Aminokiseline - nešto o njima

Ursus

Primećen član
Poruka
689
Aminokiseline su osnovni blokovi od kojih se sastoje proteini. Naša potreba za proteinima u stvari je potreba za aminokiselinama. Aminokiseline su gradivne materije svakog organizma. Pored učestvovanja u izgradnji ćelija i “popravljanja” tkiva, aminokiseline stvaraju antitela koja učestvuju u borbi protiv bakterija i virusa, deo su hormonalnog sistema i sistema enzima, grade nukleoproteine (RNK I DNK), prenose kiseonik kroz organizam i učestvuju u mišićnoj aktivnosti.

Sve aminokiseline u našem organizmu su iz grupe alfa, što znači da imaju azot na prvom (alfa) ugljenikovom atomu u molekulu. Azotov atom ima na sebi zakačen vodonikov atom i time stvara amino grupu. Odatle termin "amino" u nazivu. Uz nju (amino grupu), aminokiseline sadrže i karboksilnu grupu, poput masnih kiselina. Karboksilna grupa je osnova karboksilne kiseline i iz te je činjenice preuzeto 'kiseline' u nazivu.

Jedna od osnovnih podela aminokiselina je i na desne i leve aminokiseline, a odnosi se na položaj amino grupe u odnosu na ostatak lanca.

Amino i karboksilna grupa zakačene na alfa ugljenikov atom daju molekulu asimetričnost koja zakreće polarizovanu svetlost. Naše telo može iskoristiti samo aminokiseline koje zakreću svetlost u levo – Left, odnosno smer rotacije hemijske spirale .Takve aminokiseline prepoznajemo po dodanom slovu L ispred njihovog imena. (Uz izuzetak taurina, GABA i glicina koji nisu ni "L" ni "D" tip i fenilalanina koji može iskoristiti u "L" i "D" formi).

Najvažnija hemijska reakcija aminokiselina je formiranje peptidne veze koja omogućava povezivanje dve aminokiseline i stvaranje lanca aminokiselina, peptidi i proteini. Razlaganjem proteina na osnovne sastojke dobijamo 20-ak aminokiselina. Neki proteini čine strukturalne forme u organizmu, dok su drugi enzimi.

Iako je svih dvadeset aminokiselina neophodno za život, samo ih je devet prehrambeno esencijalno (organizam ih ne može proizvesti). Preostale organizam može sam kreirati iz esencijalnih devet.
Esencijalne aminokiseline su: izoleucin (BCAA), leucin (BCAA), lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan, arginin i valin (BCAA).

Nedovoljno uzimanje esencijanih aminokiselina povećava telesnu potrebu i za neesencijalnim kiselinama. I jedne i druge - esencijalne i neesencijalne, u telu će stvarati hormone, enzime, neurotransmitere, antitela i transportere nutrijenata.
 
Poslednja izmena:
Evo opisa funkcija nekih najznačajnijih aminokiselina :

EAK - Esencijalna AminoKiselina; NEAK – NeEsencijalna Amino Kiselina
EAA - Essential Amino Acid; NEAA – Non-Essential Amino Acid

L-Valin (EAK ,EAA) BCAA


Valin deluje umirujuće i poboljšava mišićnu koordinaciju.
Izvor valina u prehrani je riba, sir, perad, i neke semenke

L-Leucin i L-Izoleucin (EAK ,EAA) BCAA

Omugućavaju sastojke za sintetisanje drugih hemijskih jedinjenja u organizmu, od kojih se neka koriste za: proizvodnju energije, stimulaciju rada mozga i povećanju nivoa koncentracije.
Leucin nalazimo u mnogim prehrambenim namernicama kao što su: mlečni proizvodi, teletina, svinjetina, piletina i lisnato povrće.
Bogat izvor izoleucina u prehrani su jaja, piletina, svinjetina, ovčetina, soja, sir, mleko i drugi
BCAA : (aminokiseline razgranatog lanca, L-leucin, L-izoleucin, L-valin)
Mišićno tkivo je u velikoj meri sačinjeno od BCAA koje koristi za proizvodnju energije i sintezu proteina. Uključene su takođe u metabolizam neurotransmitera, hemijske procese u mozgu koji utiču na raspoloženje i mentalne funkcije.

L-Triptofan (EAK ,EAA)

Triptofan je prirodni relaksant, pomaže kod problema sa nesanicom tako što poboljšava san, smanjuje anksioznost i depresiju, pomaže pri lečenju migrene, poboljšava imuni sistem, smanjuje rizik od grčeva musculature arterija i miokarda, u kombinaciji sa lizinom smanjuje nivo holesterola.

L-Lizin (EAK ,EAA)

Lizin poboljšava apsorpciju kalcijuma,učestvuje u stvaranju kolagena (gradi hrskavicu i ostala vezivna tkiva), pomaže u proizvodji antitela, hormona i enzima. Skorašnje studije pokazuju da je lizin efektivan protiv herpesa tako što poboljšava balans nutritijenata koji sprečavaju razvoj ove bolesti. Nedostatak ove aminokiseline može se manifestovati umorom, dekoncentracijom, zakržljalim rastom, gubitkom kose, anemijom i reproduktivnim problemima. Ima ga u velikoj meri u mišićnom tkivu. Izvor lizina u prehrani nalazi se u žitaricama, mahunarkama i ribi.

L-Metionin (EAK ,EAA)

Još jedna aminokiselina sa sumporom i antioksidantnim svojstvima. Važan je za zdrave nokte i kožu, sintezu taurina, L-cisteina, lecitina, L-karnitina i endorfina. Metionin je osnovni snabdevač sumporom koji sprečava poremećaje kože, kose i noktiju, povećava proizvodnju lecitina u jetri i time smanjuje nivo holesterola, smanjuje masnoću u jetri i štiti bubrege, reguliše oblik amonijaka i izbacuje ga iz urina što smanjuje iritaciju bešike, pojačava rast kose.

DLPA (D,L-fenilalanin) (EAK ,EAA)


DLPA je kombinacija prirodne forme fenilalanina (L forma) i njegove odrazne slike (D forma). DL-fenilalanin izgleda poseduje jedinstvenu ulogu blokatora nekih enzima središnjeg nervnog sistema koji su uobičajeno zaduženi za raspad prirodnih, morfiju sličnih, hormona zvanih endorfini i enkefalini. Fenilalanin koristi mozak radi proizvodnje noradrenalina, supstance koja prenosi signal izmadju nervnih celija i mozga, drži vas budim, smanjuje osećaj gladi, funkcioniše kao antidepresiv i poboljšava pamćenje.

L-Treonin (EAK ,EAA)

Važan za razvoj i stabilnu funkciju tiroidne žlijezde i imuno sistema. U kombinaciji s L-aspatičkom kiselinom i L-metioninom pomaže funkciju jetre. Treonin je važan sastojak kolagena, elastina i enamel proteina, sprečava stvaranje naslaga masti u jetri, poboljšava funkciju digestivnog trakta, poboljšava metabolizam i asimilaciju.

L-Arginin (EAK ,EAA)

Esencijalna za mišićni metabolizam. Pravi je prevoznik pri čuvanju i iskorišćavanju azota. U visokoj se koncentraciji nalazi u koži i vezivnom tkivu, pomaže odstranjivanju amonijaka kao dela ciklusa uree. Studije su pokazale da pojačava otpornost prema bakterijama, virusima i ćelijama tumora, ubrzava zarastanje rana i regeneraciju jetre, izaziva pojačano dejstvo hormona rasta, smatra se neophodnom za rast misica i oporavak tkiva. Važna je komponenta za izgradnju i regeneraciju tkiva. Arginin nalazimo u mnogim prehrambenim namernicama: čokolada, meso (svinjetina, teletina, divljač, morska hrana, perad), mlečni proizvodi i sjemenke (suncokret, susam, bundeva).L-Karnitin (NEAK, NEAA)


L-Karnitin je u suštini dipeptid - amino kiselina sastavljena od druge dve esencijalne aminokiseline, metionina i lizina. L-Karnitin je važan za metabolizam masti, naročito u srcu i mišićnim stanicama. Neophodan je pri transportu dugih lanaca masnih kiselina u stanične mitohondrije gde kiseline oksidišu i sagorijevaju stvarajući energiju.

L-Cistein (NEAK, NEAA)


Aminokiselina sa sumporom i antioksidativnim svojstvima. Važan je za sintezu keratina, proteina koji se nalazi u koži, kosi i noktima. Ima važnu ulogu u metabolizmu energije i sintezi masnih kiselina. Funkcioniše kao antioksidant i kao jako sredstvo protiv radijacije i zagađenja. Pomaže pri usporovanju procesa starenja, neutrališe toksine, pomaze u sintezi proteina i ćelijskoj deobi, neophodan je za formiranje kože i pomaže pri oporavku od opekotina i operacija. Čini 10-14% kože i kose.

L-Histidin (NEAK, NEAA)


Iako i deca i odrasli mogu da sintetišu nešto malo histidina u telu, većina ulazi u organizam prehranom. Sačinjen je od histidina, a stanice ga otpuštaju pri imunološkoj reakciji. Značajan je za rast i regeneraciju tkiva. Nalazi se u hemoglobinu, koristi se za lečenje artritisa, alergija, čireva i anemije. Nedostatak histidina može izazvati oštećenja sluha. Histidin nalazimo u voću kao što su banane, mesu i peradi i mleku i mlečnim proizvodima.

L-Glutaminska kiselina (NEAK, NEAA)

To je najzastupljenija aminokiselina u pšenici. Uključena je u metabolizam šećera i masti. Ima važnu ulogu za funkcionisanje mozga, sintezu DNA, glutationa i ostalih aminokiselina. Pomaže odstranjivanju amonijaka iz tela. Smatra se da je prirodna “hrana za mozak” jer poboljšava mentalne kapacitete, ubrzava zarastanje čireva, pomaže protiv malaksalosti, pomaže pri kontroli alkoholizma, šizofrenije i potrebe za šećerom.

L-Glutamin (NEAK, NEAA)

Najvažniji izvor energije za mozak i celo telo. Ima ga u cerebralnom korteksu i drugim delovima mozga. Koncentracija glutamina u krvi je tri do četiri puta veća od svih ostalih aminokiselina. Telo ga menja u glutaminsku kiselinu. Dokazano je da ima veliku ulogu za pravilan rad imunološkog sistema.

L-Glutation

Prirodni nosioc sumpora, peptid sastavljen od tri aminokiseline: glutaminske, cisteina i glicina. Djeluje kao antioksidant i detoksikant, a učestvuje u transportu aminokiselina preko staničnih membrana.

Glicin (NEAK, NEAA)

Prirodni je antacid (supstanca koja je pogodna za primenu u neutralizaciji želudačne kiseline i smanjenju aciditeta stomačne sredine) i zaslađivač koji učestvuje u sintezi DNA, fosfolipida i kolagena. Pomaže skladištenju glukoze za energiju, putem povećanja mogućnosti skladištenja glikogena. Pomaže otpuštanje kiseonika za proizvodnju energije u ćelijskim procesima, glicin je važan u proizvodnji hormona koji utiču na jačanje imunog sistema.

L-Ornitin (NEAK, NEAA)


U kombinaciji s L-Argininom djeluje na hormon rasta. Neophodan je za funkcije jetre i imunološkog sistema.

L-Taurin (NEAK, NEAA)

Jednostavan sumporni spoj i jedna od najzastupljenijih aminokiselina u telu. Ima različite uloge za normalno funkcionisanje mozga, srca, žuči, očiju i arterijsko-venskog sistema. U osnovi, njegova je funkcija u omogućavanju prolaska iona natrijuma, kalijuma i magnezijuma kroz stanične membrane stabilizacijom staničnog elektriciteta. Za male bebe taurin je esencijalan, budući da ga ne mogu samostalno sintetisati. Pomaže u kontrolisanju epileptičnih napada tako što vrši stabilizaciju membrane. Taurin i sumpor su potrebni za kontrolu mnogih biohemijskih promena koje se dešavaju u procesu starenja, pomaže pri izbacivanju slobodnih radikala.

L-Tirozin (NEAK, NEAA)

Sastavni je dio proteinskih amino šećera i amino lipida, koji imaju višestruke funkcije. Važan je za mozak budući da je prekursor za neurotransmitere - dopamin, norepinefrin i epinefrin. Važan je deo nekih peptida, kao što su enkefalini koji služe protiv bolova u mozgu. Prekursor je hormonima poput tiroida i katekolestrogena (spojeva koji su ujedno estrogeni i katekoalamini) i najvažnijeg za pigmentaciju – melanina. Prenosi nervne impulse do mozga, antidepresiv je, poboljšava memoriju i budnost organizma, pozitivno utiče na rad tiroidne, adrenal i pituitary žlezde. Najviše ga ima u mlečnim proizvodima, bananama, mahunama, avokadu, susamu i bademima.

L-Serin (NEAK, NEAA)


Pored jetre i mišića, jedno od skladišta glukoze, pojačava proizvodnju antitela, sintetiše masne kiseline koje grade omotač oko nervnih vlakana.

L-Aspartanska kiselina (NEAK, NEAA)


Pomaže pri izbacivanju štetnog amonijaka iz organizma. Kada amonijak uđe u cirkulatorni sistem ponaša se kao veoma toksična supstanca i može biti štetna za centralni nervni sistem. Studija pokazuju da ova aminokiselina moze ubrzati vreme oporavka i povećati izdržljivost.

L-Prolin (NEAK, NEAA)

Pomaže pri jačanju srčanog mišića I jako je važan za pravilan razvoj zglobova.

L-Alanin (NEAK, NEAA)

Alanin je važan izvor energije za mišićno tkivo, mozak i centralni nervni sistem, jačl imuni sistem tako što proizvodi antitela, pomaže pri razgradnji šećera i organskih
kiselina.
 
prvo nauci nesto o aminokiselinama onda pisi...za tvoju informaciju ti ceo zivot uzimas aminokiseline kroz hranu i vidim ziv si:))...aminokiseline su gradivni blokovi misica i neophodni su za normalan rast i razvoj coveka i muskulature

I vitamini su neophodni za rast i razvoj pa i njima možeš da se predoziraš - hipervitaminoza..;) Sve to što se uzima veštački, i što se forsira, ni malo nije zdravo...a vi se samo igrajte sa preparatima na bazi aminokiselina koji pride nisu još uvek dobro ispitani...pa će bidne, ju šta mu bi, mlad dečko beše (drug iz nekadašnjeg razreda, ni pio ni pušio, pio svašta na bazi aminokiselina - tumor na mozgu...lik iz kraja isto tako - moždani udar u 24-toj)..:thumbdown:
 
Poslednja izmena:
I vitamini su neophodni za rast i razvoj pa i njima možeš da se predoziraš - hipervitaminoza..;) Sve to što se uzima veštački, i što se forsira, ni malo nije zdravo...a vi se samo igrajte sa preparatima na bazi aminokiselina koji pride nisu još uvek dobro ispitani...pa će bidne, ju šta mu bi, mlad dečko beše (drug iz nekadašnjeg razreda, ni pio ni pušio, pio svašta na bazi aminokiselina - tumor na mozgu...lik iz kraja isto tako - moždani udar u 24-toj)..:thumbdown:

Ja sam znao čoveka koji je svaki dan ustajao u 06:00, išao na posao, posle posla se igrao sa decom i cap u 30-toj moždani udar. Pa šta s tim?! Znači po tebi da ne idemo na posao i da nemamo decu.
Ti sve ove amino unosiš i hranom koju jedeš, koja verovatno nije organskog porekla, pa pogledaj samo deklaraciju hleba koji kupuješ (ako ga kupuješ). Dokaži hiperaminokiseliozu (ako tko nešto i postoji) i ja te predlažem za Nobelovu... dok manjak AK u našem telu dovodi do niza ozbiljnih problema. A što se tiče tumora postoji hiljadu razloga da ga neko dobije, e vidiš to nije ispitano kako se dobija tj. ne postoji obrazac. Mozak, srce, pluća.... sve u našem telu je sastavljeno od lanaca AK, pa i taj u*rani tumor.
 
I vitamini su neophodni za rast i razvoj pa i njima možeš da se predoziraš - hipervitaminoza..;) Sve to što se uzima veštački, i što se forsira, ni malo nije zdravo...a vi se samo igrajte sa preparatima na bazi aminokiselina koji pride nisu još uvek dobro ispitani...pa će bidne, ju šta mu bi, mlad dečko beše (drug iz nekadašnjeg razreda, ni pio ni pušio, pio svašta na bazi aminokiselina - tumor na mozgu...lik iz kraja isto tako - moždani udar u 24-toj)..:thumbdown:

dragi decace...ja koristim suplemente vise od 15 godina...imam organizam kao neki desetogodisnjaci,krvna slika mi je kao kod bebe..ne pricamo o predoziranju vitaminima jer to sigurno nije zdravo...ali ne mozes se predozirati velikim unosom aminokiselina..mozes samo da *****s svakih pola sata jer ces opteretiti stomak iz razloga jer je to hrana ili ce se deponovati visak u salo..prvi put cujem da su aminokiseline vestacki proizvod...one se dobijaju iz mleka ili surutke koje su potpuno prirodan proizvod...po tvome ne bi se onda jelo nista u radnji...jel znas koji je proces pravljenja cokolade...jel to prirodno..jel beres cokoladu na drvecu...jer koka kola raste na drvetu...pasteta..ostale preradjevine,povrce koje kupujes na pijaci..koliko je samo puta prskano raznim otrovima protiv parazita i bolesti,djubreno vestackim djubrivima...to sve jedes a nisi naveo kao primer da ne nabrajam imas pun q..c primera...zato bolje bi ti bilo da malo proguglas internetom...naucis nesto ako te ovo zanima nego da lupas i da ti se svi smeju
 
dragi decace...ja koristim suplemente vise od 15 godina...imam organizam kao neki desetogodisnjaci,krvna slika mi je kao kod bebe..ne pricamo o predoziranju vitaminima jer to sigurno nije zdravo...ali ne mozes se predozirati velikim unosom aminokiselina..mozes samo da *****s svakih pola sata jer ces opteretiti stomak iz razloga jer je to hrana ili ce se deponovati visak u salo..prvi put cujem da su aminokiseline vestacki proizvod...one se dobijaju iz mleka ili surutke koje su potpuno prirodan proizvod...po tvome ne bi se onda jelo nista u radnji...jel znas koji je proces pravljenja cokolade...jel to prirodno..jel beres cokoladu na drvecu...jer koka kola raste na drvetu...pasteta..ostale preradjevine,povrce koje kupujes na pijaci..koliko je samo puta prskano raznim otrovima protiv parazita i bolesti,djubreno vestackim djubrivima...to sve jedes a nisi naveo kao primer da ne nabrajam imas pun q..c primera...zato bolje bi ti bilo da malo proguglas internetom...naucis nesto ako te ovo zanima nego da lupas i da ti se svi smeju

Dragi matorko, samo se ti teši i iznalazi opravdanja i ubedjuj ovu decu da uzimaju aminikiseline VEŠTAČKI (ne veštački proizvod, to si ti rek'o) i toliko ih forsiraju u odnosu na drugo.I moj deda pušio 3 pakle cigareta na dan, a dve godine pred smrt imao krvnu sliku ko u bepče i što je onda umro u 51-oj? Nije ti merilo uopšte....Kad priroda nešto uredi, ne ide se protiv nje......Oćete svi da bidete mišićavi,. ali samo ako može preko noći, a neki se još ni ispilili nisu, a to košta zdravlja. Lepo si rek'o i ovako jedemo svašta (genetski inženjering na biljkama - a biljke nezdrave, čak ne ni prskanje otrovima nego isto tako samo doziranje u velikim količinama onih zdravih supstanci neophodnih za razvoj biljke - pa beli luk ko lubenica, a ni ukusa ni mirisa, a za zdravlje ubij bože) ....Ali dobro, nema potrebe više da mi odgovaraš, meni ni iz džepa, ni u džep...a planeta je i ovako prenaseljena, pa jedan više, jedan manje...koga briga? Dok je gusaka biće i podvaraka..;)
 
Poslednja izmena:
Niko ne forsira aminokiseline. Whey protein, aminokiseline, glutamin, kreatin, vitamini, minerali... jesu SUPLEMENTI ili na srpskom DODACI ISHRANI. Dakle, ne zamenjuju redovnu ishranu i ne uzimaju se umesto nje, već kao dodatak. Danas je ishrana prosečnog čoveka jako siromašna i neizbalansirana. Ljudi jedu neredovno(svega 1 do 2 obroka dnevno), pretežno brzu hranu koja je bogata prostim ugljenim hidratima i zasićenim mastima, gojazni su, gotovo svako ima neki zdravstveni problem bez obzira na starosno doba... S toga se dodaci ishrani nameću kao jedno sasvim logično i normalno rešenje.

Aminokiseline, kao suplement, mogu uzimati svi. Zabluda je da su takvi suplementi samo za one koji žele veću mišićnu masu. Čak šta više, suplementi u izgradnji mišićne mase imaju vrlo skromnog udela, svega 15-20%. Nije to AAS(narodski zvano "hemija"), pa da mišići tek tako nastanu za mesec dana. Bez kvalitetne ishrane, dobrog treninga i dovoljno odmora nema govora o mišićnoj masi. Tek onda, na četvrtom mestu, dolaze suplementi. Možeš imati sve moguće suplemente, ako nema prethodna tri faktora, zaboravi na izgradnju mišićne mase. Toliko o tome "aminokiseline su za one koji žele mišiće". ;)

Ljudi beže od onoga što im je nepoznato i šire neke laičke informacije, umesto da se približe tematici i saznaju nešto. Danas je barem lako naći sve informacije preko interneta. Samo dobre volje i malo slobodnog vremena i bilo bi manje neupućenosti. Ovo važi za sve oblasti života, ne samo o ovde pomenutoj.

Sportski pozdrav! :)
 
Dragi matorko, samo se ti teši i iznalazi opravdanja i ubedjuj ovu decu da uzimaju aminikiseline VEŠTAČKI (ne veštački proizvod, to si ti rek'o) i toliko ih forsiraju u odnosu na drugo.I moj deda pušio 3 pakle cigareta na dan, a dve godine pred smrt imao krvnu sliku ko u bepče i što je onda umro u 51-oj? Nije ti merilo uopšte....Kad priroda nešto uredi, ne ide se protiv nje......Oćete svi da bidete mišićavi,. ali samo ako može preko noći, a neki se još ni ispilili nisu, a to košta zdravlja. Lepo si rek'o i ovako jedemo svašta (genetski inženjering na biljkama - a biljke nezdrave, čak ne ni prskanje otrovima nego isto tako samo doziranje u velikim količinama onih zdravih supstanci neophodnih za razvoj biljke - pa beli luk ko lubenica, a ni ukusa ni mirisa, a za zdravlje ubij bože) ....Ali dobro, nema potrebe više da mi odgovaraš, meni ni iz džepa, ni u džep...a planeta je i ovako prenaseljena, pa jedan više, jedan manje...koga briga? Dok je gusaka biće i podvaraka..;)

Druze znam te sa pdf Psihologija valjda tanatos to valjda i potvrdjuje!
Hajde lepo vrati se ti tamo da mi picamo tamo o psiho a nas ovde pusti i ne plasi KLINCE!

Brate pravis budalu od sebe! Svi ti se smeju! Eo ja te znam sa psiho pa ti lpo kazem!

U pravu si ti za neke stvari ALI NE ZNAS O CEMU PRICAS DRUZE! ZATO TI SE I SVI SMEJU!

NACUO SI NESTO, POGRESNO VIDEO, JOS POGRESNIJE POVEZAO I ETO SAD PISES NESTO KAO ZNAS TI!

Nisu najgori oni sto nista ne znaju! a a..... Nisu ti najgluplji! Najgori su oni sto procitaju jednu knjigu cuju 2 prica ala Radio Mileva i jos neku PREDRASUDU HALO EFEKAT I STEREOTIP i onda na osnovu toga izgradjuju teorije zavere.....Eto o ovim pojmovima koje sam naveo mozemo pricati na pdf psihologija jer ovo sto ti pises i jesu PREDRASUDE, STEREOTIPI HALO EFEKTI!

Ono na sta ti mislis (provalio sam i tebe) su NAJVEROVATNIJE STEROIDI MADA I TU NIJE BAS TAKO KAKO SI NAPISAO!

Pises - HOCETE SVE PREKO NOCI ITD - Ovo je izgreka za bildere koji uzimaju steroide - ONI HOCE PREKO NOCI a ne mi koji uzimamo aminokiseline!
Niko se nikada nije uradio sa aminokiselinama preko noci a ni na duze staze ako samo njih uzima a ishrana ista!

Aminokiseline su delovi proteina - HRANA!
Sve sto postoji na planeti zemlji je PRIRODNO! NAPRAVLJENO JE IZ PRIRODE PLANETE ZEMLJE NISU MARSOVCI DALI TAMO NEKU TEGLU SA NEKIM VANZEMALJSKIM HEMIJSKIM SUPSTANCAMA KOJA JE TOKSICNA ZA NASE TELO!

Kao sto ti je 100% ucesnika ove teme reklo - MI SE SATOJIMO IZ AMINO KISELINA I NE POSTOJI HIPER AMINOKISELInoza KAO STO POSTOJI HIPERVITAMINOZA I HIPOvitaminoza! A i mi kada kupimo aminokiseline ne popijemo sve odjednom celu kutiju ogromnu odmah - MADA I TADA NAM NISTA NE BI BILO TO JE KAO DA SI KUPIO PAKOVANJE 20 KOMADA JAJA I SVE IH ODJEDNOM POJEO - MALO BOLI STOMAK, JER SI UNEO PUNO H R A N E i nista vise....... Znaci i mi pijemo to po doziranju ne pije se to kao gumene bombone!
TAKO DA NE MOZE DA POSTOJI HIPERVITAMINOZA PRIMENJENO NA AMINOKISELINE!

A jel si znao prepametni srednjoskolu koji nam svima otvaras oci DA JE LJUDSKOM TELU POTREBNA I ESENCIJALNA I NEESENCIJALNA KISELINA??? Esencijalne se ne stvaraju u telu i MORAMO IH UZETI KROZ ISHRANU I TO SVE DA I TELO PRAVILNO FUNKCIONISALO!
a da bi to uzeo kroz ishranu moras da pojedes 17 stola hrane za svaki obrok STO JE NEMOGUCE!

Prema tome nismo mi bolesni sto to uzimamo PRE CE BITI DA TI NISI DOVOLJNO ZDRAV JER IH NE UZIMAS U KOLICINI U KOJOJ TREBA JER JE ISHRANOM NEMOGUCE - 17 STOLA HRANE + PARE SA SVE TO!

E ZATO TAJ TVOJ TAMO NEKI I DEDA I DRUGAR KO LI VEC UMIRE TAD I TAD!
Znaci pre ce da umre neko ko NE UZIMA AMINO KISELINE I OSTALO (a ti znas sta je to ostalo hahaha jer znas da se aminok. namerno "guraju vise nego ostalo" hahahha) nego neko KO UZIMA!!

Prestanite da dajete vise glupe i smesne primere kako ljudi umiru a usli su npr 3 puta u teretanu i TO JE ODMAH OD TERETENANE!
Ljudi umiru svakog dana i svuda!
OD 100% ljudi njih 2% ide u teretane i pije aminokiseline (hahah) i jednog dana ce da umre A TIH TVOJIH 98% KOJI TO NE RADI TAKODJE CE DA UMRE!
Prema tome mnogo manji procenat ljudi umire koji su isli u teretane i pili aminokiseline - hahahah al sam te sad zajebao uz pomoc silogizma!
Ti sad tu dajes neke primere od 2% celokupnog stanovnistva, a cekaj i mi malo da damo primere 98% stanovnistva - ONAJ UMRO OD STONITENISA (TO JE RADIO) ONAJ OD BASKETA, ONAJ STO JE BIO STOLAR UMRO ZBOG DRVETA, FRIZER UMRO, MA TO JE OD KOSE, PROGUTAO JE SIGURNO DLAKU, TAKSISTA UMRO - MA TO JE STO JE MNOGO VOZIO KOLA ITD ITD

Retardirano je izvlaciti ovakve zakljucke covece zato ti se i smeju ljudi ovde - NISI STVARNO RETARDIRAN PA DA TE ZALE nego si normalan neobrazovan u oblast ,neupucen i neobavesten kao i svojeglav sa gomilm PREDRASUDA, SUJEVERJA, HALO EFEKTA!


Ti druze NE ZNAS osnovne pojmove - sta su MIKRO NUTRIJENTI, STA SU MAKRO NUTRIJENTI, STA SU GRADIVNI NUTRIJENTI STA SU VITAMINI STA MINERALI A STA SU HORMONI koji su po hem sastavu lipidi tj kada lipidi predju u hormone itd itd!

=================================
Znaci kapiram ja tebe sta hoces da kazes ali ti pravis budalu od sebe i svog NEznanja a nisi ni prvi ni poslednji KOJI ROBUJE OVAKO NEKIM SMESNIM TEORIJAMA ZAVERE PROTIV TERETANE, ZDRAVIH BILDERA I PAZI SAD - PRIRODNIH PREPARATA - DODATAKA ISHRANI KOJI SE PRODAJU U SLOBODNOJ PRODAJI U PRODAVNICAMA, A DA SU STETNI KAO KOKAIN NPR SLEDILA BI ZABRANA PRODAJE ZAR NE?

Razmisli malo, logicno je!

Niko se ne opravdava ovde a najmanje ja jer nikad nisam koristio amino kis, je rnemam kintu a rado bih koristio kada bih imao! Znaci ni meni ni iz dzepa ni u dzep!
nemam nista od toga dal cu da pljujem nesto ili ne, SAMO GOVORIM ISTINU!

Mi smo ovde dugo godina u sportu, nutricionizmu, biohemiji i slicno A TI SI SAMO JEDAN KLINAC KOJI TO SVOJE ZNANJE BAZIRA NA DRUGARU PERI IZ RAZREDA KOJI JE CUO OD MIKE DA TAMO NEKE AMINOKISELINE NE VALJAJU!
=======================================

I gde si cuo da se aminokiseline "namerno vise guraju u odnosu na drugo" HAHAHHAHAHAHAHHA KAKAV EPIC FAIL LOL !:zskace::zelenko:

U odnosu na sta drugo? U odnosu na sta to drugo se guraju aminokiseline?
Ti kao znas sta su i aminokiseline a kamoli SVE DRUGO pa znas sta pricas?

Ajde navedi sta sve znas da postoji od suplementacije? Ok vitamine si rekao, to i moja baba zna da postoje vitamini!

Dokle ce vise da postoji ta TERETANOBODIBILDINGOSUPLEMENTOFOBIJA ja se samo pitam!:zroll::zroll::zroll::zroll::zroll::zroll:
============================
 
Poslednja izmena:
Oblasti sa najviše poruka KORISNIKA TANATOS:
naziv broj postova
Ljubav i seks (18+) 859
Žene 240

Dom i porodica217
Politika132
Religija107
Muškarci94
Muzika48
Ozbiljno o ljubavi i seksu47
Istorija34
Psihologija28
Hardver24
Internet23
Romantika22
Hronika21
Tenis20
Svaštara17
Tinejdžeri15
Televizija13
Društvene nauke12
Zdravlje12
Softver12
Književnost10
Natprirodne pojave i misterije10
Web dizajn9
Škole8
Moda8
Automobilizam7
Košarka7
Pozorište5
Čačak5
Univerzitet u Beogradu4
Mobilna telefonija4
Filozofija4
Film i video3
Posao i novac3
Operativni sistemi3
Unix / Linux Operativni sistemi3
Rekreacija3
Radio2
Beograd2
Religija tu oko nas2
Fotografija2
Jezik2
Pitanja2
Ekologija2
Numizmatika i filatelija1
Programiranje1
Divlje životinje1
Tehničke nauke1
Natalne karte1
Prirodne nauke1
Alternativna medicina1
Putovanja1
Fakulteti1
Forumske igre bez granica1
Kozmetika1
Multimedija1
Niš1
==================================
BUHAHAHAHHAHA z:p:zskace::zskace::zskace:
Kako je lepa ova nova opcija Foruma Krstarice, odmah vidis ko je ko, KAKVA SU MU INTERESOVANJA, POGLEDI, STEPEN ASPIRACIJE, MOGUCNOSTI, ZNANJA ITD ITD!
================================
Odmah vidis ko je autoritet a ko KLINAC KOJI JE DOSAO SA PDF IGRICE ZA KOM I SEX I LJUBAV i sad drzi nekom predavanja!
Ma pravi mali psiholoski izvod hahahhaha :deda:
========================================

Sa 859 posta na pdf Sex i 240 posta na pdf ZENE (hihihihi) i samo 3 posta na pdf rekreacija, TI SI DOKAZAO KOLIKI SI AUTORITET OVDE I KOLIKO SE TVOJA REC CENI HAHAHAHAHAz:D
=================
Znaci pazi ovako - tvoj psihoprofil - TI SI JEDAN ZALUTALI TINEJDZER KOJI JE ZGOLJAV NIJE IZRASTAO I RASKRUPNJAO SE KAO VRSNJACI TVOJI I NE MOZES DA NADJES RIBU!
Visis po podforumima sex i ljubav nadajuci se da ces naci nesto od riba makar i preko neta!

Visi i na pdf ZENE puno da provalis kao to svi tvoji vrsnjaci imaju ribu samo ti ne, pa da vidis malo ko su te zene sta vole itd....A i slihtas im se malo mislis ko zna mozda upali i neka mi kaze ej evo ti moj br pozovi e veceras bicu tvoja!

Kivan si na sve uskarce koji izgledaju kao muskarci - muzevno, jako, maskulino i imas komplexe od njih a posebno od bildera!
Slucajno si naleteo na ovu temu i u trenutku u tebi se javila fristriranost zbog ne maskulinog izgleda tvog tela i kompleks nize vrednosti kao i osujecenje zbog nedovoljnog zanimanja zenskog pola za tebe!

Pa si onda malo resio da udjes ovde na temu I DA NAM MALO TI ODRZIS BUKVICU O NECEMU STO NE ZNAS I DA MALO IZBACIS AGRESIJU I NEZADOVOLJSTVO IZ SEBE!
Pa primenjujes mehanizam odbrane kao ako smo mi svi muzevniji od tebe mi smo kao "bolesni" i umrecemo do 40 a ti si kao zdrav!

EVO JA TI OVO PODPISUJEM DA SI OVO TI
I to KAO DIPLOMIRANI PSIHOLOG!

Aj sad furaj i ne upadaj kao padobranac na teme O KOJIMA NEMAS BLAGE VEZE
 
Profil, a?..:lol: Klinačka posla..Usput analiziraj i ovaj nick: http://forum.krstarica.com/member.php/7882-*-*-*-*-* , to sam bio ja dok nisam shvatio da na neozbiljnom prevelika ozbiljnost ne prolazi....:lol: ..Koliko ja vidim svi ste ovde derišta na rekreaciji...a samo derištima to i pada na pamet da se igraju sa zdravljem....A što se mene tiče u teretanu u životu ušao nisam, od rekreacije jedino trčim i hodam po nekoliko kilometara. Daleko sam od krupnog, niti sam ikad imao težnju da budem. Još manje želim nekom da budem autoritet (osim kao prof istorije, što jesam), u suštini briga me, razmišljajte sami imate glavu, valjda..:roll:....Da je dobro i zdravo tako raditi, prestanite i da jedete, samo uzimajte kapsule sve neophodne i tačne doze supstanci, pa ćemo videti koliko ćete živeti)...Da u pravu si sve na Zemlji je prirodno, nisu ga doneli marsovci...I heroin je prirodan, nisu ni njega doneli marsovci, nego se pravi od zemaljskih sirovina ...Btw, oženjen sam i čekam dete...Paz' da mom detetu padne na pamet da pije nešto...premlatio bi ga kaišem i polio rakijom...da mu ne padne na pamet u tri naredna života..:evil:

Ako si stvarno psiholog, bolje da vratiš diplomu..:lol: Da imam komplekse i ja bih se verovatno isto kljukao svim i svačim da postanem ono što nisam..;)

I ne znam zašto ste se u stvari vi toliko potresli kad je sve to tako zdravo...pošto ste tako lepo informisani za razliku od mene, možete samo da me iskulirate.;) .ali je pitanje do kad će ovaj čika s avatara vas da kulira..:lol: ...;)
 
Poslednja izmena:
1. Profesorska titula iz jedne oblasti ne znači i ne treba da znači da ta ista osoba treba posedovati isti nivo znanja i iz neke sasvim druge oblasti. Svako je stvoren za neki posao i bavi se nekim poslom koji najbolje zna. Zato ljudi ne smeju sebi dozvoliti luksuz da sebe smatraju stručnjacima iz oblasti u kojima zapravo to nisu. Ja se nikada ne bih usudio da pričam nešto i budem toliko samouveren o oblastima koje nisu vezane sa mojim obrazovanjem/strukom ili pak da su jako bliske. Zato i postoji toliko zanimanja i stručnjaka iz svih sfera. Treba prepustiti svakome da se bavi svojim poslom i brine o tome. Neka svako radi svoj posao.

2. Pomislio sam da profesor mora biti i dobar psiholog. Rad sa decom to zahteva. Ali onda videh da profesor priča o premlaćivanju rođenog deteta kako bi mu "objasnio" da li je nešto štetno ili nije. Očigledno sam se prevario. Ovde bi bio greh još veći što bi dete nedužno trpelo okrutnost roditelja samo zato što je poželelo da se brine o svom zdravlju i koristi dodatke ishrani.

Dugo će Srbija kaskati za razvijenim državama. Dugo će čekati na to da se suplementi pojave u prodajnom asortimanu običnih marketa sa robom široke potrošnje, a ne samo u specijalizovanim suplement šopovima. Ali, šta ćemo, statistiku moraju da popunjavaju i takve države...
 
1. Profesorska titula iz jedne oblasti ne znači i ne treba da znači da ta ista osoba treba posedovati isti nivo znanja i iz neke sasvim druge oblasti. Svako je stvoren za neki posao i bavi se nekim poslom koji najbolje zna. Zato ljudi ne smeju sebi dozvoliti luksuz da sebe smatraju stručnjacima iz oblasti u kojima zapravo to nisu. Ja se nikada ne bih usudio da pričam nešto i budem toliko samouveren o oblastima koje nisu vezane sa mojim obrazovanjem/strukom ili pak da su jako bliske. Zato i postoji toliko zanimanja i stručnjaka iz svih sfera. Treba prepustiti svakome da se bavi svojim poslom i brine o tome. Neka svako radi svoj posao.

A ko je tvrdio da je stručnjak molim te? :roll:
Samo pratim naučna dešavanja...Ljudi su skloni tome da trpaju u sebe sve što im marketing prestavi kao OK..To ti je kao top šop...a hemijska industrija cveta, potražnja raste...:lol:
Vi samo trpajte u sebe nedovoljno ispitane preparate...Ej bre jedan vitamin C za kog je do skoro važilo da ima avitaminozu - skorbut, ali da nema hipervitaminozu, i da ga nikad dosta sad je pod lupom. Naučnici počinju da se spore oko količinskog unosa...posebno bacaju akcenat na tablete vitamina C...;)

2. Pomislio sam da profesor mora biti i dobar psiholog. Rad sa decom to zahteva. Ali onda videh da profesor priča o premlaćivanju rođenog deteta kako bi mu "objasnio" da li je nešto štetno ili nije. Očigledno sam se prevario. Ovde bi bio greh još veći što bi dete nedužno trpelo okrutnost roditelja samo zato što je poželelo da se brine o svom zdravlju i koristi dodatke ishrani.

Jesi ti čuo možda za figurativno izražavanje? :roll:

Dugo će Srbija kaskati za razvijenim državama. Dugo će čekati na to da se suplementi pojave u prodajnom asortimanu običnih marketa sa robom široke potrošnje, a ne samo u specijalizovanim suplement šopovima. Ali, šta ćemo, statistiku moraju da popunjavaju i takve države...

I razni preparati za mršavljenje na bazi biljaka, ej biljaka, mogu da se nadju u običnim šopovima...Podatak francuskog ministarstva zdravlja, u prvih 3 meseca 2010. umrlo je 500 Francuza od posledica uzimanja istih...;)
 
Poslednja izmena:
Vrlo ste se uživeli i bili slikoviti u vašem "figurativnom izražavanju", pa mi je to dalo razloga za drugu stavku prethodnog posta. Oprostite ako grešim. Ljudski je grešiti i izviniti se. ;)

No, profesore, hoćete li i vi prihvatiti vaše greške u dosadašnjim postovima na ovu temu? :) Ne morate se izviniti, samo nemojte iznositi dezinformacije.
Da vam ne bih morao objašnjavati razliku između energetskih i stimulativnih suplemenata i onih za zadovoljavanje normalnih čovekovih funkcija. Sagorevači masti imaju i stimulativni i energetski uticaj, kao takvi nisu pogodni za svakog, a naročito ne ljudima koji imaju neke probleme sa srcem, visokim krvnim pritiskom i sl.To je kao da preterate sa nekim čajem ili kafom. Ne može svačije srce da izdrži ni 200mg kofeina, a kamoli neke veće doze. Neko ne može da spava od jedne šolje kafe(ispod 100mg kofeina), a neko će ih popiti 5 i mirno zaspati. Tako se neko zezne i sa sagorevačima, ne znajući ili se oglušujući o neke svoje zdravstvene probleme.

Nego, bili su slučajevi i trovanja beba njihovom hranom, pa se brzo odreagovalo. Ali, dobro, nećemo o tome, ipak su ovde suplementi predmet diskusije.

Proteini i aminokiseline(bilo kompleks ili pojedinačne) nemaju nikakvo stimulativno dejstvo na ljude. To znači da se njihov efekat direktno ne može osetiti. Možete uneti i kg odjednom, neće se ništa desiti osim dijareje i mučnina(kao i sa bilo kojom drugom hranom kada se pretera).

Elem, sve se može upotrebiti i zloupotrebiti. Sve. Dve ključne stvari:

- Da li su suplementi zdravi? JESU
- Da li se NEKIM suplementima pogrešnim korišćenjem može narušiti zdravlje? MOŽE
 
Ma nema veze deco, samo vi uživajte...budućnost hemijske industrije su preparati za bildovanje i mršavljenje.....Ko što reče jedan Leskovčanin, nisam prodao krastavce u pizdu materinu, zduvaše se...Pa dobro nahrani svinje da se ne baci...Ma si ti lud bre, pa da mi pocrkaju od hemije? Al' zato ljudi mogu sve da trpaju što im prestaviš kao zdravo...pa se čovek pita što je stopa malignih oboljenja u tolikom porastu..I o'kle to da mi se jedan drug iz kraja šlogira, a drugi dobije tumor na mozgu u cvetu mladosti i to baš dvojica "suplementnih" bildera....Greota...ali OK..Ja se ovde više ne oglašavam, rekao sam šta sam imao. Kao što već rekoh jedan, manje više koga briga...ako se planeta od prenaseljenosti sve manje čisti ratovima kao nekad, čistiće se tihim ubicama-hemija je majka...A vama svima kako bog i sreća dadu, ne potresam se previše..;)

pozz i ćao..:bye:.
 
Eto tako, rešili smo i to. To je moglo i na početku, bez ovoliko diskusija. :) Svako iznese svoje mišljenje i gotovo.

Pozdrav i svako dobro.

Pa čovek je ubeđen u to što priča, a nije pročitao ceo post. Nigde nije navedeno da su AK isključivo iz suplementacije čak naprotiv, naveo sam (za koje sam pronašao) u kojim ih namernicama ima. Definitivno ne zna šta su AK i čemu služe, odnosno za njega je ovo 100% tabu tema. Pa ga s toga i donekle razumem. Kad bi samo znao da se posle operacija pacijentima daju AK kokteli... ma ne mogu da se opterećujem. Napisano je šta su AK, čemu služe i gde ih ima. On i ne mora da ih uzima (ako je to ikako moguće).
 
I ja ga razumem i zaista mu ne zameram što ne poznaje materiju. Ne zanima svakog ova oblast, čak vrlo malo njih zanima. Samim tim, malo njih i ima znanje iz ove oblasti, tako da je vrlo neprikladno kad se neko drugi u celu priču tako samouvereno umeša. Ja sam prvi koji će poslušati nekog iz oblasti koju ne poznajem. Eto, zanima me fotografija i razmišljam koji aparat da kupim. Pa, neću valjda sad da slušam priče "rekla-kazala" i uzmem neki aparat na osnovu toga. Lepo odem na sajt posvećen ljubiteljima fotografije, pročačkam malo strane specijalizovane forume i onda odlučim.

Čemu strah prema nepoznatom?! Uđi detaljnije i upoznaj materiju, nauči nešto, neće škoditi. Najgore kad neko počne da priča "proteini, steroidi i ostala hemija..." i tako stavi u isti kontekst suplemente i AAS. Užasavam se toga. Svi oni koji ne koriste suplemente žive srećnim životima, jedući prirodnu hranu, pušeći cigarete, cirkajući, junk food, kuća-posao, posao-kuća, igraju se sa dečicom, srećno oženjeni, teretane se klone jer imaju prirodno lepo građeno i jako telo i žive po 100 god pre nego što umru prirodnom smrću. Hm... Nešto mi ne štima ova poslednja rečenica... Mora da negde grešim...

Oprostite na dozi sarkazma, takav sam. :)
 
Pa čovek je ubeđen u to što priča, a nije pročitao ceo post. Nigde nije navedeno da su AK isključivo iz suplementacije čak naprotiv, naveo sam (za koje sam pronašao) u kojim ih namernicama ima. Definitivno ne zna šta su AK i čemu služe, odnosno za njega je ovo 100% tabu tema. Pa ga s toga i donekle razumem. Kad bi samo znao da se posle operacija pacijentima daju AK kokteli... ma ne mogu da se opterećujem. Napisano je šta su AK, čemu služe i gde ih ima. On i ne mora da ih uzima (ako je to ikako moguće).

E Marko Kraljeviću, ne znam koja ti je fora da se oglašavaš sad kad sam se povukao sa bojnog polja i da lupetaš i da mi kao svi ostali stavljaš u usta reči koje nisam rekao..Ako ste tako samouvereni šta ste se usrali...? Ni na jednoj temi mi nigde ne nastavljaše toliko reči u usta koje nisam rekao, i još mi napraviše paušalni psihološki profil na osnovu neke glupe statistike...:roll:
Rekoh da više neću da komentarišem temu, i neću...Ali kad pomenu pacijente, prvo što se nauči na studijama farmacije da sve što se daje pacijentima ima i korisno i štetno dejstvo...zavisi za šta..;)
 
Najgore kad neko počne da priča "proteini, steroidi i ostala hemija..." i tako stavi u isti kontekst suplemente i AAS. Užasavam se toga. Svi oni koji ne koriste suplemente žive srećnim životima, jedući prirodnu hranu, pušeći cigarete, cirkajući, junk food, kuća-posao, posao-kuća, igraju se sa dečicom, srećno oženjeni, teretane se klone jer imaju prirodno lepo građeno i jako telo i žive po 100 god pre nego što umru prirodnom smrću. Hm... Nešto mi ne štima ova poslednja rečenica... Mora da negde grešim...

:)
Tako je bravo, i ja mrzim tu recenicu! :deda:
Najgore od svega je to sto on nije neka sirovina NEGO AKADEMSKI GRADJANINKAO I JA I TO JOS KOLEGA - PROSVETAR - PROF.ISTORIJE A PRICA KAKO CE DA PREMLATI RODJENO DETE???z:shock:z:shock:z:shock:

E ps Tanatose, TAKVE KAO TI JA IZBACUJEM IZ SKOLE, TO MI JE POSAO - PEDAGOG-PSIHOLOG!
E zato na svim prosvetarskim fakultetima treba da pedagogija i psihologija budu najtezi ispiti PA DA NAUCITE MALO KAKO SA DECOM A NE DA OFRLJE POLOZITE TE ISPITE i posle da pricate kako cete da PREMLACUJETE DECU!

I jos to prica a dete mu na putu! Jadno dete! Da te znam ko si Tanatose (a vrlo lako se sazna ko je istoricar u Srbiji a zena mu je trudnma medju prosvetarima, POZVAO BIH ODMAH KOLEGE IZ CENTRA ZA SOC. RAD DA TI ODUZMU TO DETE KADA SE RODI I POSTEDE JADNO DETE DEBILIZMA I NEUPUCENOSTI NJEGOVOG OCA U TEMATIKU!

Ako ribo, bezi bezi sa foruma kao neka KUKAVICA, nista nisi procitao sto smo ti lepo napisali - SAMO TRTLJAS TVOJE NE UVAZAVAJUCI NI 5% NASIH ARGUMENATA A KADA VIDIS DA SI NADJACAN I DA JE 100% LJUDI PROTIV TEBE TI BEZIS!

Jer se tako vodi naucna diskusija, opovrgavanje, dokazivanje, zakljucivanje?
Vidim na faksu nisi imao ni uvod u logiku i naucni metod od Koena i Nejgela sto je najprostija knjiga iz te tematike po fakultetima! :deda:

Kakav si ti intelektualac bre i SVRSENI STUDENT FILOZOFSKOG FAKULTETA kada ne umes da dokazes svoje tvrdnje i odgovoris na nase???

Nisi smeo da odgovoris STA JOS POSTOJI OD SUPLEMENATA, STA SU SUPLEMENTI A STA STEROIDI?????

Hajde deder, gukni gradivo!!!!

Jao kako cu ladno da te isteram s'posla ako radis u nekoj skoli za ovu izjavu, NARUSIO SI OVIME PRAVA DECE I NAPRAVIO PREKRSAJ KAO PLANIRANJE UMLACIVANJA DETETA OD BATINA! Uzmemo IP adresu od modova, lociramo ti adresu, proverimo prezime itd i ko je koristio tvoj komp I ZA 3 DANA SI DECKO TI U CUZI A OVE NE VLADINE ORGANIZACIJE ZA ZASTITU DECE OD NASILJA JEDVA CEKAJU TAKVE KAO STO SI TI!

Jel hoces za 5 dana da ti sredim ZATVOR ZA VERBALNE PRETNJE KOJE SU PO UNICEFU ZABRANJENE?

Ti mislis bezbedan si iza kompa ali to je gore nego da si u sred Kneza upao sa testerom jureci klince! Tj pre ce da te uhvate ovako iza kompa nego live da te jure...

Toliko.

A ova pesma je verovatno izmisljena za tebe:
 
Evo ga opet ovaj...ajde pročitaj sve što je čika Thanatos napisao pa mi odnda bolduj, uvečavaj slova i slično..:roll:

Ko ti tebi dade diplomu, ako ti je stvarno neko dao, kad tako paušalno donosiš zaključke o ličnostima..:roll:

EDIT: Joj, koja si ti ubacotka..IP, ovo ono, tralala...sad sam ubeđen da si ti neki klinac, možda prva godina psihologije, pa si se zagrejao kao zagoreli tiganj..:lol: :hahaha:
 
Poslednja izmena:
Evo ga opet ovaj...ajde pročitaj sve što je čika Thanatos napisao pa mi odnda bolduj, uvečavaj slova i slično..:roll:

Ko ti tebi dade diplomu, ako ti je stvarno neko dao, kad tako paušalno donosiš zaključke o ličnostima..:roll:
Znao sam da nisi smeo da odgovoris na moja pitanja nego vesto i podmuklo izbegavas sa tvojim podpitanjima! Filozofski fakultet mi je dao diplomu!
Psihologija nije gledanje u pasulj i nisam ja 100% bukvalno siguran da mogu uvek pogoditi kao da sam neka kugla za predvidjanje proslosti ljudi !
ALi TIME GORE PO TEBE - jer ti nisi taj klinac, stariji si, jos si visoko obrazovan (u ovoj oblasti nisi) A IMAS KARAKTERISTIKE KLINCA PUBERTETLIJE KOJEG SAM OPISAO! Znaci utoliko gore za tebe!

Nego gukni deder ti meni STA SU SUPLEMENTI I KOJI SU TO, u odnosu na sta se "forsiraju" aminokiseline, i sta su steroidi, a sta su anabolicki hormoni a sta su - ajde necu vise da te bunim hahaha
Ili samo znas DA PREMLACUJES NEJAKU DECU!
 
Znao sam da nisi smeo da odgovoris na moja pitanja nego vesto i podmuklo izbegavas sa tvojim podpitanjima! Filozofski fakultet mi je dao diplomu!
Psihologija nije gledanje u pasulj i nisam ja 100% bukvalno siguran da mogu uvek pogoditi kao da sam neka kugla za predvidjanje proslosti ljudi !
ALi TIME GORE PO TEBE - jer ti nisi taj klinac, stariji si, jos si visoko obrazovan (u ovoj oblasti nisi) A IMAS KARAKTERISTIKE KLINCA PUBERTETLIJE KOJEG SAM OPISAO! Znaci utoliko gore za tebe!

Nego gukni deder ti meni STA SU SUPLEMENTI I KOJI SU TO, u odnosu na sta se "forsiraju" aminokiseline, i sta su steroidi, a sta su anabolicki hormoni a sta su - ajde necu vise da te bunim hahaha
Ili samo znas DA PREMLACUJES NEJAKU DECU!

:hahaha: :hahaha: :hahaha: Izvini...žena i ja ne prestajemo da se smejemo..:D

Evo da pitamo tvoje kolege bildere, je l' vi ovog možete da shvatite bar malo ozbiljno?
Misli IP, CIA, FBI, UNICEF...Gde su 500 hiljada neprijavljenih Kineza i Isusova ruka?..:D
Drugo, ni jedan ozbiljan psiholog, kome je to profesija, ne bi se usudio da procenjuje ličnost jednog čoveka samo na osnovu jedne statistike, čak ni postove nisi pogledao...:lol: Tako da ti ništa ne verujem..:lol:

A treće, mene stvarno ne interesuju detalji o aminokiselinama tačnije o preparatima, maglu svako ume da proda..ne boj se... Da, esencijalne aminokiseline su NEOPHODNE za rast, razvoj kao i mnogo drugih supstanci...ali sve te iste supstance koje se uzimaju veštački i u velikim dozama su isto tako i štetne, nekad mogu da budu vrlo opasne...Ne bih se ja sa tim igrao..Vi kako hoćete...:lol:
 

Back
Top