Amerikanci žive novo zlatno doba - pola veka nije bilo bolje

Poruka
9.030
Da predupredim Tihog and co.

Amerikanci žive novo zlatno doba - pola veka nije bilo bolje

Nezaposlenost u SAD u septembru je pala na 3,7 odsto, što je najniži nivo od decembra 1969. godine.

Očekuje se, međutim, da rast plata bude uvećan u predstojećim mesecima. S toliko niskom nezaposlenošću, kompanije se suočavaju s pritiskom da povećaju plate kako bi privukle potrebne radnike. Amazon je u utorak podigao minimalnu nadnicu za sat na 15 dolara.

Potrošači, kompanije i većina ekonomista je i dalje optimistična. Indeks optimizma potrošača je na ili blizu najviših nivoa u poslednjih 18 godina.

Domaćinstva za štednju odvajaju skoro sedam odsto svojih prihoda, što je više nego duplo više nego pre recesije.

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2018&mm=10&dd=05&nav_id=1452411

Cemeri nisu ni svesni sta se iza brda valja. Sve znak do znaka da je propast blizu. Fasisti, nacisti, ubice, kako sejes tako i zanjes. Bog sve vidi.

:heart2:

god-bless-america-.jpg

Tesko pitanje. U pravu je onaj koji kaze da je Amerika zemlja prosjaka - ima ih na desetine miliona.... al opet neka vecina da kazem ta srednja klasa njihova obicno ima izuzetno dobre plate, ogromne kuce sa bazenom, po 2 ili 3 vrlo dobra automobila, itd... ti sad da odes u New York ako radis kao konj mozes se obogatiti za nase uslove ako radis 2 posla i raspadas se ali bar znas za sta radis... ovde kod nas se isto raspadas u Maxiju za sta? Za 25 hiljada... ne mozes ni da prezivis..... doduse i kod nas se situacija malo popravila od kako je prosla ekonomska kriza, svetska......

E sad ako cemo govoriti o nekoj makroekonomskoj politici koja onda po samoj svojoj prirodi prelazi u geopolitiku, smatram da ce Kina u toku 21. veka ekonomski prestici SAD. Cini mi se da je vec sada po mnogim parametrima izbila na drugo mesto, ispred Nemacke i Japana. Ali u cemu je kvaka? Pa u tome sto su Nemacka i Japan samo ekonomske sile a Kina se opasnoo naoruzava sto malo ko vodi racuna o tome....

Tako da po nekoj mojoj prognozi tokom 21. veka u jednom trenutku Kina ce od SAD preuzeti ulogu svetskog policajca i svetske supersile broj 1. Da li mi je drago zbog toga? Pa s jedne strane bas i ne, kulturno sam mnogo veci pobornik Amerike ali s druge strane cisto politicki gledajuci interes drzave Srbije i srpskog naroda, da, drago mi je i to izuzetno.

Realno svugde na Zapadu je jako dobro trenutno ali mi se cini da se genrese kriza.. Cene nekretnina su otišle u nebo, krediti nikad jeftniji, posla nikad vise, samo je pitanje dokle ce plate moci da prate rast neketetnina..već je jako skupo ako dodje do rasta kamate ili rasta ne zaposlenosti ide novi balon.. Ja ga očekujem za jedno 2g (idealno vreme za investicije )

Back