Analogno ili digitalno: šta vam više odgovara?

Analogno ili digitalno ?

• Analogno

• Digitalno

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Animation Phone GIF by SelfID

All digital

Da li vam je draže koristiti digitalnu tehnologiju, poput pametnih telefona, digitalnih fotoaparata i strimovanja muzike, ili uživate u šarmu analognih rešenja, poput gramofonskih ploča, filmskih kamera i klasičnih štampanih knjiga..?
deca vise ne znaju da citaju analogne (kruzne) satove
kad izumremo mi koji smo bili jednom nogom u analognom svetu, taj svet prestaje da postoji (osim mozda nekih koje ce smatrati frikovima)

Da li vam je draže koristiti digitalnu tehnologiju, poput pametnih telefona, digitalnih fotoaparata i strimovanja muzike, ili uživate u šarmu analognih rešenja, poput gramofonskih ploča, filmskih kamera i klasičnih štampanih knjiga..?
Чекам пробој квантних рачунара, ништа од постојећег. АИ ће да потпомоге њихов развој, а они ће АИ да баце у стратосферу. Синергија. Онда чекамо Терминатора.

Digitalno naravno
Analogno kvalitetno nije bilo bas dostupno
Cak i solidnog kvaliteta je bilo jedva dostupno
Recimo pre 30 god nisi mogao praviti dobre slike , fotoaparati su bili prilicno skupi
Sad zacas okines
Ploce jesu bile pristupacne ali ti je trebalo dosta para za kvalitetan gramofon, sad svako ima dobre zvucnike
Slažem se ja s tobom da digitalna tehnologija ima bolji kvalitet i da je pristupačnija danas međutim... Kod mene postoji i neka doza nostalgije ..

deca vise ne znaju da citaju analogne (kruzne) satove
kad izumremo mi koji smo bili jednom nogom u analognom svetu, taj svet prestaje da postoji (osim mozda nekih koje ce smatrati frikovima)
pa izumreli su i oni koji su umeli napraviti platno od lana, osedlati i jahati konje, npravati kucu od blata i pruca, izvesti srmu na jeleku, napraviti coju od vune, sagradaiti mlin na reci.....

Analogno ima posebnu čar. Prisutnost u momentu je daleko veća. Čula su budnija i življa.
Preferiram analogno jer više podstiče spokoj.
Iskustvo ide u dubinu, uživanje u repetetivnosti jednog istog iskustva ili medijuma (izrađene fotografije, knjige, ploče, slike...)

A digitalno ne bih napustila jer mi digitalno omogućava širinu, istraživanje, i to veoma prija mojoj jako otvorenoj i radoznaloj prirodi.
Probala bih svašta, a digitalno je prozor u razna iskustva.

Spoj to dvoje je savršen, za mene. Sa time da se trudim da analogno uvedem u život, jer je digitalno preduboko u mojim navikama. Fali mi to usporavanje i mir.

analogna ženska i digitalni fotoaparat
To, to, bravo!
Naručila sam si digitalni fotoaparat i namjeravam da fotografisem drage ljude, ali i sebe i da obavezno izrađujem fotografije, baš zbog tog uvođenja analognog momenta u svoj život.
Stariji ljudi to rade i uživaju kad god gledaju fotografije, i inspirisali su me na taj korak.

Back