Американци запленили иранску нафту упућену Венецуели

iig

Buduća legenda
Poruka
29.809
Kuda ovaj svijet ide neće izaći na dobro, jer izgleda da međunarodno pravo svakim danom postaje samo slovo na papiru a UN poput lige naroda 30tih..ako su amerikanci predvodnici svakog ponašanja i primjer budućih događanja svjetska mora će postati gusarski poligon kao u 17 stoljeću.A što je najčudnije niti karakas niti iran ne diže galamu što znači da im odgovara navedeni modus operandi..

Американци запленили иранску нафту упућену Венецуели


Америчко министарство правосуђа саопштило је да је запленило око 1,1 милион барела нафте на четири пловила коју су Иранци намеравали да испоруче Венецуели.
Четири товара иранске нафте намењене Венецуели налазе се у рукама америчких власти, које су на тај начин прекинуле серију испорука нафте влади у Каракасу, преноси Танјуг. Амерички званичници тврде да је ово највећа заплена иранске нафте до сада, али за сада нема реакције Техерана и Каракаса.
https://rs.sputniknews.com/svet/202...ci-zaplenili-iransku-naftu-upucenu-venecueli/
 
Vest sputnjik....
A zasto bi Iran slao naftu u Venecuelu?U zemlju koje je preko pola zemaljske kugle (da,okrugla je), i koja ima najvece dokazane rezerve nafte na svetu??
To kao kada bi mi slali ljude u Kinu, ili oruzje Rusiji....
...pitanje koje nije potrebno niti logično u navedenoj temi...inače srbija šalje oružje ili municiju u rusiju....i inače venezuela je slala naftu u USA koji je najveći proizvođač nafte...znam da tvoje pitanje uslovljeno je od onih koji plačaju ovaj portal - britanaca...nije pitanje zašto iran...pitanje od kuda pravo da amerika pljačka robu na otvorenom moru...može li primjerom toga rusija zapljeniti svu robu koja dolazi morem u gruziju ili ukrajinu a pronaći razlog u banalnostima koje ne poznaje međunarodno pravo....
 
Vest sputnjik....
A zasto bi Iran slao naftu u Venecuelu?U zemlju koje je preko pola zemaljske kugle (da,okrugla je), i koja ima najvece dokazane rezerve nafte na svetu??
To kao kada bi mi slali ljude u Kinu, ili oruzje Rusiji....
Ne ponasaj se kao neki drogeras. Nije okrugla.
 
USA je najveci potrosac...A koje raketne sisteme smo mi to slali Rusiji? Rakljice i precke?
napomenuo si oružje...nisi pominjao raketne sisteme...

Odbrambena industrija Srbije izvozi u Rusiju lovačko i sportsko oružje, rezervne delove za njih, karabinsku i pištoljsku municiju i barut


To je potvrdilo Ministarstvo odbrane za Politiku, koje se Ministarstvu obratio povodom navoda predsednika Rusije Vladimira Putina tokom nedavne posete Beogradu, da Rusija ne samo da isporučuje vojnu tehniku Srbiji, već je i kupuje od Srbije.
...
...hoću reći tvoja ljubav prema američkim gangsterima ne poznaje granice;nadam se da će ti djeca pošto je to IN biti ****** ili lezbejke...
 
Трамп потврдио да су танкери на путу ка Хјустону
Америка је данас саопштила да су конфисковали четири иранска нафтна танкера који су били на путу ка Венецуели.

Доналд Трамп (фото:REUTERS/Yuri Gripas) -

Доналд Трамп (фото:REUTERS/Yuri Gripas)
Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је да Иран не треба да шаље теретне бродове Венецуели и да заплијењени бродови иду ка Хјустону у Тексасу.
- Танкери иду ка Хјустону, вјероватно су већ стигли - нагласио је Трамп.
Америчко Министарство правосуђа саопштило је да је заплијењени терет сада под надзором САД уз помоћ страних партнера те да је количина конфискованог горива са танкера око 1,116 милиона барела.
Амерички Стејт департмент је саопштио да је за операцију пљенидбе заслужан одлазећи специјални представник за Иран Брајан Хук.
Амерички дневник Вол стрит џурнал писао је нешто раније да су САД заплијениле терет на четири танкера натоварена иранским бензином.


Gusari (engleski corsairs ili privateers) za razliku od pirata koji su imali u cilj vlastite interese, naziv je za pljačkaše na moru koji su bili u službi države. Gusarenjem su se koristile mnoge države i kraljevine kroz vijekove. Gusari su mogli biti pirati ili civilni vlasnici naoružanih brodova. Za svoje napade su dobivali takozvana Kraljevska iliti Gusarska pisma (eng. Letter of Marque) koja su im dozvoljavala napade na trgovačke i ratne brodove one zemlje koja je trenutno u ratu sa zemljom koja im je izdala Gusarsko pismo.
Tokom Američkog rata za nezavisnost američki pobunjenici su se koristili gusarenjem protiv Britanaca. Poznato je i da je George Washington bio vlasnik jednog gusarskog broda. Tijekom rata Amerikanci su gusareći zarobili ili uništili 600/700 britanskih brodova. Za američke gusare je jedini problem bio što Britanci američke pobunjenike nisu smatrali ratujućom stranom nego odmetnicima i u slučaju zarobljavanja bili bi obješeni poput pirata. U tom ratu najviše se kao gusar proslavio John Paul Jones, Škot koji se borio na strani Amerikanaca i gusario protiv Britanaca. Tijekom američko-britanskog rata 1812.-1814. na američkoj strani se istakao gusar Jean Lafitte kada je pripomogao obrani New Orleansa od daleko nadmoćnijih britanskih snaga. Tijekom Američkog građanskog rata, Konfederacija (Jug) se obilno koristili gusarskim brodovima koji su djelovali protiv trgovačkog brodovlja Unije (Sjevera).

https://sh.wikipedia.org/wiki/Gusari
 
zanimljivo a sve se dešava u vrijeme globalne turbolencije ukidanjaj embarga na uvoz oružja iranu...
Амерички ембарго Ирану није прошао: Савет безбедности одбацио резолуцију САД

Савет безбедности Уједињених нација одбацио је резолуцију САД о продужењу тринаестогодишњег ембарга Ирану на увоз оружја, а ту одлуку оштро је осудио државни секретар Сједињених Америчких Држава Мајк Помпео.
https://rs.sputniknews.com/svet/202...sao-savet-bezbednosti-odbacio-rezoluciju-sad/

Помоћник америчког председника за националну безбедност Роберт О`Брајан изјавио је да су САД претрпеле пораз у Савету безбедности покушавајући да продуже ембарго Ирану на увоз оружја.
„Ми смо данас претрпели пораз, али то још увек није крај“, рекао је он и додао да је одлука Француске, Велике Британије и Немачке да не подрже амерички предлог резолуције „разочаравајућа, али не и изненађујућа“.
https://rs.sputniknews.com/svet/202...-sad-su-pretrpele-poraz-u-savetu-bezbednosti/
 
Vest sputnjik....
A zasto bi Iran slao naftu u Venecuelu?U zemlju koje je preko pola zemaljske kugle (da,okrugla je), i koja ima najvece dokazane rezerve nafte na svetu??
To kao kada bi mi slali ljude u Kinu, ili oruzje Rusiji....
al si ti sitnicar.............a bre mora da se nekako dize rejting amerikancima..........nema veze dal je istina il ne.
Onomad procitam u novine, kaze, Britni Spirs nabavila novu macku........nema veze dal je ova informacija od egzistencijalne vaznosti za planetu, vazno je da se ime Britni Spirs stalno vrti po mediji (to je strategija njenih menadzera) E SAD MOZETE ZAMISLITI KAKVE MENADZERE IMA TEK AMERICKA POLITIKA.
 
Vest sputnjik....
A zasto bi Iran slao naftu u Venecuelu?U zemlju koje je preko pola zemaljske kugle (da,okrugla je), i koja ima najvece dokazane rezerve nafte na svetu??
To kao kada bi mi slali ljude u Kinu, ili oruzje Rusiji....


Ko je sve moderator ovde strasno ljudi koji ne poseduju elementarno obrazovanje ....

Da si iole malo citao , nasao bi da je venecuelanska nafta teska nafta i da se kao takva mora mesati sa lakim da bi se mogla preradjivati i od nje dobijati benzin dizel i ostalo.

Amerikanci su prepuni te lake manje vredne nafte, i za Ameriku je idealno da kupuje naftu od Venecuele ili da je ukrade, zato se toliko bore da tu zemlju osvoje da bi joj opljackali ta njena prirodna bogatstva.

Shodno tome Venecuela je kupila laku naftu od Irana , da bi mogla da proizvodi dizel i benzin mesajuci je u svojim rafinerijama sa svojom naftom.

Ali to nije bilo smetnja jednoj banditskoj teroristickoj i fasistickoj drzavi kakva je Amerika da izvrsi napad na tankere i opljacka tudju naftu.

Nema vece bagre skotova zlikovaca bandita i ubica od Amerikanaca.
 
  • Podržavam
Reactions: iig
Isto radi i Iran, plene tankere jedni drugima.


Iran samo pleni zapadne tankere da bi isposlovao slobodu svojih.

Nema vece stoke zlikovaca ubica i zlocinaca od Amerikanaca i zapada generalno.

Ne postuju medjunarodno pravo, ne postuju nista.... Najobicniji razbojnici banditi i ubice. To je Amerika. To je zapad.
 
  • Podržavam
Reactions: iig
Попиј шећерну водицу. :lol:


pijem vocni sok umiksan u blenderu od maline aronije narandze i breskve....

Mnogo lepse nego to vase americko secerno sranje

I zdravije

Kaze onaj Fauci vas glavni epidemiolog da ste od te vase secerne vodice zvane cola postali toliko debeli da bi u slucaju imuniteta krda zbog ekstremne gojaznosti amerikanaca doslo do masovnog umiranja
 

Back
Top