Android smarthpone vs android tablet

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Sta uzeti od ova dva a da je ispod 200 eur?

Nije da nesto koristim telefone, ali WiFi pristup i uzivanje u netu i multimediji nikada nije na odmet, tako da je po mom misljenju tablet bolje resenje, jer imam WiFi u kuci, tako da je tablet savrsen za citanje knjiga, gledanje filmova i sl.
S druge strane, smartphone je laksi za nosenje, uz eventualnu GPS podrsku, ali ne znam kako se jeftiniji android telefoni sa jednim jezgrom i 256MB rama snalaze sa multimedijom i aplikacijama kao sto su skype i sl.
Takodje, mislim da je teze uzivati na smartphone-u prilikom citanja knjiga i gledanja videa.

Kakvo je vase misljenje?

Nisi naglasio da li bi uzeo nov ili polovan telefon?
Do 200e kao polovan imas Samsung Galaxy S,koji je odlican telefon sa ekranom od 4 inca.
Sto se tice novih telefona tu i nemas neki izbor,za tu cifru.Mozda dodas jos 20-30 e i uzmes polovan Galaxy Tab,1 ghz procesor,512 mb rama,odlicna baterija.

Nisi naglasio da li bi uzeo nov ili polovan telefon?
Do 200e kao polovan imas Samsung Galaxy S,koji je odlican telefon sa ekranom od 4 inca.
Sto se tice novih telefona tu i nemas neki izbor,za tu cifru.Mozda dodas jos 20-30 e i uzmes polovan Galaxy Tab,1 ghz procesor,512 mb rama,odlicna baterija.

Preduslov je da bude nov uredjaj.
Nije mi nista hitno sada, moze i za par meseci, nego eto dvoumim se izmedju tableta i fona. Galaxy Tab 2 7.0 deluje obecavajuce, ako se doda jos koji dinar, a uskoro stize jeftiniji i po mom misljenju Google Nexus 7, tako da ima dilema.
Kako se telefon od 4 inca pokazuje prilikom multimedije i citanja pdf, ne bih da stalno horizontalno skrolujem, jednostavno kvari uzitak.

Meni je najbitnija cena i da moze multitasking, tipa skype i chrome da rade istovremeno, kao i da se uziva u pdf-u bez previse horizontalnog skrolovanja i zoomovanja, a mislim da Nexus 7 ima dovoljno snage za to. Znam da nema back kameru, ali jedina zamerka mi je sto nema slot za prosirenje, a 8GB, koliko ce kostati jeftinija verzija se relativno brzo potrosi. Galaxy Tab 2 7.0, ima dve kamere, plus microSD card slot, tako da mislim da vredi tih par desetina evra koliko je skuplji.

Quad je quad sto kazes, a ima i jak GPU kako cujem, mada mene ne zanima gaming previse, mozda jedino Angry Birds ili sah.
Meni uglavnom za PDF treba, i malo multimedije, malo social, eventualno skype, ili ako je moguce da ga koristim kao eksterni monitor, cuo sam da to moze pomocu posebne aplikacije i USB kabla, a mozda moze i preko HDMI, nisam siguran.

Back