Anketa: Da li treba da plaćate Beogradski metro, a niste iz Beograda?

Da li izgradnju beogradskog metroa treba da plaćaju i oni koji u njemu ne žive?

• Da

glasova: 2 13,3%
  • Ne

glasova: 12 80,0%
  • Svejedno mi je

glasova: 1 6,7%

• Ukupno glasova
    15

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
235.689
Dakle u Beogradu će se napokon graditi metro. Trebalo je davno, velika je to varoš, samo je teren malo nezgodan. E sad, to će poprilično da košta i kako to obično kod tih veoma skupih stvari biva nameće se logično pitanje - ko će to sve da plati. Ministar saobraćaja kaže da će platiti cela Srbija, odnosno svi njeni građani. Tome se usprotivila jedna poznata stranka sa sedištem u Novom Sadu koja je zbog te izjave tražila i ministrovu smenu. Celu tu priču imate ovde, a tu je i anketa na kojoj trenutno velika većina njih misli da izgradnju metroa treba da plate samo žitelji Beograda. A šta vi mislite dragi moji forumaši i još draže forumašice? Ima i ovde anketa.

Bice kako su oni i zamislili.Ne mogu reci,ja se sigurno necu voziti metroom,ali mozada moja deca i unuci.Mnogo naroda dolazi u Beograd na lecenje,ima svoje rodbine,tu bi trebalo i crnogorci da ucestvuju,jer ih ima rodbinu u Beugradu poprilican broj.Nisam za ovu vlast,ali da su i prethodne vlasti radile to,postupulu bi sigurno isto.Jednostavno je,oduvek je narod placao velike izgradnje,ma gde bile.Tako,ako budu paltili svi,sto ne bi ni ja.Mislim da je to bolje nego zaduzivati se od zapada.

Bice kako su oni i zamislili.Ne mogu reci,ja se sigurno necu voziti metroom,ali mozada moja deca i unuci.Mnogo naroda dolazi u Beograd na lecenje,ima svoje rodbine,tu bi trebalo i crnogorci da ucestvuju,jer ih ima rodbinu u Beugradu poprilican broj.Nisam za ovu vlast,ali da su i prethodne vlasti radile to,postupulu bi sigurno isto.Jednostavno je,oduvek je narod placao velike izgradnje,ma gde bile.Tako,ako budu paltili svi,sto ne bi ni ja.Mislim da je to bolje nego zaduzivati se od zapada.

:lol:

Ne, više će ljudi koristi metro, a ne svoj auto za odlazak na posao ako metrom stigne za 15 minuta, a autom mu treba barem sat vremena u 'špici' prometa! A onda će i trolejbusi brže prometovati.... itd
Zasto si tako siguran ?
Ko voli da se gura po guzvi i sa ljudima ako ima kola i ako znaci da ce da ceka 1h u prevozu
Evo ja bih prva izabrala auto prevoz, da budem iskrena
Rekla bih da bi tako bilo u vecini slucajeva

Zasto si tako siguran ?
Ko voli da se gura po guzvi i sa ljudima ako ima kola i ako znaci da ce da ceka 1h u prevozu
Bio sam par puta u Budimpešti i vidio kako to radi: Nema gužve, kompozicije se samo redaju jer nemaju semafore, gužve od ostalih loših i priučenih učesnika u prometu itd.... Znaš li šta se događa ako samo jedan semafor crkne u užem centru grada? Opšti kaos i rasulo jer primitivci ne znaju da voze bez semafora! :zcepanje:

Bio sam par puta u Budimpešti i vidio kako to radi: Nema gužve, kompozicije se samo redaju jer nemaju semafore, gužve od ostalih loših i priučenih učesnika u prometu itd.... Znaš li šta se događa ako samo jedan semafor crkne u užem centru grada? Opšti kaos i rasulo jer primitivci ne znaju da voze bez semafora! :zcepanje:
Kruzni i polukruzni tokovi tako se radi u razvijenim zemljama,eno u Nis ,Bg milion semafora ,skroz bespotrebno ….plan urbanizacije O

Nisu oni primitivci nego pametni ljudi .

Zasto si tako siguran ?
Problem je sto su kod nas ljudi kompleksasi vecinom ,zivi u gradu a hoce da ima sto veci auto ,umesto da ima manji gradski sa manjim ili motorom srednje jacine gde moze da se parkira lakse i manje zauzima mesta …a plus na to dodati dizel motore ,nista gore .

kao bivsi stanovnik BG-a ne smatram se u obavezi da mi uzimaju lovu sad za metro.
prica se krcka jos od Pesica ali niko nije zeleo da slusa vizionara ia kako ce i KOLIKO Bg da poraste.

E sad obzirom da znam kako lepo radi (kada hoce da lepo radi) Bg voz, Batajnica - Pancevo, Pancevo - Rakovica, i da je mreza funkcionalna i da moze da se iskoristi ne dam bre lovu za monu bonbonu od gowana.

i naravno da je jedinstvena prilika da se obezbedi i 7mo koleno jer je malo pokradeno a i ide ng pa za docek treba da se kupe nove aljine i cipelke spicaste i sat za ruku sa melodijama i nove duge gace ... materima da im ....

Back