Kada je Gandi studirao pravo na koledžu u Londonu, imao je profesora čije je prezime Piters, koji je osećao animozitet prema Gandiju, i zato Gandi nikada nije spustio glavu pred njegovim (profesorovim) "argumentima" koji su bili veoma česti!
Jednog dana , gospodin Piters je ručao u trpezariji Univerziteta i Gandi je došao sa svojim poslužavnikom i seo pored profesora. Profesor je u svojoj aroganciji, rekao: "Gospodine Gandi: vi ne razumete ....svinja i ptica ne sede zajedno da jedu ", na šta mu je Gandi odgovorio, "Ne brinite profesore , ja ću odleteti",
i otišao je i seo za drugi sto . Gospodin Piters, zelen od besa, odlučuje da se osveti na sledećem testu, ali Gandi reaguje I briljantno odgovara na sva pitanja. Zatim mu gospodin Piters postavlja sledece pitanje:
"Gospodine Gandi, ako hodate ulicom i nađete paket u kome je vreča mudrosti i drugu torbu u kojoj je novac, koji ćete od njih uzeti?" Bez ustezanja, Gandi je odgovorio: "Onaj sa novcem, naravno". Gospodin Piters, nasmejan, reče: "Ja bih na tvom mestu, pre uzeo onu vreću u kojoj je mudrost, zar ne?" "Svaki čovek uzima ono što nema ", odgovorio je Gandi ravnodušno.
Gospodin Piters, već histeričan , piše na ispitnom listu reč "idiot" i daje ga Gandiju. Gandi uzima ispitni list i sedne. Nekoliko minuta kasnije, Gandi odlazi do profesora i kaže:
"Gospodine Piters, vi ste potpisali test, ali mi niste dali ocenu".