Angazovanje muskarca u kucnim poslovima

Kad kod nas zena angazuje muskarca kao 'kucnu pomocnicu' mora da bude mnogo bolji u obavljanju
poslova ,jednostavno zene ce gledati njegov rad pod lupom
Jer su napocetku mnogo skepticne

Ne bih rekla...i rad zene se na pocetku posmatra pod lupom. Jednostavno vredni rade a ovi drugi vole da zabusavaju, nevezano za pol.
Meni bi bilo svejedno ko ce da radi, dokle god radi kako treba.

Neslazem se sa vama.Bavim se ciscenjem i sredjivanjem stanova duze od 15 god.
Mnogo puta mi se dogodilo da zene koje me nazovu na oglas odustanu zato sto sam muskarac
a neke koje me angazuju toliko su skepticne prvi put da vam to nemogu opisati.Ipak moram da kazem da se nezalim i da imam dovoljno posla da nekad neznam gde cu pre

Kada bih bila u situaciji da treba da angazujem osobu za odrzavanje stana, to nikako ne bi bila osoba koju sam pronasla u oglasima nego neko po preporuci i to ne toliko zbog samog ciscenja (jer ako ne cisti kako treba, nije problem angazovati nekog drugog) vec zbog poverenja. Ta osoba dolazi u stan i ne bi smelo da se desi da bude neki lopov ili psihopata. Ako je po preporuci, onda stvarno nije bitno kog je pola. Ja znam slucaj da majka i sin student rade zajedno u tandemu i jako su trazeni jer ih je dvoje i rade brzo i efikasno.

Muski imaju vise snage, mm kad oriba tus kabinu klizamo se po njoj 5 dana posle toga koliko je uglanca, ja toliko snage da pritiskam u savijenom polozaju nemam, isto i kod usisavanja..e sad dal bih muskarca iznajmila kao kucnu pomocnicu, ne verujem bas...ne bih mogla da podnesem muskarca sa onom sarenom pajalicom da mi se seta po kuci, a i alergicna sam na muskarce koji kada cucnu (npr vodoinstalteri koji ne nose pantalone na tregere,ju koliku traumicu imam od njih) povuku kolenima pantalone i bude u razdeljak te ljubim.....ljuuuubbiimm...

Kada bih bila u situaciji da treba da angazujem osobu za odrzavanje stana, to nikako ne bi bila osoba koju sam pronasla u oglasima nego neko po preporuci i to ne toliko zbog samog ciscenja (jer ako ne cisti kako treba, nije problem angazovati nekog drugog) vec zbog poverenja. Ta osoba dolazi u stan i ne bi smelo da se desi da bude neki lopov ili psihopata. Ako je po preporuci, onda stvarno nije bitno kog je pola. Ja znam slucaj da majka i sin student rade zajedno u tandemu i jako su trazeni jer ih je dvoje i rade brzo i efikasno.

Истина. Али ја бих се сит исмејао да ми неко препоручи мушког помоћника и одмах сетио оног филма-серије кад се представља..к,к,к..па ја сам кућни помоћник и навлачи Милени Дравић тесне панталоне лол..

Истина. Али ја бих се сит исмејао да ми неко препоручи мушког помоћника и одмах сетио оног филма-серије кад се представља..к,к,к..па ја сам кућни помоћник и навлачи Милени Дравић тесне панталоне лол..

...izvinite, zagoreće mi luk.

z:D

Zasto da ne?Kada zena moze raditi "muske"poslove,zasto ne bi moglo i obrnuto?Na zapadu ima zena molera,kamiondzija,stolara....samo mi zaostajemo poprilicno,te nasi mozgovi tesko mogu to prihvatiti za normalno!

Drugarica je bila u Amsterdamu nedavno, i kaže da je kod njih normalna pojava žena koja vozi kamion ( samo što ne liče na žene, ali to već nije tema).

Juce sam gledala zanimljivu emisiju na Austrijskoj Tv stanici i bio je prilog o muskarcu koji radi u salonu lepote ugradnju noktiju.Ne deluje mi feminizirano uopste,mislim,nema one kretenske pokrete ruku i kolutanje ocima kao feminizirani muskarci.Ekspert je za dizajn nokta i zene ga traze.Kod nas bi ga proglasili pederom odmah!
Djika,to su predrasude,u Austriji poznajam bracni pra koji zajedno rade ugradnju regips tabli,zeni nista ne fali.a u Nemackoj zena moler,isto joj nista ne fali u izgledu,normalna zena! I ja volim u svojoj kuci tako neke"muske"poslove,i ne izgledam ko harambasa!Kada sam na putu,moj muz odrzava cistocu kuce,mozda i bolje nego ja,jer po prirodi je bolesno pedantan,ali to mu uopste ne umanjuje muskost!

pa sto samo kad si na putu? :lol:
mislim da nemam predrasuda po tom pitanju,vazno da zna da radi kako treba
prosla pomocnica nam je maznula neke laurine igrice i nije imala bas neku inicijativu,plus je zapela da cisti sircetom sto su je naucili tamo
posle nje je dosla jedna ok,a posle nje je dosla ekonomska kriza te nemam ni za pomocnicu ni za pomocnika :lol:

..vecina frizera i shminkera su mushkarci, ne znam zashto bi bash tog manikira chudno gledali.. :)
..mada, ovo recimo strpashe u rubriku zanimljivosti, kao da je chudo nevidjeno:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/513082-Muški-vaspitač-u-dečijem-vrtiću

..kada sam rodila najmladje dete, proshle godine, u porodilishtu je radio momak koji je pedijatrijski..brat, valjda :)
..sa svojih 26 godina, baratao je bebama kao pravi.. :) ..presvlachio, kupao, pomagao oko dojenja, savetovao mame.. :)
..slatko, prirodno i neobichno, mora se priznati.. :)

Све је то красно, молерај, столарија, имамо чак и фабрику где су металци искључиво жене, скоз женска фабрика, мушкарце који ткају, плету, жене пилоте..али чишњење станова, рибање рерне, тоалета, гланцање паркета, прављење кифлица за туђу породицу..то ради кућни помоћник и остале кућне послове уз шетање пса..

pa sto samo kad si na putu? :lol:
mislim da nemam predrasuda po tom pitanju,vazno da zna da radi kako treba
prosla pomocnica nam je maznula neke laurine igrice i nije imala bas neku inicijativu,plus je zapela da cisti sircetom sto su je naucili tamo
posle nje je dosla jedna ok,a posle nje je dosla ekonomska kriza te nemam ni za pomocnicu ni za pomocnika :lol:
Kazem da kad sam odsutna par dana i kad se vratim kuci,ne zatekne me haos.Ovako ni on ni ja ne delimo poslove na musko-zenske.

Не због послова, евентуалне поделе истих и бла, бла, трућ, трућ о форсирању равноправности, али не могу да се одупрем утиску да почетни пост просто одише мазохистичким сексизмом.
Нешто као пандан роману Полин Режо ,,Прича о девојци О".
Рецимо ,,Прича о младићу О".
:think:
:per:

Back