Analogno u Digitalno

koldar

Zainteresovan član
Poruka
205
Treba ti analogno-digitalni konvertor. To može biti neka tv kartica, jer skoro svaka ima analogne ulaze za video i audio signal, ili specijalna kartica, tzv. capture card koja nema tv tjuner u sebi i služi za ovu konverziju. I jedno, i drugo, će odraditi posao. Za cenu od 40-60 eura, koliko koštaju ove kartice, nemoj očekivati kvalitet ravan orginalu, ali bože moj, za te pare je i iluzorno to očekivati. Za bolje rezultate treba 250-300 eura, pa naviše. Naprimer nešto iz serije konvertora proizvođača koji se zove Canopus.
 

koldar

Zainteresovan član
Poruka
205
Na ovo pitanje ni ja tačno ne bih znao odgovoriti.Sigurno i za ovo postoji neki uređaj ali verovatno spada u kategoriju profesionalnih, i samim tim i skupih, za prosečne zaljubljenike u video. Možda kada bi probao na sledeći način (amaterski): pusti video sa celuloidne trake na platno, a jednom digitalnom kamerom koja je na stativu sve to snimaj. Mikrofon video kamere je ionako osetljiv, pa će bez problema snimiti i zvuk koji daje zvučnik projektora. Naravno, ova varijanta je tzv. "uz pomoć štapa i kanapa", ali nemoj zaboraviti da su nekada u doba VHS-a ovako krali video novitete iz bioskopa. Zapravo, snimali su platno na kojem se prikazivao film.
 
Poslednja izmena:

dragandok

Obećava
Poruka
69
Jos jednom hvala za interesovanje za moj "problem".Predog ti je u mom stilu tj. i meni je to palo na pamet ali mislio sam da neko zna za neki "uredjaj" koji bi to zavrsio elegantnije a verovatno i sa boljim audio i video zapisom.Ali imam problem i sa kinoprojektorom, dugo ga imam, stajao je u podrumu kad sam prestao da ga koristim a SAD bih hteo da te filmove digitalizujem kad dodjavola,prenosni kaisevi (ima ih dva) popucali i krune se, istrulili.Ne mogu da nadjem kaiseve…
 

koldar

Zainteresovan član
Poruka
205
Pokušaj stupiti u kontakt sa nekim ko radi u montaži televizije ili nekog regionalnog tv centra, možda oni mogu da ti pomognu u rešavanju problema oko konvertovanja videa sa celuloidne trake u digitalni zapis.Neke ozbiljnije i starije televizijske kuće sigurno imaju opremu za ovo, jer bože moj, nekada je sve bilo na celuloidu, pa se danas sav video materijal iz arhive konvertuje u digitalni, pa kao takav arhivira. A što se tiče kaiševa na projektoru, probaj sa zubčastim od "keca".... Naravno, šalim se, ali i za to sigurno ima rešenja, treba samo malo promozgati, i biće rešeno. To i nije možda tako katastrofalno, kao da je kojim slučajem nešto pregorelo ili se polomilo, izgubilo itd.
 

dragandok

Obećava
Poruka
69
E dobar si sa idejama i resenjima.Sve je OK,imao sam prjatelje u TV u Takovskoj i Abardarevoj ali svi su u penziji a ovi novi nisu ni "culi" za celuloid.
Bez obzira hvala ti za vreme koje odvajas za ovaj moj "problem" i svaka ti cast imas dobre ideje ne zato sto su slicne mojim nego iako se ne znamo potvrdjujes me kao nekoga da sa idejama mojim nisam usamljen ! ! !
A to je dovoljno.
Videcu za "zubcasti kais", mozda negde i nadjem mada su i kinoprojektori zamrli, doslo neko novo vreme a JA se koprcam sto bi rekli "ne dam se",
Posto sad sve sto radim, radim za svoju dusu jel "nikad nije kasno da se ljubi strasno", tako sam i Ja usao u svet filma koji me u stvaralackom svetu kompletno zadovoljava.
I tu se dobro snalazim . . .
 

koldar

Zainteresovan član
Poruka
205
Da.Ovo je to o čemu smo pričali. Zapravo i ovde su navedene mogućnosti prebacivanja analognog videa u digitalno.Konkretno HI 8. I ovde se spominje varijanta sa analognom capture karticom. Upravo o tome smo i pričali pre par dana. Jedino što se ovde navodi i još jedna mogućnost, a to je da se sve ovo uradi preko digitalne dv kamere, koja ima analogne video i audio ulaze. Video in/audio in. Ovu mogućnost nemaju baš sve dv kamere,naročito one naj jeftinije. U ovom slučaju zapravo digitalizaciju obavlja video kamera. Ja lično sam za varijantu sa capture karticom. Sve ovo o čemu sam pisao, kao i ovaj tekst u camcorderinfo-u nema nikakve veze sa digitalizaciom videa na celuloidnim trakama. Inače Camcorderinfo je jedan od najboljih sajtova u oblasti digitalnog videa.
 

dragandok

Obećava
Poruka
69
Proslo je neko vreme i Ja sam konacno shvatio da je jedini resenje ovog "problemcica" da se to uspesno uradi nabavka KINOPROJEKTORA SA AUDIO I VIDEO IZLAZOM.
Hvala svima koji su pokusali da pomognu i izvinjavam se sto sam im "krao" vreme da rese ovaj problemcic.
Licno mislim da ovu temu ne bi trebalo jos stavljati ad acta, siguran sam da ce imati korisnika koji ce se javljati sa svojim pitanjima vezano za naziv teme.
 

Top