Posto ovde ima dosta medicinski upucenih ljudi-moze pomoc?
Sta se desava u organizmu ako anemicna osoba pretera sa unosenjem Fe u organizam(bez obzira da li su u pitanju tablete ili samo hrana),ili ga povecano unosi,a ne zna da li je jos uvek anemicna?
Odnosno da li ih ima i kakve su nezeljene posledice toga?
Sta se desava u organizmu ako anemicna osoba pretera sa unosenjem Fe u organizam(bez obzira da li su u pitanju tablete ili samo hrana),ili ga povecano unosi,a ne zna da li je jos uvek anemicna?
Odnosno da li ih ima i kakve su nezeljene posledice toga?
), gde sam dala oko 1.500 din za lekarsko uverenje za voznju... Koliko sam shvatila, toliko kosta onaj papir na kome se udaraju pecati, jer osim lupkanja cekicem, nisam dobila nikakav pregled!!! Ocni lekar me je pitao "Vidite dobro?", ja sam rekla "Valjda", i ona je popunila papir...
), a pogotovo od granula gvozdja... Meni leti odlicno pomaze trcanje... tako da tada uglavnom nema problema, i osecam se super
Pored gvozdja, citala sam da anemija moze da nastane i od nedostatka vitamina B12 (njega ima u mesu, ribi, jajima, i mlecnim proizvodima), B6 (zobena kasha, cerealije, piletina, govedja dzigerica, i manje u dinjama, kupusu, mleku), i bakra(on pretvara telesno gvozdje u hemoglobin, a ima ga u skoljkama, integralnoj psenici, pasulj, kostunjavi plodovi, semenke, suve sljive, teleca i govedja dzigerica)...
mislim da imamo istu situaciju... meni govore u shali da sam bleda jer pijem samo jogurt, pa sam pobelela od njega :shock: ...
...
... Mada, ima neki makedonski sirup koji sam koristila po preporuci, i takodje je imao dvovalentno helatno gvozdje (blago nama kad "znamo" hemiju 8) ) ... Vecina sirupa i ima, ali je procenat apsorpcije u organizmu ipak mali jer je sve to iz laboratorije, a ne od prirode... Javljam se na pp, cena