Anketa: Ko ce pre zvanicno priznati Kosovo i Metohiju: Djilas ili Vucic?

Ko ce pre zvanicno priznati Kosovo i Meothiju: Djilas ili Vucic?


  • Ukupno glasova
    13
Politika nije fer. Svako ko je odrastao zna kako stvari funkcionišu. Moraš da se snalaziš za svoje mesto pod suncem. Uvek bilo i uvek će biti. To kako su jedni dobri, drugi loši su više priče za malu decu nego nešto realno. Sve imperije su iste, sve imaju svoje interese i sve će da ih brane na sve moguće načine, kako lepe tako i one manje lepe. Pametne zemlje su one koje znaju da plivaju u svemu tome. Mi ne znamo. Nažalost.

Nekad nije fer za nekoga, nekad za nekoga

Nek se spreme Šiptari uskoro ćemo njih da tešimo kako politika nije fer
 
Tako je. Častio ih je Sloba svojom anti zapadnom politikom. I naravno da su stali na stranu Albanaca. Posle Tadić isto, umesto da raskrsti sa Rusijom i okrene se prema zapadu, on nastavio da se pravi lud. Trebao je da isporuči "Rusiju" a on se pravio mutav pa ponudio neki glupi plan. I bam, nova vaspitna, ode Kosovo. I to je to. Vrlo prosto.

Tako je. Amerikanci nijesu ludi da pomazu narod koji ih mrzi i radi o glavi.
 
Kosmet su predali srpski izdajnici još '71. a zavetnici ih sklonili pre raspada Jugoslavije kome su isti ti kumovali zajedno sa ustasama i siptarima, da bi ugrabili svoj atar Srbije kao sto vekovima srpska gamad radi "za zrno svoje koristi prodaje kuću bratu" Drugi pokušaj je zavisio od snage Rusije koja je prolazila najteža vremena u svojoj istoriji zahvaljujući svojim izdajnicima. Mnogo para je potrošeno na NATO agresiju, srpskih para otetih iz narodne banke, da bi se Srbija vratila sto godina unazad i predala prodat Kosmet....A izdaja ne zastareva i prenosi se s kolena na koleno, pa oni koji se ne pokaju treba da misle o svom potomstvu.
 
Slažem se, i Koštunica nosi deo krivice, mada tada nije bilo nešto diplomatske aktivnosti oko Kosova. Tad je bila "pauza" koju smu Koštunica i Dinkić iskoristili za pljačkašče privatizacije. Naravno, ni za to niko nije odgovarao, izgleda su takve stvari nekažnjive u Srbiji pa možemo zaključiti da su pametno uradili, što bi se bavili Kosovom ako mogu bez ikakve odgovornosti da se bogate.

Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. godine, za vreme Tadića.

Није да није. 2005. или 2006. су почели разговори на релаицији Београд-Приштина, са почетком око техничких ствари. Ако се сећаш оне приче о платформи "Више од аутономије, мање од независности". И ту је као био неки концензус свих актера са наше стране, па је мало непоштено у тој констелацији рећи "Тадић је крив". Поготово што је "кохабоитација" код нас трајала све до после проглашења независности Косова.

Али, има пар ствари за које Тадић јесте крив: пристанак да се потенцијални преговори о Косову изместе из УН у ЕУ, и наравно, оно дебилно срочено питање МСП о томе да ли је декларација о проглашењу независности у складу са међународним правом.


Ne razumeš me. Ajde idemo polako. Tadić je igrao odbranu. Nije davao nikakve golove, samo igrao odbranu. I to traljavo igrao odbranu. I onda smo primilio par golova. Naravno da nam on nije dao gol (kakav ti je to argument uopšte), nego smo primili golove jer je on loše igrao.

Као што ти рекох малопре, фудбал је тимска игра.

Pa ne možeš da ne potpišeš. Pametna politika podrazumeva da preduzimaš diplomatske aktivnosti, lobiraš, trguješ, sklapaš savezništva da ne dobiješ ultimatum, a kad ga dobiješ, sledi samo zavrtanje ruke dok ne potpišeš. Kako uopšte misliš da je moguće da ne potpišeš? Ne mogu da skapiram stav "nije potpisao", kakve veze ima da li je potpisao ili nije, to kad dobiješ to je kraj priče. Neće neka velesila sigurno da se predomisli i povuče ga nazad. Pa nije politika mikijev zabavnik.

Ултиматум ћеш добити хтео ти не хтео, играо не играо, играо добро или лоше. Добио га је Милошевић, добио га је Тадић, Вучић их је добио неколико, и пристао на њих, и опет је сада добио не један, већ пар ултиматума.. Онда су по теби сви лоши играчи, али ти аболираш Вучића, који је на све ултиматуме до сада пристао, и тврдиш да је морао, а нападаш тадића, који на ултиматум није пристао, јер је до њега довео.

Па и Вучић је довео до својих ултиматума, па пристаје на њих. То је та суптилна разлика између глупана и издајника.


Pa nema neke razlike. U oba slučaja ne dajemo nego primamo golove, to je samo predstava. Tadić se manekenisao, Vučić izvodi predstave. Ali suština je ista, gubimo pa gubimo.

Па ето. Онда чему уопште прича о игри и кривици, дај нека садашњи властодржац заврши гађање, да се више не зајебавамо.


Tako je. To zahvali Tadiću. Kad je on došao na vlast, na severu nije bilo kosovske policije i bilo je naših insticija i onda je svojom nesposobnom politikom ispregovarao da dobijemo ultimatum. Posle toga ćao zdravo, nemaš šanse da vratiš nazad. Mislim, ja bih voleo da imaš, ali nemaš. Sloba je zasrao, Tadić udario eksere na kovčeg, Vučić samo sređuje papirologiju. E sad, po kojoj logici ljudi govore da je Vučić izdao, to mi nije baš jasno, verovatno ne prate dešavanja, Vučić jeste najgori lider koga je Srbija ikada imala ali nije zaslužan za gubitak Kosova već Sloba i Tadić.

По тој логици што је Вучић до сада на све што је од њега тражено пристао (уз наравно много претходне артињериске припреме и дреке како "Не да" и "неће"), да би остао на власти, а то ни Милошевић ни Тадић нису, и изгубили су власт.
 

Back
Top