ANARHIJA

• Začetnik teme Začetnik teme wihor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wihor

Ističe se
Poruka
2.029
Anarhija znači bezvlašće odnosno stanje društva bez dominacije i vlasti.obicno se tumaci pogresno.Anarhizam je socijalni pokret koji se zalaže za ukidanje društvene hijerarhije i svih organa vlasti.Anarhisti se protive svakom autoritetu i sili i propovedaju apsolutnu slobodu ličnosti. jede me kad slusam povrsne ljude kako pricaju o demokratiji,monarhiji ili nekoj drugoj vladavini.znam da jos nije vreme za anarhiju,ali bar imam hrabrosti za razliku od vecine da kazem da buducnost lezi u SAVESNOM POJEDINCU A NE U VLASTI.

p.s.ova tema nije za lakoverne,neuke,izopacene i bolesne.

Anarhija znači bezvlašće odnosno stanje društva bez dominacije i vlasti.obicno se tumaci pogresno.Anarhizam je socijalni pokret koji se zalaže za ukidanje društvene hijerarhije i svih organa vlasti.Anarhisti se protive svakom autoritetu i sili i propovedaju apsolutnu slobodu ličnosti. jede me kad slusam povrsne ljude kako pricaju o demokratiji,monarhiji ili nekoj drugoj vladavini.znam da jos nije vreme za anarhiju,ali bar imam hrabrosti za razliku od vecine da kazem da buducnost lezi u SAVESNOM POJEDINCU A NE U VLASTI.

Sad' si naebo ... ne bih ti bio u koži nema tih para.

чиста УТОПИЈА и боље ти је то на време схватити, него да касније манипулишу људима који верују у тако нешто.

to je malo onako preterano. sebe smatram anarhistom-liberatijancem i ne bih otisao toliko daleko da anarhizam okarakterisem kao negiranje svakog autoriteta.
ljudi su timski igrachi :) hijerarhija mora da postoji da bi se ista ostvarilo. u idealnom sluchaju to bi bile male zajednice, komsiluci, sela, gradici sa svojom hijerarhijom.
ne bih imao nista protiv protiv drzave ako bi njena uloga bila svega zastita sloboda nacije ili gradjana, i nista vise od toga.
u takvoj drzavi bi postojala sloboda izbora u smislu da bi svako mogao da odluci u kojoj ce mini komuni da zivi i chija ce pravila i slobode morati da postuje/uziva.

individualnost se ostvaruje jedino u grupi.

to je malo onako preterano. sebe smatram anarhistom-liberatijancem i ne bih otisao toliko daleko da anarhizam okarakterisem kao negiranje svakog autoriteta.
ljudi su timski igrachi :) hijerarhija mora da postoji da bi se ista ostvarilo. u idealnom sluchaju to bi bile male zajednice, komsiluci, sela, gradici sa svojom hijerarhijom.
ne bih imao nista protiv protiv drzave ako bi njena uloga bila svega zastita sloboda nacije ili gradjana, i nista vise od toga.
u takvoj drzavi bi postojala sloboda izbora u smislu da bi svako mogao da odluci u kojoj ce mini komuni da zivi i chija ce pravila i slobode morati da postuje/uziva.

nisam ni mislio sam protiv svih.nego ignorisati mocnike i time ponistiti njihovu svrhu.

Oligarhija je vekovima nametana kao nesto prirodno a ona postoji i dan danas u kolektivnoj svesti ljudi
a ja ne zelim da tretiram ljude kao stoku i da cekam kada ce sledeci stampedo da se ponovi
sistem vrednosti se mora menjati,a to nece biti moguce sve dok moc bude u rukama
onih koji misle da ljudi nisu sposobni da se razviju u zdravo drustvo

Anarhija je uredjenje sa srcanom manom. Daje najsire individualne slobode i prava, ali zabranjuje kolektivne slobode i prava., sto je protiv ljudske prirode i potrebe.

Gledaj ja sebe izjašnjavam kao anarhistu. Jedini korektni oblik društva koji je trenutno zamišljen. Problem je što se on zasniva na samokontroli, a ja polako počinjem da se pitam da li su ljudi sposobni da se kontrolišu i da li je njihovo ponašanje progresivno ili samo miruje. Nisam nerealna i zagrižena tako da i jednu i drugu stranu gledam koliko toliko objektivno. E sad subjektivni deo mene govori da je pre život sa robovima bio normalan sad je daleko od toga.... ima još mnogo primera, ali to i dalje ne odgovara na pitanje da li bismo robove posedovali da možemo... Eto sad sam banalizovala. Činjenica je da nismo spremni i da se trenutak kad ćemo postati (ako ikad postanemo) ne meri decenijama.

Anarhija baš radi na ukidanju države i hijerarhije.... nacije je suvišno i pominjati.

Ratibor je medju nama?!?

Mala sala, Srbi ce tesko prihvatiti bilo kakav otklon od tradicionalnih dogmi i obicajnog prava...barem vecina...tako da Srbiji ostaje cekanje na naredbu kako je vazda bilo, i nema teorije da se svest podigne do tog nivoa...mozda za nekoliko decenija situacija bude drugacija...

zasto se buduce generecije nebi ucile da je covek samosvesno bice?

не може јер је то чиста утопија.
а у сваком човеку постоји зло. таква је људска природа, није једноставна.
применљиво је на индивидуалном плану, колективном не.

Ratibor je medju nama?!?

Mala sala, Srbi ce tesko prihvatiti bilo kakav otklon od tradicionalnih dogmi i obicajnog prava...barem vecina...tako da Srbiji ostaje cekanje na naredbu kako je vazda bilo, i nema teorije da se svest podigne do tog nivoa...mozda za nekoliko decenija situacija bude drugacija...

за неколико деценија. баш си велики оптимиста.
људска природа, навике, размишљање не мењају се тако брзо.

за неколико деценија. баш си велики оптимиста.
људска природа, навике, размишљање не мењају се тако брзо.

Ocekujem velike svetske drustvene i klimatske promene u svetu, koje ce se odraziti i na nase ljude da razmisljaju drugacije...doduse ne one tipa smak sveta i druge gluposti...ali znatno ozbiljnije nego do sada...

ja jedine moguce promene vidim kroz sistem obrazovanja.sistem obrazovanja se mora menjati.profesori se moraju menjati.profesori moraju imati utacaja na one kojima predaju a ne da se zajebavaju sa njima.. dakle uvodjenje visih vrednosti u sistem obrazovanja..

Anarhija ili bezvlasce... Pa da vidimo kakva bi to drzava bila...Ispravi me ako budem gresio :)

Ajde razjasni nam malo bolje... Kazes bez hijararhije, a dobro znamo gde je hijararhija...
Nemamo predsednike, policiju, vojsku, ustav bi trebalo menjati. Znaci bez ustava... Da li znas od cega se sastoji jedna drzava? Zasto kazu da Kosovo nije srpsko? Nema tamo srpske policije, vojske sudovi ne postoje... Znaci ne bi ni srpske drzave bilo...

Back