Animirani film o životu Leonarda da Vinčija uskoro u bioskopima

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
316.899
Novi projekat Džima Kapobjanka, kreativnog uma koji stoji iza jednog od najuspešnijih animiranih filmova "Mućkalica" (Ratatouille) - "The Inventor" - posvećen je životu i delu legendarnog slikara i pronalazača Leonarda da Vinčija. Reč je o animaciji u takozvanoj tehnici "kadar po kadar" ili "stop motion" u kojoj glas glavnom junaku pozajmljuje Stiven Fraj.
Animirani film prikazuje ne samo genijalne Da Vinčijeve izume, nego i intiman portret umetnika, kog su proganjali lični demoni, a zvanični sinopsis glasi: "Nezasito radoznao i tvrdoglav pronalazač/umetnik Leonardo da Vinči napušta Italiju, kako bi na francuskom dvoru slobodno eksperimentisao, osmišljavao leteće mašine i proučavao ljudsko telo. U avanturi ga prati odvažna princeza Margarita (Dejzi Ridli), dok Leonardo pokušava da dođe do odgovora na ultimativno pitanje: 'Koji je smisao života'".

Iz trejlera koji je nedavno objavljen, vidimo da se "The Inventor" bavi poznim životom Da Vinčija, prikazanog bez kose i sa dugom bradom.
Takođe, saznajemo da njegove izume vlasti Italije doživljavaju kao pretnju konzervativnim vrednostima i okreću mu leđa.
Ovo je prvi put da se Džim Kapobjanko nađe u rediteljskoj stolici, koju deli sa Pjerom Likom Granjonom, a potpisuje i scenario.
Pored Stivena Fraja, u filmu igraju i Dejzi Ridli, Marion Kotijar, Met Beri i drugi poznati glumci.

"The Inventor" bi trebalo da se nađe u bioskopima 25. avgusta.

 

Back
Top