Anksioznost - Ergofobija- Socijalna fobija

Ljudi , udario me, u zadnji deo ispod glave , gde je vrat, ceo dan vrsi teror, majka place, a ide na operaciju u utorak, ja ne znam sta da radim majke mi? Ona ne daje da ga prijavljujem, psihijatar ce mi dati lekove , a nece mi pomoci oko njega, jos ako ostane u bolnici mene ne ceka tezak period oko majke vec sa njim. Molim Vas , recite mi sta biste uradili? Kako da izdrzim ovo, kako da se zastitim?

Ljudi , udario me, u zadnji deo ispod glave , gde je vrat, ceo dan vrsi teror, majka place, a ide na operaciju u utorak, ja ne znam sta da radim majke mi? Ona ne daje da ga prijavljujem, psihijatar ce mi dati lekove , a nece mi pomoci oko njega, jos ako ostane u bolnici mene ne ceka tezak period oko majke vec sa njim. Molim Vas , recite mi sta biste uradili? Kako da izdrzim ovo, kako da se zastitim?

Ne znam šta bih mogla da napišem, a da to bude dobar savet. Da li imaš rođake, tetke kod kojih bi mogla da odeš bar neko vreme? Možda da odeš do neke prijateljice?

Razgovaraj sa psihijatrom i o tvom tati ali i o maminoj bolesti.

Ali kakve veze psihijatar ima sa nasiljem? Psihijatar po sluzbenoj duznosti bi trebao da ga prijavi ali ja niswm dala, a ovaj drugi mi rekao dzabe da ga dovedem to u 65 se ne menja, i ne zanimaju ga moji porodicni problemi. Zasto psihijatar? Gde je centar za socijalni rad? Jel mogu ja nekako da budem zasticena?

Gde je centar za socijalni rad? Jel mogu ja nekako da budem zasticena?

Ne znam gde živiš i gde se nalazi Centar za socijalni rad u tvom gradu. Oni mogu da te zaštite, ali i oni podnose prijavu za nasilje.

I psihijatar bi prijavio po službenoj dužnosti tvog oca.

Postoje Sigurne kuće za žrtve nasilja u porodice, ali.. Ni ti a ni tvoja mama ne želite da prijavljujete tvog oca.

Pošto ni šira porodica ne želi da se meša u vaše porodične odnose, ne znam kako bi mogla da se zaštitiš.

Ne znam gde živiš i gde se nalazi Centar za socijalni rad u tvom gradu. Oni mogu da te zaštite, ali i oni podnose prijavu za nasilje.

Postoje Sigurne kuće za žrtve nasilja u porodice, ali.. Ni ti a ni tvoja mama ne želite da prijavljujete tvog oca.

Pošto ni šira porodica ne želi da se meša u vaše porodične odnose, ne znam kako bi mogla da se zaštitiš.
Da se roknem i bice im lakse. Njihov zivot je vazan , moj nije.

Ko kaze da necu , ako ovako nastavi, ja cu mentalno odlepiti, a vec jesam. Njemu treba neko dobro zapretiti i izuti ga iz gaca i zabraniti da mi se priblizi, mogu dq vidim da razgovaraju i upute mu upozorenje da svaki dodir ili atak na mene , ide u zatvor.

Ovo sam dobila od autonomnog

Nasilje možete prijaviti policiji, izjava se daje nadležnom policijskom službeniku koji procenjuje rizik od ponavljanja nasilja i povređivanja. Na osnovu te procene, nadležni policijski službenik može izreći tzv. hitnu meru koja -zabrane prilaska i uznemiravanja i hitna mera iseljenja počinioca nasilja na 48 sati, a ove mere može sud na predlog tuiižioca na 30 dana. ukoliko počionoca nasilja krši ovu meru , Zakonom o sprečavanju nasilja je predviđena zatvorska kazna do 60 dana, koju sud određuje. Potrebno je prethodno da se prijavi kršenje mere. Grupa za koordinaciju koju čine tužilac/ka, policijski službenik/ca i socijalni radnik/ca razmatraju sve prijavljene slučajeve nasilja i prave individulalni plan zaštitite i podrške i mogu razmatrati koje bi mere dalje bile adekvatne i koji postupci.
Takođe, nasilje možete prijaviti nadležnom centru za socijalni rad, a centar je u obavezi da obavesti policiju i može predlagati pokretanje parničnih postupaka (mere zaštite od nasilja u porodici, po Porodičnom zakonu; mere traju godinu dana) ili drugih usluga. Centar za socijalni rad ima nadležnost da Vam da uput za smeštaj u Sigurnu kuću kad prijavite nasilje. Sigurne kuće su na tajnoj lokaciji. Drugo sklonište koje postoji je prihvatilište za odrasla i stra lica. Postoje i materijalne pomoći koje se mogu ostvariti putem centra za socijalni rad.

Ljudi rekla sam mu danas kad me napao da ce videti u ponedeljak da cu ga prijaviti, zaleteo se na mene, rekao sta ces uraditi, ajde ,imaj muda pa uradi, to ce ti biti zadnje, obesicu te nogama, ljudi ja ovo psihicki ne mogu da podnensem , pomisljala sam ono najgore. Rekli mi sve dok je majka bolesna nema mrdanja iz kuce a dwnas swm izaslq i zvao da pitam gde swn , ja sam psihicki pukla , ja ne mogu da garantujem za svoje postupke , pomislila sam na samoubistbo, ja ne mogu vise. Ja ne mogu vise

Ljudi rekla sam mu danas kad me napao da ce videti u ponedeljak da cu ga prijaviti, zaleteo se na mene, rekao sta ces uraditi, ajde ,imaj muda pa uradi, to ce ti biti zadnje, obesicu te nogama, ljudi ja ovo psihicki ne mogu da podnensem , pomisljala sam ono najgore. Rekli mi sve dok je majka bolesna nema mrdanja iz kuce a dwnas swm izaslq i zvao da pitam gde swn , ja sam psihicki pukla , ja ne mogu da garantujem za svoje postupke , pomislila sam na samoubistbo, ja ne mogu vise. Ja ne mogu vise

Da li možeš da ideš kod neke prijateljice koju tvoj tata ne poznaje? Da budeš bar sedam-deset dana kod nje ili kod neke tetke ili druge rodbine?

Kako ti je mama?

Da se roknem i bice im lakse. Njihov zivot je vazan , moj nije.
ma jok, nisi luda da se zrtvujes, majka je vec zrtva, vidi se jasno da svi prebacuju krivicu na drugoga, tebi samo treba plan za bekstvo ako se situacija izmakne kontroli, ali pazi nemoj posle da se krivica prebaci na mene anomnimusa, ako pobegnes u goru situaciju
pokusaj jos jednom da se stavis u ulogu roditelja, ne kazem da su u pravu, ti si, ali ako moze da se spusti lopta...

Back