anajade
Elita
- Poruka
- 18.251
Ako nema stvar pocetka ne moze se unistiti.Upravo bez sale i sprdnje...
Mislim da nista sto postoji ne moze da se unisti konacno samo moze da prelazi is neceg u nesto i tako u beskraj.
Ako ima pocetak.ima i kraj.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako nema stvar pocetka ne moze se unistiti.Upravo bez sale i sprdnje...
Mislim da nista sto postoji ne moze da se unisti konacno samo moze da prelazi is neceg u nesto i tako u beskraj.
Ako nema stvar pocetka ne moze se unistiti.
Ako ima pocetak.ima i kraj.
ako postoji apsolutni početak onda postoji apsolutni kraj.Ako postoje verovatno nema unistenja kao ni duse ljudi i svih zivih bica.
Sve prelazi u neki drugi oblik, dimenziju, svet, univerzum kako god ko misli i veruje.
Mislim da nista sto postoji ne moze da se unisti konacno samo moze da prelazi is neceg u nesto...
nije šala opuštanjeUpravo bez sale i sprdnje...
i kojoj?I ja tebe da pitam a bas glupo pitanje kojoj sekti pripadas
Glupo pitanje bre.i kojoj?
meni nije problem da kažem,
ako postoji apsolutni početak onda postoji apsolutni kraj.
jer sve što ima početak ima i kraj, sasvim logično. deisti (jedan pravac) se recimo vode tom logikom, drugi da večno postojimo jer smo deo boga. a ovo između niko ne razume, šta ćemo u ovom telu na planeti zemlji.
treće tvrde da dobijamo večnost po volji božjoj, op rodiš se i nema kraja
četvrti ni na znaju u šta veruju te spavaju (doduše ne znaju tačno ali pretpostavljaju da ti kosti spavaju) pa kasnije te bog sakuplja ili klonira nešto od toga. peti kažu da odlaziš u ROM (memoriju) i sad tu može neki zajeb da se desi kod protestantskih sekti, da se pomešaju organi ili memorija
A taj pocetak El sam od sebe nastao.Svaki pocetak ima svoj kraj, svaki kraj novi pocetak...
pa to stalno kružiš.Svaki pocetak ima svoj kraj, svaki kraj novi pocetak...
ja ne znam za tebe, ne veruješ u besmrtnost duše kojoj stranci pripadaš?Glupo pitanje bre.
Sta ima da te pitam kad znam haha
Satan i veli evi da ce ona biti poput boga nece umreti.ja ne znam za tebe, ne veruješ u besmrtnost duše kojoj stranci pripadaš?
Тај ентитет се не помиње ту уопште то је тек тумачење познијег хришћанства.Satan i veli evi da ce ona biti poput boga nece umreti.
On je taj koji je uveo koncept besmrtne duse.
Verujes satani haha
rezimeSatan i veli evi da ce ona biti poput boga nece umreti.
Verujes satani haha
zavisi ko kako tumači ili vidi, može biti da je bio betmen bez gaća, ali pisci biblije taj entitet nazivaju zmija. ta zmija ništa nije slagala.Тај ентитет се не помиње ту уопште то је тек тумачење познијег хришћанства.
Чак у јудаизму први помени као што сам рекао звезда даница , херувим стажар дрвета живота.
Хебрејска реч која се користи за змију у причи о Рају је „נָחָשׁ“ (нахаш). Ова реч има више значења, укључујући змија и чаробњак или предсказатељ. Поред буквалног значења, неки истраживачи верују да реч „нахаш“ може симболично представљати нешто више од животиње, указујући на биће са специфичном духовном улогом или злим намерама.
У контексту приче у Књизи постања, „нахаш“ има улогу у искушавању Адама и Еве, што је довело до пада човечанства. Библијски научници као Мајкл Хајзер тврде да је „нахаш“ у овом контексту вероватно духовно биће које је имало облик змије, можда чак и анђеоске природе, пре него физичке змије какву ми данас познајемо.
Интересантно је да је корен „נחש“ у Хебрејском повезан са глаголом који значи прорицати или чаробњачити, што указује на могућност да је „нахаш“ из приче могао имати и натприродне способности или улогу проналаска скривене мудрости, што му омогућава да искуша Еву.
Дакле код неких духовних порука ширег контекста персонификације нису битне пренеће поруку. Међутим постоје подаци који су у Библији јако прецизни и мсмењени да се прецизније схвате јер ће се тај контекст касније провлсчити кроз приче.
Овде смо ускраћени за једну причу од суштинског значаја за разумевање Библије сли шта је ту је можда ће се још неки рукописи пронаћи и расветлити ове догађаје.
Хебрејска реч која се користи за змију у причи о Рају је „נָחָשׁ“ (нахаш). Ова реч има више значења, укључујући змија и чаробњак или предсказатељ. Поред буквалног значења, неки истраживачи верују да реч „нахаш“ може симболично представљати нешто више од животиње, указујући на биће са специфичном духовном улогом или злим намерама.
У контексту приче у Књизи постања, „нахаш“ има улогу у искушавању Адама и Еве, што је довело до пада човечанства. Библијски научници као Мајкл Хајзер тврде да је „нахаш“ у овом контексту вероватно духовно биће које је имало облик змије, можда чак и анђеоске природе, пре него физичке змије какву ми данас познајемо.
Интересантно је да је корен „נחש“ у Хебрејском повезан са глаголом који значи прорицати или чаробњачити, што указује на могућност да је „нахаш“ из приче могао имати и натприродне способности или улогу проналаска скривене мудрости, што му омогућава да искуша Еву.
I nastavlha bogzavisi ko kako tumači ili vidi, može biti da je bio betmen bez gaća, ali pisci biblije taj entitet nazivaju zmija. ta zmija ništa nije slagala.
bog
2:17 Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.
zmija
3:4 A zmija reče ženi: Nećete vi umreti;
3:5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.
bog
3:22 I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruke svoje i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi.
ko je tu koga lagao?
bog kaže umreće istog dana, zmija kaže da neće
jesu li umrli tog dana? nisu.
zmija kaže postaće te kao bogovi, bog potvrđuje da su postali kao jedan od njih .
veruje mu sta cesSatan i veli evi da ce ona biti poput boga nece umreti.
Verujes satani haha
Biblija jasno otkriva ko je zmijašta je zmija
3:1 Ali zmija beše lukava mimo sve zveri poljske, koje stvori Gospod Bog
i za kaznu dobija da gmiže po zemlji što je evi rekla istinu.
pa jesu li umrli taj dan kad su okusili?I nastavlha bog
. Са знојем лица свог јешћеш хлеб, докле се не вратиш у земљу од које си узет; јер си прах, и у прах ћеш се вратити.
I gde pise da ce nesto od tebe prezivet.
ko ti je taj, taj nema veze sa zmijom u edenuBiblija jasno otkriva ko je zmija
samo tebe istina bas i ne zanima
Otkrivenje 12
Otkrivenje12:9 “I bio zbacen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Djavo Satana , koji zavodi ceo svet. Bio je bacen na zemlju, a sa njim su bili zbaceni i njegovi andjeli.”
Otkrivenje 12:12 “Zato veselite se nebesa i vi koji prebivate na njima. Tesko vama zemljo i more, je rje Djavo sisao k vama, veoma gnevan, znajuci da ima malo vremena!”
Ima u svim Biblijama sveta ti stoji taj citatko ti je taj, taj nema veze sa zmijom u edenu
1:25 И створи Бог звери земаљске по врстама њиховим, и стоку по врстама њеним, и све ситне животиње на земљи по врстама њиховим
3:1 Ali zmija beše lukava mimo sve zveri poljske, koje stvori Gospod Bog
otkrivenjeIma u svim Biblijama sveta ti stoji taj citat
https://www.pravoslavna-srbija.com/sveto-pismo-biblija/01_1MO/011MO003
1. Али змија беше лукава мимо све звери пољске, које створи Господ Бог; па рече жени: Је ли истина да је Бог казао да не једете са сваког дрвета у врту?
Identitet zmije otkriva Otkrivenje 12:9