Amfilohije organizovao sastanak u manastiru Ždrebaonik, da se na popisu ne omane

D U K Lj A N I N

Ističe se
Poruka
2.960
Amfilohije OKUPIO PROSRPSKE OPOZICIONARE i Lutovca

Sastanak u manastiru Ždrebaonik, da se na popisu ne omane


Glavna tema tajnog sastanka bila je priprema za popis, kako bi se što više građana Crne Gore izjasnilo kao Srbi.

sastanak-manastiru-zdrebaonik-da-se-popisu-ne-omane-slika-9199.jpg



U susret aprilskom popisu stanovništva mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije sastao se prošle subote veče u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgrada sa predstavnicima prosrpskih političkih partija i ambasadorom Srbije u Podgorici Zoranom Lutovcem, potvrđeno je “Vijestima” od više izvora iz opozicije.
Kod Amfilohija su bili potpredsjednik SNP-a Vasilije Lalošević, potpredsjednik Nove srpske demokratije Slaven Radunović i funkcioner te stranke Goran Radonjić, koji je istovremeno bio predstavnik Matice Srba.
lg.php


Sastanku su prisustvovali i predstavnici Narodne stranke Dragan Šoć i Slaviša Guberinić i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, a uz Amfilohija su bili i sveštenici SPC Velibor Džomić i Radomir Nikčević.

Na inicijativu partija

Prema informacijama “Vijesti”, glavna tema sastanka koji je pripremljen i održan u strogoj konspiraciji, bila je priprema za popis i strategija zajedničkog djelovanja kako bi se što više građana Crne Gore izjasnilo kao Srbi i saopštilo da govori srpskim jezikom.
Nekoliko izvora “Vijesti” tvrdi da je sastanak održan na inicijativu partija na čelu sa SNP-om. Oficijelni stav te stranke, koji su i sinoć saopštili, je da popis ne smije da bude političko, nego samo statističko pitanje.

Zamonašene dvije monahinje?

Izvori “Vijesti” tvrde da su na sastanku predstavnici partija napali Vuksanovića, optužujući ga da je formiranjem Srpskog savjeta priznao da su Srbi manjina, dok je on poručivao da Srbi u Crnoj Gori ne smiju da budu ni pod čijom kontrolom, pa ni nekih struktura iz Beograda, već da u samoj Crnoj Gori treba da se bore za svoja prava. Vuksanović juče nije htio da se oglašava.
Iz Mitropolije su juče rekli da ništa ne znaju o sastanku u Ždrebaoniku.

sastanak-manastiru-zdrebaonik-da-se-popisu-ne-omane-slika-9200.jpg


“Te večeri su u manastiru zamonašene dvije monahinje. Bilo je puno njihovih prijatelja i rođaka”, kazao je juče “Vijestima” Gojko Perović, dekan Bogoslovije na Cetinju.
Ambasador Lutovac rekao je da ne daje izjave, kao i Vasilije Lalošević, koji nije htio ništa da komentariše. Slaviša Guberinić tvrdio je da nema pojma da je bio sastanak na kojem je prisustvovao, dok je Slavenu Radunoviću bio isključen telefon.
Da su se i predstavnici Hrvata angažovali uoči popisa prošle sedmice javno je saopštilo Hrvatsko nacionalno vijeće, koje je 29. januara bilo organizator sastanka u Tivtu, kojem su, osim predstavnika hrvatskih udruženja, prisustvovali i generalni konzul Hrvatske Božo Vodopija, savjetnik u hrvatskoj ambasadi Nebojša Kirigin, ali i kotorski biskup Ilija Janjić
Prema informacijama “Vijesti”, glavna tema sastanka koji je pripremljen i održan u strogoj konspiraciji, bila je priprema za popis i strategija zajedničkog djelovanja kako bi se što više građana Crne Gore izjasnilo kao Srbi i saopštilo da govori srpskim jezikom

Na skup Hrvata došli konzul i kotorski biskup Ilija Janjić

Da su se i predstavnici Hrvata angažovali uoči popisa prošle sedmice javno je saopštilo Hrvatsko nacionalno vijeće, koje je 29. januara bilo organizator sastanka u Tivtu, kojem su, osim predstavnika hrvatskih udruženja, prisustvovali i generalni konzul Hrvatske Božo Vodopija, savjetnik u hrvatskoj ambasadi Nebojša Kirigin, ali i kotorski biskup Ilija Janjić.
Janjić je tada rekao da je popis „istorijska šansa“ za hrvatsku manjinu.
„Ovo je povijesna šansa za nas na ovim prostorima gdje su u prošlosti bili Hrvati, gdje su u prošlosti Hrvati stvarali kulturu. Povjesno je da sada zaista budemo jedinstveni… Sama crnogorska država ide nam nekako na ruku da budemo otvoreni i sami žele da izađe taj strah da se možemo opredijeliti i reći ono što jesmo. Zato ja samo to podržavam. U tom jedinstvu mi ćemo moći pridobiti i mnoge one takorekući ‘izgubljene’ ili ‘pojedene’ koje je strah iskazati se“, rekao je Janjić, prenio je DUX radio.
Janjić je juče “Vijestima” rekao da „evanđelje daje podršku bilo kom popisu“.
„Kršćanin i Crkva moraju prisustvovati popisu da se ne bi desilo da mu neko ukrade ono što su mu bili djed i otac. Budući da sam Hrvat dao sam tako podršku hrvatskoj opciji.“, rekao je Janjić, ističući da se „popis može degradirati.“
„Mi smo autohtona manjina u Crnoj Gori. Svako treba da se diči svojim i da poštuje druge“, rekao je kotorski biskup.
Na popisu iz 2003. godine 7.062 stanovnika ili 1,05 odsto stanovnika u Crnoj Gori izjasnilo se Hrvatima, najviše u Tivtu, 2.761 ili 19,73 odsto.
Prema poslednjem popisu Hrvata u Kotoru je 1.842, Herceg Novom 831, Podgorici 734, Baru 268.

Tadić zvao i Milića, SNP to krije Beograd

Predsjednik Srbije Boris Tadić na današnji sastanak u Beogradu sa predstavnicima srpske dijaspore zvao je i predsjednika SNP-a Srđana Milića, ali je do sinoć bilo neizvjesno da li će se on pojaviti kod Tadića.
SNP već danima neće da kaže da li će se Milić, koji je bio na prošlom skupu predstavnika srpske dijaspore kod Tadića, odazvati pozivu srpskog predsjednika. Šef Medijskog centra SNP-a Dragan Koprivica sinoć nije htio ni da kaže da li im je stigao poziv od Tadića.
Izvor “Vijesti” iz Beograda tvrdi da je Miliću upućen poziv, da su već sinoć u Beogradu bili predsjednici NS i DSS Predrag Popović i Ranko Kadić, te da do sinoć u srpsku prijestonicu nijesu još bili stigli vođa Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Milić.
Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je riječ o sastanku koji je zakonska obaveza Tadića i da se on održava namjanje jednom godišnje. “Sastanak u Beogradu nastavak je pritiska nacionalističkog Beograda na nezavisnu Crnu Goru”, ocijenio je juče funkcioner DPS-a Miodrag Vuković.

V. R. – D. M.

http://www.vijesti.me/vijesti/sastanak-manastiru-zdrebaonik-da-se-popisu-ne-omane-clanak-5651
 
Amfilohije organizovao sastanak u manastiru Ždrebaonik, da se na popisu ne omane...хехехе

јаој..... Дукљанине, боље ћути, 'леба ти, немој сада да извлачим из нафталина ШТА СТЕ ВИ СВЕ ОРГАНИЗОВАЛИ, ПЛАЋАЛИ, ПОТКУПЉИВАЛИ ... покриј се ушима...
 
Političko-crkvena kampanja svekolikog srpstva

Kako poništiti Crnogorce


PIše: Vesna Pešić


thumbnail.php
Photo: e-novine

Okupljanje Saveta svih Srba iz regiona kod Tadića nije slučajno održano baš u ovo vreme, jer je krajnje vreme bilo da se u akciju krene. Ideja je da se Srbi pripreme za popise stanovništva koji će se u aprilu dogoditi u susednim državama. Taj događaj je za vrh naše vlasti naročito važan u Crnoj Gori. Tamo crkveni i državni vrh Srbije već uveliko vodi kampanju da se što veći broj građana u Crnoj Gori izjasni kao Srbi, s nadom da će tako nestati i ta „veštačka“ država bez nacije, koju je, navodno, izmislio Milovan Đilas da napakosti Srbima

files.php


Verovalo se da će ova ekonomska kriza, težak život građana i totalni haos i bezidejnost koji vladaju u državi, odvući pažnju od isušenih ideja o svesprstvu. To se nije dogodilo, jer za to uvek ima nadležnih. Svesrpstvo se danas obuklo u priču o Srbiji kao matičnoj državi svih Srba u regionu, kako to sadašnji zakon o dijaspori naziva, pokušavajući smireno, u skladu sa politikom „mirnih i diplomatskih sredstava“ da preimenuje Miloševićeve ambicije o ujedinjenju svih Srba u jednu državu. Crkva i dalje ne krije da su Miloševićeve ideje i njene „zavetne misli“ jednako žive i zdrave kao nekad. Samo su se državne „misli“ prikrile i skromnije odenule, donošenjem nacionalističkog zakona o dijaspori, po kome se uvodi Savet svih Srba u regionu i kome predsedava niko drugi do sam predsednik Tadić. Upravo je ovih dana održan Savet svih Srba iz regiona u kabinetu, kod predsednika.
No, okupljanje Saveta svih Srba iz regiona kod Tadića nije slučajno održano baš u ovo vreme, jer je krajnje vreme bilo da se u akciju krene. Ideja je da se Srbi pripreme za popise stanovništva koji će se u aprilu dogoditi u susednim državama. Taj događaj je za vrh naše vlasti naročito važan u Crnoj Gori. Tamo crkveni i državni vrh Srbije već uveliko vodi kampanju da se što veći broj građana u Crnoj Gori izjasni kao Srbi, s nadom da će tako nestati i ta „veštačka“ država bez nacije, koju je, navodno, izmislio Milovan Đilas da napakosti Srbima. Ako se neko pita šta će u budžetu Srbije 57 milijardi dinara za specijalne namene (prošle godine je potrošeno nešto manje, oko 42 milijarde), a da nikome nije jasno šta se pod time podrazumeva, eto, sada znamo: te pare troše se i na političko-crkvenu kampanju pred popis stanovništva u Crnoj Gori. Srbija plaća kako će da se upisuju Crnogorci, ne bi li tamo srpstvo oživelo.

files.php
Photo: Narodni pokret Srbije


I sasvim konkretno. Kampanju u samoj Podgorici vodi Mlađen Đorđević, važan čovek iz kabineta predsednika Tadića, kome se poveravaju najdelikatniji zadaci. Priča se da će deset dana pre popisa stanovništva naš predsednik skoknuti do Crne Gore da bi prisustvovao otvaranju našeg konzulata u Herceg Novom. Šta će naš šef države na otvaranju jednog konzulata, makar i znali šta je zakulisna zamisao? Gotovo da nije pristojno da predsednik jedne države ide u drugu državu zbog tako bednog povoda kao što je konzulat, a da iza toga stoji tako krupna stvar, kao što je cvetanje Srba u Crnoj Gori. Izgovor za posetu je ponižavajući, a korist od kampanje biće nikakva (sem podsećanja na „puste snove srpske“). Jer, Crnogorci će se nacionalno izjašnjavati kako oni hoće. Samo zapušteni mozak može da smisli ovaj pakleni plan – da se u Crnoj Gori proizvede što više Srba. A ovde u Srbiji, baš ih briga za Srbe: eksere u ruke zabijaju, seku prste, od gladi i besposlice pocrkaše, ali, bože moj, hajde malo da komšiji crkne krava i da u Crnoj Gori bude više Srba nego ikad. Nek’ ide život, jer kad već ne mogu u Srbiji, bar će u Crnoj Gori Srbi procvetati.
Ako je neko mislio da su vrhovi države i crkve, i pozadinski nacionalni radenici digli ruke od uništavajućih svesrpskih ideja i da se za njih više ne pišu pozamašne stavke u budžetu, onda se ljuto prevario. Oni se nikada nisu uspavali, to dežurstvo uvek traje. Ponekad zadremaju, a mi se ponadamo da smo krenuli napred. Kad se trgnu iz dremeža, opet viču – stoj.

* Tekst preuzet sa Peščanika

http://www.e-novine.com/stav/44678-Kako-ponititi-Crnogorce.html
 
Tamo crkveni i državni vrh Srbije već uveliko vodi kampanju da se što veći broj građana u Crnoj Gori izjasni kao Srbi, s nadom da će tako nestati i ta „veštačka“ država bez nacije, koju je, navodno, izmislio Milovan Đilas da napakosti Srbima. Ako se neko pita šta će u budžetu Srbije 57 milijardi dinara za specijalne namene (prošle godine je potrošeno nešto manje, oko 42 milijarde), a da nikome nije jasno šta se pod time podrazumeva, eto, sada znamo: te pare troše se i na političko-crkvenu kampanju pred popis stanovništva u Crnoj Gori. Srbija plaća kako će da se upisuju Crnogorci, ne bi li tamo srpstvo oživelo.

Не видим шта је овде спорно, ваљда би по овој сасушеној било нормално да Срби и даље буду материјал за производњу других народа?
 
Super.... neka se pise kako god oce. Samo neka ne misle od cega ce da zive :mrgreen:
Neka ih.... gradjanstvo je pred bankrotom, ali vidm da se jos ljudi primaju na ove price..... Crnograc (bilo koje etnije ili vjere) je duzan ka marko majku....

Ako uspiju da popale ovi ludi narod da se primaju na ovo - onda im tako i treba! hebite ovaj narod do boli!

ovo ne pisem zbog gradzana Srbije, ne zanima me sto mislite.... jer niste dio nase drzave....sva vasa svijest o Crnoj Gori se zasniva na tme kolko ima "Srba" tako da niste relevantni za diskusiju, bilo kakvu. treba vas kulirati. ovo pisem sam zbog sebe i zbog svojih zemljaka na forumu

Postanimo jedna slatka zemlja jedna nadasve lijepa zemlja: :hahaha:
 

Back
Top