Анализа узрока развоја јереси екуменизма из угла истински православног свештеника

Владан ИПХ

Veoma poznat
Poruka
13.429
Отац Стефан Allen је био и остао верно чедо Руске Заграничне Цркве која га је својевремено примила у своја недра и одгајала га у духу Истинског Православља. У свештеника га је хиротонисао (1985.) Владика Григорије Грабе ( http://serbiantrueorthodox.blogspot.com/2008/11/blog-post_9364.html ), велики православни каноничар као и дугогодишњи секретар Светог Синода РЗЦ. Његово секретарство је обухватило дуго време када су РЗЦ-ом председавала чак три од четири првојерарха - митрополити: Анастасије, Филарет и Виталије.

Отац Стефан је рођен у Римокатоличкој породици у Њу Орлеансу, Луизиана, САД. Прешао је у Истинско Православље (РЗЦ) са 26 година.
У време када су екуменистички либерали преузимали власт у РЗЦ, његова православна савест више није могла да гледа све чешћа и отворенија саслуживања РЗЦ са Званичним Светским православљем, најчешће са Српском екуменистичком Патријаршијом. Тако да је 2000 године из разлога чувања вере прешао Грчкој Истински Православној Цркви( Г.О.Х ) којом председава Архиепископ Хризостом (Киусис).
Сада је на дужности пароха у Грчкој цркви светог Спиридона у Детроиту, Мичиген.
Отац Стефан течно служи на Црквенословенском, Грчком и наравно на Енглеском језику. Познат је као ревносни свештеник, врсни проповедник и веома способан мисионар.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Теме које су обрађене у првом делу су :

1)Еклисиолошка бемислица општења са јеретицима која уноси дух апостасије, кроз заједничку молитву и учествовање у оскрнављеним светим тајнама

2)Чланство у светском савету цркава као ''de facto'' исповедање и припадање духу јереси екуменизма

3)Узроци ширења апостасије
а)немање љубави према истини(људи не желе истину, него желе да се ''лепо'' осећају)
б)бежање од истине ка нечему што има само ИЗГЛЕД или ПРИВИД стварност

4)Разлике између менталитета американаца и европљана у смислу експлуатације вере(америчка површност и комерцијализација православља на основу улепшане и потенциране форме и изгледа, без суштинског и дубоког упознавања вере)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ваш коментар на неку од понуђених тема?
 
Издао РМК, па онда РЗЦ, кад ће Грке ?

На крају ће , као и сваки фанатик у САД, да оснује споствену цркву ;)

А што се незапиташ да нису можда они издали идеје за које сеон бори?
 

Back
Top