- Poruka
- 89.439
to sto zaboravis neki dogadjaj koji te je promenio, neko iskustvo koje je formiralo neki delic tvoje licnosti ne znaci i da je licnost nestala, samo je "uzrok" zaboravljen.
sa druge strane traumaticna iskustva koja menjaju ostavljajuci dubok emotivni trag, kad ona nestanu, da li nestaje i trauma? ako te je neko iskustvo dovelo do npr. klaustofobije, da li i posle amnezije ostajes fobican? da li se uopste moze reci da je fobija deo licnosti (mislim da ne)? ako zaboravis porodicu koja je igrala veliku ulogu u formiranju tebe kao osobe, da li ce te privlaciti drugaciji muskarci?
zar onda osnova pitanja nije sta si ustvari ti (tj. sta je "ja")? i sve mi tu dodje jasno, samo ne kako si dosla do toga da "ja" ne postoji?
Нисам користила опијате.. мамеми..Ја сам име и презиме, ЈМБГ, број личне карте, итд...
Иначе... Ја сам ово сад... уф... већ промаче..
Ја се мења, из секунде у секунду... ма и брже...
Покажеш некоме слику од пре пет година и кажеш: ''Ово сам ја'' - Лаж
Ко је то на слици? Неко Ја забележено у неком давно прошлом тренутку...
Не сећамо се ни мисли тога Ја....Познајемо га колико и неког јако доброг пријатеља? Мало боље?
То су промене које се дешавају и без наше воље. Оно што је битно...
Ја не воли да се мења, али када схвати да се промене дешавају без његове воље, лакше ће се одлучити на намерне/свесне промене...![]()

Просто ми се закључак сам намеће.
Е сада. Оно што ме збуњује је следеће..
Ја волим да будем ја.. и грчевито се држим неких особина које сам сама створила, само да бих остала ја..
И ни амнезија не може да ме заустави. Прво што ћу се питати када се пробудим је - Ко сам ја?
Ако ја нисам ја без тих особина, ко то онда жели да постане ја?
И зашто?
И од чега се ја састоји?
Од почетне мисли ''Ја постојим'' и надаље од мисли и мисли..
И опет сам се закуцала..