Anglosaksonski virus

Peko2

Aktivan član
Poruka
1.017
Ugradnja željenog programa u podsvest pacova kako ne retko nazivaju niže rase koje su osuđene da služe superiornoj rasi dok ne iščeznu između ostalog ugrađuje se i putem radio frekvencija. Često idem kroz te zemlje i mogu da dam jednu procenu koliko možete u muzici i pesmama čuti maternji jezik zemlje kroz koju prolazite a koliko engleski jezik. Srbija 70% u korist engleskog. Mađarska 90% Poljska 70% Češka i Slovačka 95% Nemačka 99% Rusija ranije 60% sada oko 40%

Poslednja izmena od moderatora:
Ugradnja željenog programa u podsvest pacova kako ne retko nazivaju niže rase koje su osuđene da služe superiornoj rasi dok ne iščeznu između ostalog ugrađuje se i putem radio frekvencija. Često idem kroz te zemlje i mogu da dam jednu procenu koliko možete u muzici i pesmsma čuti maternji jezik zemlje kroz koju prolazite a koliko engleski jezik. Srbija 70% u korist engleskog. Mađarska 90% Poljska 70% Češka i Slovačka 95% Nemačka 99% Rusija ranije 60% sada oko 40%
Руси су се лепо отгрли од тога... Иначе је и њихово друштво баш захватила глобализација али су се баш ишчупали

Да ме нико не схвати погрешно, ја немам ништа против страних песама... Исте и слушам често. Али треба се наравно дати предност домаћим извођачима са циљем да се и наша сцена побошља

Мада не слажем се да су већином стране песме на радио. Ја бих рекао да су на 80% радио станица домаће, и то ове сада популарне "урбане" раста, јала, војаж, бресквица итд...

Има пар познатих станица које емитују само енглеске, као каролина, ал већина емитују домаћу музику

Ruse nije tek zahvatila globalizacija oni su patili za zapadom čak su i kafi dali ime Amerikana. Nisu se samo otrgli nego su izašli iz hipnoze. A te stanica kao što je Karolina i Luna koje skoro 100% emituju na engleskom treba pitati zašto to rade.

koliko možete u muzici i pesmsma čuti maternji jezik zemlje kroz koju prolazite a koliko engleski jezik
Isus i apostoli pricali aramejski jezik, ne znamo da li je jos negde zaostao po irackim selima, a jevandjelje preuzeo grcki - onovremeni savremeni, dok nije uskocio latinski da ga nasledi, kao i kultura, civilizacija?

kao sto je danas engleski, tako je onda bio grcki, ali niko se ne seti da kaze - vidju virusa

btw kada pominjes anglosaksonski, saksonija i sasi su ti germansko pleme - sprehenzi dojce?

peko, peko, nesi dopeko

Kojim će to jezikom da se govori u raju pošto Biblija kaže da će svi govoriti jednim jezikom da to nije možda engleeeski ?
ne, nece engleskim, govorice se andjeoskim

danas se govori engleskim, ali za 1000 godina isto nece engleskim da se govori nigde na svetu, kao sto se ne govori ni aramejskim, i mnogim drugim jezicima za koje se niko do danas, bar ja nisam cuo, nije setio da ih naziva virusima, - bas si originalan

ne, nece engleskim, govorice se andjeoskim

danas se govori engleskim, ali za 1000 godina isto nece engleskim da se govori nigde na svetu, kao sto se ne govori ni aramejskim, i mnogim drugim jezicima za koje se niko do danas, bar ja nisam cuo, nije setio da ih naziva virusima, - bas si originalan
Баш си ти оптимистичан поводом испадања енглеског из употребе, као да ниси свестан да претендује да постане општи земаљски, заједнички језик.

Баш си ти оптимистичан поводом испадања енглеског из употребе, као да ниси свестан да претендује да постане општи земаљски, заједнички језик.
uffff
engleski vec jeste opsti, zemaljski kako kazes, planetaran, a ja ti pricam za buducnost
:
ako ni 1 islamska zemlja nije lupila sankcije rusiji
ako se zaostri izmedju kine i amerike
ako...

ima tu jos dosta AKO, nisam mislio u skorije vreme, niti za nasu generaciju, vec za generaciju posle anglosaksonske vladavine, koja je, priznaces, vec u opadanju

prosao je grcki, prosao latinski kao svetski, proci ce i engleski, ne u potpunosti, ali ipak

Ne pretenduju oni da engleski bude samo zemaljski to im je malo, oni hoće još pa tako prave filmove gde osvajaju daleke planete gde ubijaju neke primitivne domorodce koji za divno čudo govore baš engleski.

Ugradnja željenog programa u podsvest pacova kako ne retko nazivaju niže rase koje su osuđene da služe superiornoj rasi dok ne iščeznu između ostalog ugrađuje se i putem radio frekvencija. Često idem kroz te zemlje i mogu da dam jednu procenu koliko možete u muzici i pesmama čuti maternji jezik zemlje kroz koju prolazite a koliko engleski jezik. Srbija 70% u korist engleskog. Mađarska 90% Poljska 70% Češka i Slovačka 95% Nemačka 99% Rusija ranije 60% sada oko 40%
Fenomenalno si nerealan... :cool:

makedonija 100 posto.

Jezik budućnosti je Kineski.
Bryan Cranston Mic Drop GIF

Virus je agresivan i napada sa tendencijom da se širi ako je moguće do uništenja domaćina kog napada. Osim engleskog ne znam ni jedan sličan koji ima takve osobine.
Пусти сад фантазије о особинама енглеског, ја те питам би ли сваки други језик назвао вирусом кад би, хипотетички говоримо, био на месту на коме је данас енглески.

To ćemo tek saznati :D
Verovatno svaki, i strancima neće biti bitno koji uče, samo da je Kineski, biće izreka "težak za učenje, zato što je kvalitetan" ili "težak bio za učenje, ali sad sam JA kvalitetan" ili "isplatilo se, sad sam svetski čova"
Make It Rain Party GIF by OppoSuits
Знаш каће ти свет баталити енглески да би учио мандарински, кантонски или неки још тежи дијалект. 😄

Пусти сад фантазије о особинама енглеског, ја те питам би ли сваки други језик назвао вирусом кад би, хипотетички говоримо, био на месту на коме је данас енглески.
Naravno jezik sam po sebi i nije bitan nego onaj oni ili ono šta se sakrilo iza toga.

Naravno jezik sam po sebi i nije bitan nego onaj oni ili ono šta se sakrilo iza toga.
Па сад о чему је тема? У уводној објави пишеш о ,,уграђивању уградње жељеног програма путем радио таласа" и тај програм дефинишеш као енглески језик, а сад језик није битан. Шта се то сакрило иза енглеског, како и откад се ту крије?

Nebuloze. Nije to zbog engleskog, nego su anglo-američke pjesme najbolje i najugodnije od svih drugih kultura.
Na stranu što dominira smeće, svejedno ima niz pjesama iz žanra pop-rock vrlo dobrih "za uho", koje su daleko privlačnije od jedinih konkurenata koji su bili nakon 2. svj. rata, francuskih šansona i talijanskih kancona.
Ruski su šansonjeri, npr. Bulat Okudžava ozbiljnija i ne toliko zabavno-privlačna glazba.

Dakle, anglo-sasa i pravoj klasičnoj glazbi skoro da i nema, tu su 80% Nijemci, a ostalo Talijani, Francuzi i Rusi. No u zabavnoj, popularnoj, od Elvisa do Beatlesa nadalje- to je uhu najbolje.

Back