Ангела Меркел изјавила да су Минским споразумима само куповали време за Украјину

zx16

Elita
Poruka
17.558

Захарова: Признање Меркелове о Минским споразумима – погодно за трибунал о Украјини​

https://sputnikportal.rs/20221208/z...ogodno-za-tribunal-o-ukrajini-1147516264.html

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је током обраћања јавности и изјаву бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел да су Мински споразуми потписани како би Украјина имала времена да постане јача. Вучић је оценио да та њена изјава драматично мења ствари у политичком смислу.
https://sputnikportal.rs/20221210/v...aticno-menja-politicke-odnose-1147717939.html

Порошенко је то јавно рекао још за време свог мандата, да их тај споразум никада суштински није интересовао.
Значи, свесно су запад и режим у Кијеву од 2014-те радили на припремама сукоба са Русијом. Једино што нису предвидели је да ће русија прва ударити и осујетити цео план.
И онда, после изјаве Порошенка а сада и меркелове, причати о томе као је Русија без повода извршила агресију на једну крајње невину земљу тешко је лицемерство.

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Ništa osim što će samo još više Ukrajinaca da pogine.
Odaću ti šta žulja ruski narod.

Oni smatraju da istočna ukrajina uopšte nije ukrajina.

Zato kad je merkel rekla: "Mi smo od minskih sporazuma hteli sreću za ukrajinu" oni se osećaju izostavljenim.

Kao: "Zašto samo Ukrajina, a ne Donbas, a ne Krim."

Ali to je isključivo jer su internalizovali nacističku ideju da Donbas i Krim nisu Ukrajina.

Njihov problem, a merkel je sve pravilno rekla

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Odaću ti šta žulja ruski narod.

Oni smatraju da istočna ukrajina uopšte nije ukrajina.

Zato kad je merkel rekla: "Mi smo od minskih sporazuma hteli sreću za ukrajinu" oni se osećaju izostavljenim.

Kao: "Zašto samo Ukrajina, a ne Donbas, a ne Krim."

Ali to je isključivo jer su internalizovali nacističku ideju da Donbas i Krim nisu Ukrajina.

Njihov problem, a merkel je sve pravilno rekla
Da ja podsetim ovo rusofile da je Rusija sama priznala Ukrajnu kao državu.

zx16

Elita
Poruka
17.558
I Rusa, samo što Putina nije briga za to.
Ајде не балави! У четвртак ми је погинуо друг у Украјини. Био је официр. Породици исплаћују укупно 7 милиона рубљи (око 106.000 евра).
Сем тога, ако је погинули имао децу, држава преузима бригу до пунолетства а супруга добија официрску пензију до краја ђживота.
Јуче је Путин у Кремљу примио и одликовао многе војнике.
И онда дођеш ти и по обичају одвалиш ноторну лађ.
Дај неки доказ бар за неку твоју тврдњу или ћеш као сваки пут да игноришеш и да избегаваш аргументе?

Poslednja izmena od moderatora:

4thman

Poznat
Poruka
8.244
Ајде не балави! У четвртак ми је погинуо друг у Украјини. Био је официр. Породици исплаћују укупно 7 милиона рубљи (око 106.000 евра).
Сем тога, ако је погинули имао децу, држава преузима бригу до пунолетства а супруга добија официрску пензију до краја ђживота.
Јуче је Путин у Кремљу примио и одликовао многе војнике.
И онда дођеш ти и по обичају одвалиш ноторну лађ.
Дај неки доказ бар за неку твоју тврдњу или ћеш као сваки пут да игноришеш и да избегаваш аргументе?
Ok. Bitnije ti da budeš milioner u rubljama nego živ? Menjao bi život za koferče rubalja?

Mada plaćenik je bio...

Rat, rat se nikada ne menja...
Dok se mi ne promenimo.

zx16

Elita
Poruka
17.558
Ok. Bitnije ti da budeš milioner u rubljama nego živ? Menjao bi život za koferče rubalja?

Mada plaćenik je bio...

Rat, rat se nikada ne menja...
Dok se mi ne promenimo.
О чему ти пишеш? То је у контексту да Путин не води рачуна о погинулима. Сваки војни сукоб носи жртве, и то је неминовно. У Русији брину о породицама погинулих а твој неумесни коментар само осликава колико си шупаљ!

4thman

Poznat
Poruka
8.244
О чему ти пишеш? То је у контексту да Путин не води рачуна о погинулима. Сваки војни сукоб носи жртве, и то је неминовно. У Русији брину о породицама погинулих а твој неумесни коментар само осликава колико си шупаљ!
Hm. Nije moralo doći do vojnog sukoba.
Ali je odlučeno tako, dugo nije bilo na tlu Evrope. Krivi su i jedni i drugi.

Znači daješ svoj život za 100.000 eura?

4thman

Poznat
Poruka
8.244
Pa čekaj, šta je po vama bio idealni cilj Minskih sporazuma

Ukoliko je idealni cilj bio: "Da Ukrajina živi u harmoniji," onda je sasvim OK što Merkel tome doprinosi, citatom: "Hteli smo da dobijemo vreme za Ukrajinu."
Mir.

Ali..
Pitaj nju. Zašto ga nijedna strana nije poštovala...
1280px-Ambassador_Heidi_Tagliavini_speaks_at_OSCE_PA_Winter_Meeting%2C_20_Feb._2015%2C_Vienna_%2816405039749%29.jpg

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
naravno da su znali da su presli ruske crvene linije

naravno da su znali da , kao sto je amerika uradila u vezi kube , i po svetu , da ce tako rusi reagovati u ukrajini

ali to sto se nisu povukli nego su nastavili da guraju je dokaz da je rusija u pravu
Opet si šupalj u logici

Vi Rusi ste agresor, i samim tim krivi ste za svoju pogibiju u Svemoćnoj Ukrajini

zx16

Elita
Poruka
17.558
Hm. Nije moralo doći do vojnog sukoba.
Ali je odlučeno tako, dugo nije bilo na tlu Evrope. Krivi su i jedni i drugi.

Znači daješ svoj život za 100.000 eura?
Нико не даје живот за 100.000 евра него је човек погинуо штитећи руски живаљ од повампреног нацизма и планова запада.
Русија је доведена у ситуацију да је морала да интервенише. Порошенко је давно рекао да га Мински споразуми нису интересовали, о чему сам писао у овој теми али су ми се такви као ти смејали. Сада је то потврдила Меркелова.
Ајде, из три пута погађај, за кога су се то спремали и зашто је САД толико оружја слала Украјини?
Можда за параду или новогодишњи ватромет?
Ајде, погађај?

Poslednja izmena:

Xicor

Iskusan
Poruka
6.114

Захарова: Признање Меркелове о Минским споразумима – погодно за трибунал о Украјини​

https://sputnikportal.rs/20221208/z...ogodno-za-tribunal-o-ukrajini-1147516264.html

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је током обраћања јавности и изјаву бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел да су Мински споразуми потписани како би Украјина имала времена да постане јача. Вучић је оценио да та њена изјава драматично мења ствари у политичком смислу.
https://sputnikportal.rs/20221210/v...aticno-menja-politicke-odnose-1147717939.html

Порошенко је то јавно рекао још за време свог мандата, да их тај споразум никада суштински није интересовао.
Значи, свесно су запад и режим у Кијеву од 2014-те радили на припремама сукоба са Русијом. Једино што нису предвидели је да ће русија прва ударити и осујетити цео план.
И онда, после изјаве Порошенка а сада и меркелове, причати о томе као је Русија без повода извршила агресију на једну крајње невину земљу тешко је лицемерство.
Pedofasisti lazu cim zinu. Kao i njihovi botovi ovde na forumu. Treba ih sve na ignore, a vreme umesto na njih trositi na sirenje istine.

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Нико не даје живот за 100.000 евра него је човек погинуо штитећи руски живаљ од повампреног нацизма и планова запада.
Русија је доведена у ситуацију да је морала да интервенише. Порошенко је давно рекао да га Мински споразуми нису интересовали, о чему сам писао у овој теми али су ми се такви као ти смејали. Сада је то потврдила Меркелова.
Ајде, из три пута погађај, за ко су се то спремали и зашто је САД толико оружја слала Украјини?
Можда за параду или новогодишњи ватромет?
Ајде, погађај?
Da ih vi ne bi uspešno napali

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.084
Opet si šupalj u logici

Vi Rusi ste agresor, i samim tim krivi ste za svoju pogibiju u Svemoćnoj Ukrajini
amerika stiti svoje interese , recimo u somaliji

rusija svoje stiti u ukrajini

i rusija nece izgubiti zato sto to znaci nestanak rusije

a rusija nece nestati a da ne povuce svet za sobom

i zapad to zna ali laze svoje gradjane da ce ukrajina pobediti rusiju

to se nece desiti