Analogno ili digitalno: šta vam više odgovara?

Analogno ili digitalno ?

• Analogno

• Digitalno

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
To, to, bravo!
Naručila sam si digitalni fotoaparat i namjeravam da fotografisem drage ljude, ali i sebe i da obavezno izrađujem fotografije, baš zbog tog uvođenja analognog momenta u svoj život.
Stariji ljudi to rade i uživaju kad god gledaju fotografije, i inspirisali su me na taj korak.
Tako je. Bavim se fotografijom iz hobija od rane osnovne škole, i imao sam sve moguće analogne aparate, razvijao filmove ručno. To jeste dobro zezanje, ali realno više analogni aparati apsolutno ne mogu da pariraju digitalnim u smislu kvaliteta slike, a ja baš nisam spreman da se odreknem parčeta kvaliteta da bih bio cool baja sa Leicom i BW filmom 35mm.

Zna se šta mora biti analogno. :mrgreen:

Чекам пробој квантних рачунара, ништа од постојећег. АИ ће да потпомоге њихов развој, а они ће АИ да баце у стратосферу. Синергија. Онда чекамо Терминатора.

i onda kad se otvore vrata pakla, otvori se i pandorina kutija

pakao pakla!

profesionalne radio stanice
audio amplifikacija i pre amplifikacija
zvucni zapisi

iskljucivo i jedino analogno, znaci cevi-triode nikako pentode, i vinil pozeljno 180 gramski.

velika je dilema oko fotografije, jer ono sto je u analognom modu radjeno kroz istoriju to je uslo u istoriju fotografije, jer nije mogao neki kulov da pravi dobre fotke. danas zahavaljuci digitalnoj integraciji i uz razna pomagala i alate za ponistavanje gresaka i dileja moze da se kurci da je majstor fotografije....dok ne vidis sta slika i kako komponuje kadar jer i za to treba veliko iskustvo i predznanje gde ti net nece bas dati sve na dlanu. sa filmom je ista stvar, jer je skoro svaki noviji napr. americki kopija kopijine kopije, od scenarija pa do realizacije. evropa se jos ne da po pitanju autorstva.

sto bi reko s. ejzenstajn, svako moze da se bavi filmom... dok ne dokaze suprotno.

Da li vam je draže koristiti digitalnu tehnologiju, poput pametnih telefona, digitalnih fotoaparata i strimovanja muzike, ili uživate u šarmu analognih rešenja, poput gramofonskih ploča, filmskih kamera i klasičnih štampanih knjiga..?
Digitalnu normalno. Analogna je simpa ali je pregazilo vreme.
To ti je kao da porediš karuce i automobil.

Analogno ima posebnu čar. Prisutnost u momentu je daleko veća. Čula su budnija i življa.
Preferiram analogno jer više podstiče spokoj.
Iskustvo ide u dubinu, uživanje u repetetivnosti jednog istog iskustva ili medijuma (izrađene fotografije, knjige, ploče, slike...)

A digitalno ne bih napustila jer mi digitalno omogućava širinu, istraživanje, i to veoma prija mojoj jako otvorenoj i radoznaloj prirodi.
Probala bih svašta, a digitalno je prozor u razna iskustva.

Spoj to dvoje je savršen, za mene. Sa time da se trudim da analogno uvedem u život, jer je digitalno preduboko u mojim navikama. Fali mi to usporavanje i mir.
Аха... :kafa:

1733248816267.jpeg

Pa sad činjenica je bez digitalnih tehnologija život više teško zamisliv (tu pre svega mislim na internet) ali isto tako recimo ne volim da dajem pare za nešto što ne mogu da opipam, držim u ruci i za nešto što samo tako bleji negde u nekakvom etru i postoji samo negde u digitalnom prostoru.
Mislim recimo knjiga ili strip ne može se porediti iskustvo čitanja fizičke kopije knjige/stripa i čitanja u digitalnom pdf formatu (pogotovo recimo kad su stripovi u pitanju), takodje muzika ono digitalno je svakako praktičnije jer je besplatno i može se svi slušati nakon jednog klika (sad da pustas ploču ili cd zbog jedne peme ili albuma koji želiš da čuješ je ipak čitav proces i cimanje, svakako je praktičniji YouTube ako samo želiš da čuješ nešto) , a sad recimo ako ću da dam pare za album svakako da bi uvek radije uzeo ploču, cd ili šta već sa sve ono omotom, onom knjižicom i da mogu ono da je posle stavim na policu, takodje recimo video igru uvek bi radije uzeo disk verziju nego onu u digitalnom formatu, itd.

Dobro jeste u pravu si ali bar zbog nostalgije.. gramofon ,smena 8, .. baš je bilo lepo
Jeste verovatno jer smo bili i mlađi. Bili su lepi i stripovi pa ih više ne čitam, američki filmovi bez CGI, miris Commodore 64 i njegovi SID zvuci, Fruktalovi sokovi, bila je to lepa i velika država, lepe i knjige Kentaur edicije.

Danas je sve drugačije a pošto će sa nama i ta nostalgija da umre, pobedu odnosi digitala!

Jeste verovatno jer smo bili i mlađi. Bili su lepi i stripovi pa ih više ne čitam, američki filmovi bez CGI, miris Commodore 64 i njegovi SID zvuci, Fruktalovi sokovi, bila je to lepa i velika država, lepe i knjige Kentaur edicije.

Danas je sve drugačije a pošto će sa nama i ta nostalgija da umre, pobedu odnosi digitala!

виртуала... :kafa:

profesionalne radio stanice
audio amplifikacija i pre amplifikacija
zvucni zapisi

iskljucivo i jedino analogno, znaci cevi-triode nikako pentode, i vinil pozeljno 180 gramski.

velika je dilema oko fotografije, jer ono sto je u analognom modu radjeno kroz istoriju to je uslo u istoriju fotografije, jer nije mogao neki kulov da pravi dobre fotke. danas zahavaljuci digitalnoj integraciji i uz razna pomagala i alate za ponistavanje gresaka i dileja moze da se kurci da je majstor fotografije....dok ne vidis sta slika i kako komponuje kadar jer i za to treba veliko iskustvo i predznanje gde ti net nece bas dati sve na dlanu. sa filmom je ista stvar, jer je skoro svaki noviji napr. americki kopija kopijine kopije, od scenarija pa do realizacije. evropa se jos ne da po pitanju autorstva.

sto bi reko s. ejzenstajn, svako moze da se bavi filmom... dok ne dokaze suprotno.
Ајде за триоде да слушаш на слушалицама али прнтоде су за излаз да се чује на звучнике

Back