Angela Merkel: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH !

Merkolova je pri tom naglasila da je ustavnom reformom nužno obezbijediti jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda, čime je jasno dala do znanja u kojem bi se pravcu trebala odvijati ustavna reforma.

Каква дволичност и лицемерје! Како се није залагала за конститутивност и једнакоправност Срба у Хрватској!?

"Danke DoJčland" :mrgreen:

:hahaha1:

treba ukinuti sve entitete..distrikt..i gotova priča..
..ako CRO ..dobije entitet...Srbi će prebaciti lopticu raspada ( koju oni potenciraju )..na Hrvate u BiH..i izaći čistih rurku..providna je politika..Srba,..,jako providna.
...Hrvati u BiH..treba da šute...da ekonomski jačaju...biti u dobrim etničkim odnosima i s Muslimanima i sa Srbima....ako i kada dođe do raspada BiH..(koji Srbi potenciraju)..treba da budu na strani jedinstva BiH države..a ne ono što im predlažu Bosanci Srni..tzv.3 entitet..ako nasjednu na "Srpsku priču" o Hrvtskom entitetu..onda neka si stave omču oko vrata a "ja" ću im...izmaknuti..stolicu...ko ih onda ebe...treba da nestanu..gluposoni..
Stvarno si genijalac, samo sto radis na leru vec 20 godina.Takve tople preporuke poput ove tvoje i dovele su do rata u BiH,vec vidjeno.Ti sto bi da stavljas nekome omcu oko vrata i da izmices stolicu,pa to ste vec ucinli,nema vas u srednjoj Bosni i posavini.Vi Hrvati iz Hrvatske ste teske pic.e .Hercegovci su non-stop ratovali za vas iz Hrvatske,i uvek im sibnete prstenac.Prvi su poleteli kada je pocelo guzvanje u Hrvatskoj i po ko zna koji put vi ih izradite.Netreba ni da ih bude u BiH kada ih matica ne zeli
BiH od dve federalne jedinice,Bosanci i R.Srpska demokratija na delu

navijaci_hrvatska_torcida_dsopta.jpg

Puce Bosna na tri dela,tako treba.

Pročitaj prvo tekst. Isistira se na nekom glupom sporazumu po kome će se BiH ustrojiti na 4 teritorijalne jedinice, i naravno, opet će Srbi nayebati. većina Hrvata će biti u jednoj, većina turaka u drugoj, a Srbe će da podele u dve jedinice, tj. rasturiće Srpsku. Ako Srbi na to pristanu, treba onda tamo i da nestanu, jer su glupi i bolje ni ne zaslužuju.
U slučaju pokušaja tog teritorijalnog preuređenja BiH, koje bi značilo nestanak RS, Srbi odmah moraju da raspišu referendum za otcepljenje od BiH.
Ta podvala sa 4 jedinice je ponovni pokušaj stvaranja unitarne BiH.
Tim potezom se kupuju Hrvati da ne traže hrvatski deo, bar ne sa hrvatskim imenom, ali bi objedinjavao sve hrvatske teritorije gde su oni većina, bez mešanja sa turcima u upravljanju tom jedinicom. Dakle, Hrvati bio dobili svoje, a istim udarcem bi se uništila R Srpska.

Stvarno si genijalac, samo sto radis na leru vec 20 godina.Takve tople preporuke poput ove tvoje i dovele su do rata u BiH,vec vidjeno.Ti sto bi da stavljas nekome omcu oko vrata i da izmices stolicu,pa to ste vec ucinli,nema vas u srednjoj Bosni i posavini.Vi Hrvati iz Hrvatske ste teske pic.e .Hercegovci su non-stop ratovali za vas iz Hrvatske,i uvek im sibnete prstenac.Prvi su poleteli kada je pocelo guzvanje u Hrvatskoj i po ko zna koji put vi ih izradite.Netreba ni da ih bude u BiH kada ih matica ne zeli BiH od dve federalne jedinice,Bosanci i R.Srpska demokratija na delu

Bila je već anketa u kojoj su se skoro svi forumski Bošnjaci i Hrvati (bila je samo jedna iznimka) izjasnili za nepromjenjivost granica BiH i u kojoj su se gotovo svi Srbi izjasnili za mijenjanje granica.
Oni prvi su se izjasnili svatko iz svojih razloga ali to je sad nebitno. Bitno je to da RH nije zaboravila na svoje sunarodnjake u BiH i da oni dobro znaju da je to tako. Jedino je Mesić nešto brljao ali on nije imao stvarne ovlasti nego hrvatske vlade. Po mom mišljenju je hrvatski vitalni interes status quo, dakle, to zasad uključuje postojanje i Republike Srpske. Fanatično hrvatstvo Hercegovaca je u ovom slučaju kontraproduktivno, treći entitet ne bi donio promjenu na bolje pogotovo dok se granice RS ne mogu mijenjati (prave će promijene nastati kad se čitava BiH gospodarski uruši i počne očito demografski propadati a oba procesa su u punom zamahu - Srbi na forumima sami priznaju koliko ih je ostalo u BiH a Bošnjaci bježe od popisa kao vrag od tamjana). Do tad i ja savjetujem Hrvatima: samo vi radite svoj posao, ima tko mislit na vas.

spomenuta anketa:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/402256-Anketa-Velika-Srbija-i-Velika-Hrvatska

nema se ona šta petljati u tom smjeru u CRO..imali ste Miloševića..koji je to radio...i vidiš kako je završilo...ostvite ženu da radi svoj posao..vi se držiite..motike...štala..traktora..

koje ti gluposti pises ja ne verujem. Pa vi Hrvati ste imali Milosevica. Vama je poklonio Hrvatsku nije nama. znaci da je bio vas a ne nas. da je bio nas, hrvatska ne bi postojala

treba ukinuti sve entitete..distrikt..i gotova priča..
..ako CRO ..dobije entitet...Srbi će prebaciti lopticu raspada ( koju oni potenciraju )..na Hrvate u BiH..i izaći čistih rurku..providna je politika..Srba,..,jako providna.
...Hrvati u BiH..treba da šute...da ekonomski jačaju...biti u dobrim etničkim odnosima i s Muslimanima i sa Srbima....ako i kada dođe do raspada BiH..(koji Srbi potenciraju)..treba da budu na strani jedinstva BiH države..a ne ono što im predlažu Bosanci Srni..tzv.3 entitet..ako nasjednu na "Srpsku priču" o Hrvtskom entitetu..onda neka si stave omču oko vrata a "ja" ću im...izmaknuti..stolicu...ko ih onda ebe...treba da nestanu..gluposoni..

Ivo, što je tebi toliko stalo do opstanka BiH? Stvarno mi nisi jasan.

Bila je već anketa u kojoj su se skoro svi forumski Bošnjaci i Hrvati (bila je samo jedna iznimka) izjasnili za nepromjenjivost granica BiH i u kojoj su se gotovo svi Srbi izjasnili za mijenjanje granica.
Oni prvi su se izjasnili svatko iz svojih razloga ali to je sad nebitno. Bitno je to da RH nije zaboravila na svoje sunarodnjake u BiH i da oni dobro znaju da je to tako. Jedino je Mesić nešto brljao ali on nije imao stvarne ovlasti nego hrvatske vlade. Po mom mišljenju je hrvatski vitalni interes status quo, dakle, to zasad uključuje postojanje i Republike Srpske. Fanatično hrvatstvo Hercegovaca je u ovom slučaju kontraproduktivno, treći entitet ne bi donio promjenu na bolje pogotovo dok se granice RS ne mogu mijenjati (prave će promijene nastati kad se čitava BiH gospodarski uruši i počne očito demografski propadati a oba procesa su u punom zamahu - Srbi na forumima sami priznaju koliko ih je ostalo u BiH a Bošnjaci bježe od popisa kao vrag od tamjana). Do tad i ja savjetujem Hrvatima: samo vi radite svoj posao, ima tko mislit na vas.

spomenuta anketa:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/402256-Anketa-Velika-Srbija-i-Velika-Hrvatska

Tako je...

..volim..Bosnu..:D..
vidi...
nema šanse da se BiH..rasturi bez rata...tko god pokusa da je razdere..taj je naebao...
BiH..je svjetsko nedonošće...oni ga odgajaju...kad malo stasa...mali zeleni dolaze po svoje...imaju lovu..imaju moć....
moj savjet..
treba igrati na sitno..ekonomski jačati..napraviti od BiH..malu Švicarsku...kontaš..od toga imaju koristi i Hrvati i Srbi...
...polako preko "naših"..isisavati kapital u matične države..(ebiga klali smo se treba i da se lječimo...).
kad BiH..uđe u EU.a uči će kad oni to budu htijeli...(mogu i sutra)..Dodik moze samo da pljuga...
daj mi reci riješenje za ovaj scenarij..
sjeti se šta su radili Kosovari na KiM..kupili su novcem..KiM.. i rasturili.. Srbe ....khurcem..konraš..
..tako .će i u BiH...ako Dodok bude previse serendao...
kazem ti ..neka je cijele..i polako..ne treba žuriti..Srbi trenutno ..ništa ne gube...trebaju samo sačuvatio što imaju..Dodik.će da rasturi ..Srpsku..pazi što ti kažem..

Страх од уједињења српских територија и јачања јединствене српске државе. То је њихова ноћна мора, јер знају да дугују...и територију и крв. Боје се да тај рачун, једног дана, не дође на наплату. :per:

vidi...
nema šanse da se BiH..rasturi bez rata...tko god pokusa da je razdere..taj je naebao...
BiH..je svjetsko nedonošće...oni ga odgajaju...kad malo stasa...mali zeleni dolaze po svoje...imaju lovu..imaju moć....
moj savjet..
treba igrati na sitno..ekonomski jačati..napraviti od BiH..malu Švicarsku...kontaš..od toga imaju koristi i Hrvati i Srbi...
...polako preko "naših"..isisavati kapital u matične države..(ebiga klali smo se treba i da se lječimo...).
kad BiH..uđe u EU.a uči će kad oni to budu htijeli...(mogu i sutra)..Dodik moze samo da pljuga...
sjeti se šta su radili Kosovari na KiM..kupili su novcem..KiM.. i rasturili.. Srbe ....khurcem..konraš..
kazem ti ..neka je cijele..i polako..ne treba žuriti..Srbi trenutno ..ništa ne gube...trebaju samo sačuvatio što imaju..Dodik.će da rasturi ..Srpsku..pazi što ti kažem..

Ovo je generalno dobar scenario za Srbe i Hrvate...

Tačno je da Srbi ovakvom postavkom kakva je sada ništa ne gube, zato mislim da Dodik i radi to što radi ( povremeno zatalasa i iznervira Bošnjake i pojedine Hrvate sa ovog foruma) upravo da bi sačuvao sadašnji status quo.

Realno, ne vidim kakav bi interes trenutno Srbija i RSrpska imali da se ujedine. Time bi se napravila samo gomila problema, koji lepo mogu da se izbegnu jačanjem međusobnih veza u ekonomiji, kulturi i svemu ostalom, stvaranjem jedinstvenog prostora u tom pogledu bez narušavanja granica BiH.

Trenutni problem je što centralna vlast BiH takve veze blokira. Uzmimo za primer zabranu uvoza pojedinih proizvoda iz Srbije suprotno CEFTA sporazumu.

vidi...
moj savjet..

Dakle, po tebi, međunarodna zajednica odgaja BiH da bi mogli doći mali zeleni koji imaju love. BiH će se obogatiti kao Švicarska, muslimani će se razmnožiti a kršćanska raja će raditi za njih i imati od toga koristi.

Ovo je genijalno...

Pa Hrvate čeka sreća i blagostanje...

Страх од уједињења српских територија и јачања јединствене српске државе. То је њихова ноћна мора, јер знају да дугују...и територију и крв. Боје се да тај рачун, једног дана, не дође на наплату. :per:

Bojim se da je praksa 90-tih pokazala da se jedinstveni nacionalni prostor mnogo bolje čuva ekonomskim, saobraćajnim i kulturnim vezama nego čizmom i gusenicom...

Granice uspostavljene po liniji fronta se lako uruše ako nemaju realniju životnu osnovu, a kada postoje jake druge veze, granice postaju nebitne ( odličan primer je odnos Srbije i CG, a i sa Kosovom se situacija polako ali sigurno menja u našu korist...)

Back