Srbiju što dalje od EU i zemalja NATO pakta.
Sta predstavlja Rusija, a sta predstavlja Zapad u svesti prosecnog Srbina? :think:

Politicari treba se orijentisu po tim linijama, a ne da mute vodu, tj. "hoce da se ###, ali nece da ###" :confused:
 
citajuci uvodni tekst, mislim se da li je moguce da ce dzeg da vam bude neka buduca ministarka?
GLASINA ZAMENA...........????...........nikada!!!!
On ce ovde ostati kao mladji saradnik "......za Srbiju" sve do penzije............ako ga ne otpuste kao tehnoloski visak buduci da ne ostvaruje nikakve rezultate a prima 100 dolara mesecno.
 

Back
Top