AMFILOHIJE RAZREŠIO IGUMANA NIKODIMA

Moje mišljenje je:

• Voljeo sam Amfilohija, al od kad ovo pročitah, više ne!

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    9
  • Anketa je zatvorena .

D U K Lj A N I N

Ističe se
Poruka
2.958
MITROPOLIT AMFILOHIJE RAZREŠIO IGUMANA NIKODIMA

Utorak, 29. Mart, 2011.| Autor: Agencija TANJUG

Iguman manastira Dajbabe Nikodim izjavio u TV emisiji da je crnogorsku naciju stvorio đavo

53339.jpg

PODGORICA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije razrešio je danas dužnosti igumana manastira Dajbabe Nikodima Bogosavljevića, nakon nepromišljenog i netačnog iskaza o nacionalnom izjašnjavanju naroda u Crnoj Gori na predstojećem popisu stanovništva, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Bogosavljević je, u emisiji Radija Svetigora "Pitajte sveštenika", kazao da crnogorsku naciju nije stvorio Bog nego da je ona plod ljudskih sujeta i slabosti, i da je "generalno tvorac crnogorske nacije đavo u suštini stvari".

"Nakon nepromišljenog i netačnog iskaza protosinđela Nikodima (Bogosavljevića) u emisiji Radija Svetigora "Pitajte sveštenika" o nacionalnom izjašnjavanju naroda u Crnoj Gori na predstojećem popisu stanovništva, njegovo visokopreosveštenstvo arhiepiskop cetinjski mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ga je razrešio dužnosti nastojatelja manastira Dajbabe", navodi se u saopštenju MCP.

Mitropolija je, kako se ističe, više puta do sada pozivala narod u Crnoj Gori da se izjasni po svojoj savesti, bez straha, ne podležući pritiscima koji ovih dana izbijaju na videlo.
"Upravo to, i samo to, je zvanični stav Pravoslavne crkve u Crnoj Gori", insistiraju iz Mitropolije i navode da je popis stanovništva u Crnoj Gori, kao i u svakoj demokratskoj zemlji, samo statistički čin.

MPC navodi da je nepromišljeni čin protosinđela Nikodima rastužio "zluradost sa kojom je on u delu crnogorske javnosti dočekan". Mitropolija crnogorsko primorska se odmah juče ogradila od izjave svog sveštenika Nikodima.
Podgorički paroh i pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić je rekao da Bogosavljević nije izneo stav Mitropolije, nego svoj lični stav.

http://www.kurir-info.rs/vesti/mitropolit-amfilohije-razresio-igumana-nikodima-82699.php

Crni covece djavo je usao u tebe

U mene. Balkan mora da krene napred. Sta je bilo bilo je. Nece ratovi vratiti Hrvate i Crnogorce da opet budu Srbi ako su to ikad i bili nego ce samo pasti jos krvi, jos majki ostati bez dece, jos dece bez roditelja. Za sta? Da bi se isterale neke gluposti. Da pokoljemo sve koji nisu Srbi? Ovakvi ljudi moraju da se sklone po kratkom postupku , da im se uniste slike i da nestanu kao da nikad nisu postojali. Da bi smo mi svi ostali mogli da idemo napred. Jer kada odemo dovoljno napred, kada nam privreda bude radila, kada budemo svi imali cime korisnim da se bavimo i mi Srbi i Hrvari i Albanci i Makedonci i Muslimani onda se vose mecemo baviti glupostima. Sranja su cinjena jesu sa svih strana. Ali sranjima treba reci dosta.

U mene. Balkan mora da krene napred. Sta je bilo bilo je. Nece ratovi vratiti Hrvate i Crnogorce da opet budu Srbi ako su to ikad i bili nego ce samo pasti jos krvi, jos majki ostati bez dece, jos dece bez roditelja. Za sta? Da bi se isterale neke gluposti. Da pokoljemo sve koji nisu Srbi? Ovakvi ljudi moraju da se sklone po kratkom postupku , da im se uniste slike i da nestanu kao da nikad nisu postojali. Da bi smo mi svi ostali mogli da idemo napred. Jer kada odemo dovoljno napred, kada nam privreda bude radila, kada budemo svi imali cime korisnim da se bavimo i mi Srbi i Hrvari i Albanci i Makedonci i Muslimani onda se vose mecemo baviti glupostima. Sranja su cinjena jesu sa svih strana. Ali sranjima treba reci dosta.

I sta ces da uradis povodom toga , da kazes dosta i ....

Ja bi ga streljao sto se mene tice. Mrtav ladan i mirne duse. Balkanu netrebaju vise ljudi koji ce da sire mrznju i pozivaju na ubijanje i verske ratove sto masa nasih popova radi.

Da ne teba mozda poklati sve Crnogorce? Ma najbolje bi bilo da na svetu ostanu samo Srbi?

Dakle, zločin je kazati nešto, ali nije streljati nekoga, ili opet kazati da nekoga treba streljati? O licemerje, koliko si veliko!
KAd napišeš "naših popva" budi siguran da nisu tvoji. Iskreni vernik sveštenika neće zvati popom, nazivom koji je u vreme komunista dobio krajnje negativno značenje.
Da li je sveštenik pogrešio što je rekao tako jake reči, možda i jeste, možda smeta istina, a možda i neistina, ali zar nismo svedoci da neki ljudi na daleko odgvornijim mestima ovih dana pričaju daleko strašnije srtvari pa ih ne smenjuju?

Ja bi ga streljao sto se mene tice. Mrtav ladan i mirne duse. Balkanu netrebaju vise ljudi koji ce da sire mrznju i pozivaju na ubijanje i verske ratove sto masa nasih popova radi.

Da ne teba mozda poklati sve Crnogorce? Ma najbolje bi bilo da na svetu ostanu samo Srbi?

Ето, какав си - ПОГЛЕДАЈ СЕ!!! Па ти би први СТРЕЉАО ЗБОГ ИЗГОВОРЕНЕ РЕЧИ - што је само доказ да са тобом нешто озбиљно није у реду. Један поп или игуман или владика ДУЖАН ЈЕ ПРЕД БОГОМ ДА СВЕДОЧИ ИСТИНУ КОЈА МУ ЈЕ У САЗНАЊУ.

Никога НЕ ТРЕБА КЛАТИ - али не треба ни дозволити ДА СРБИ БУДУ ПОЦРНОГОРЧЕНИ, ПОХРВАЋЕНИ... НЕ СМЕ СЕ ДОЗВОЛИТИ УНИШТАВАЊЕ НАЦИЈЕ ПРЕТЊАМА ОБЕЗБОЖЕНИХ КОМУНИСТИЧКИХ ЦРНОГОРСКИХ ЗЛИКОВАЦА.

Имаш у овом цитату у трећем стубцу изјаву Милована Ђиласа, творца данашњег ужаса и малтретирања Срба у ЦГ :

Ovakve nesoje treba automacki izagnat iz Suverene Drzave Crne Gore !!!!

Хехехе... за те индијанске племенске фазоне ћете тако слатко да испушите - има само да се димите...

п.с. ЕУ вас је већ упозорила у вези "одузимања држављанства"... само ви тако наставите...

pa zar vam nisu komunisti kreirali naciju ? i zar pripadnici te nacije nisu komunisti iz crne gore koji su se odrekli svoje srpske nacije i pravoslavlja?

evo kakvi ste vi

Takvi sto su to radili u vrijeme komunizma su danas najveci vjernici. Plus isto ovo su i tvoji Srbi radili, tako da to sto hoces da omalovazis Crnu Goru i Crnogorce u onim segmentima gdje je Srbija u istoj, ako ne i goroj situaciju je dokaz tvoje jednosmernosti, a jednosmjernost zaglupljuje ljude. Razmisli malo o tome.

Kaces ti svatit da pravosis serblja NIJE pravopis Crnograca a ??? Ili da ti crtamo u slikama ????

Kad ćeš ti shvatiti da je ovo srpski forum i da ako želiš na njemu da diskutuješ treba da pišeš srpskim pravopisom jer sve drugo je provokacija. Ja ni pijan ne bih otišao na neki "crnogorski forum" a kamoli provocirao kao vas par izroda i gubitnika koji očigledno imaju vremena na pretek.

Back