ssmpmd
Veoma poznat
- Poruka
- 13.500
Pa je zanimljivo, zašto Rus piše na njih Geran-2? Zašto ne ostavi Shahed 136?
Potpuno nebitno u situaciji kada je desetine raketa ispaljeno na USA baze u Srbiji
Pa je zanimljivo, zašto Rus piše na njih Geran-2? Zašto ne ostavi Shahed 136?
Potpuno nebitno u situaciji kada je desetine raketa ispaljeno na USA baze u Siriji
Herr Frtzzy, imate vi a situation over there, gde je vaša silna konjica, da pomognete saveznike, napadnuti su u Siriji. 🤣🤣🤣Pa je zanimljivo, zašto Rus piše na njih Geran-2? Zašto ne ostavi Shahed 136?
Ispada da se trenutno vode teže artiljerijske (raketne) borbe u Siriji nego u Ukrajini…Renewed missile strikes on the "American" base east of Deir Ezzor, with intense flight of US helicopters https://syria.liveuamap.com//en/2023/24-march-renewed-missile-strikes-on-the-american-base-east
To sa Iranom je više stvar folklora, a ko misli da Izrael može nešto sam protiv Persojske Carevine nek nastavi da veruje u šta hoće - lično podržavam Izrael i pravo jevrejskog naroda da ima svoju državu, pa nek mi kaže ko šta hoće, ali pretiti Teheranu postaje opasno.Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da su uzvratni udari izvedeni po nalogu predsednika Džozefa Bajdena.
Vojska SAD izvela je više vazdušnih udara u Siriji, na grupe militanata podržane od Irana i odgovorne za raniji napad dronom, kada je ubijen jedan, a ranjeno više pripadnika američkog osoblja, saopštila je vojska.
Pentagon je u četvrtak uveče izvestio u isto vreme i o napadu na američko osoblje ranije tog dana i o vazdušnim udarima SAD na militante, prenosi Rojters.
Napad na bazu koalicionih snaga u blizini Hasake na severoistoku Sirije dogodio se oko 13.38 časova po lokalnom vremenu, a u napadu je, prema izveštaju Pentagona, poginuo jedan pripadnik američkog tehničkog osoblja, povređen je još jedan, kao i pet američkih vojnika.
Prema obaveštajnim podacima, sumnja se da je napad izveden dronom iranskog porekla, saopštila je vojska, što je zaključak koji bi mogao dodatno da pogorša već zategnute odnose između Vašingtona i Teherana, navodi Rojters.
Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da su uzvratni udari izvedeni po nalogu predsednika Džozefa Bajdena i da su gađani objekti koje koriste grupe militanata povezane sa iranskim korpusom Islamske revolucionarne garde (IRGC).
https://www.sd.rs/vesti/sirija/sirija-sad-vazdusni-udar-iran-osveta-lojd-ostin-pentagon-2023-03-24
Nema mira ni na Bliskom istoku (sve više). Da li je moguć neki širi sukob sa Iranom? Meni ipak deluje da su Ameri toliko fokusirani na Ukrajinu da bi to bilo kockanje.
Iran (tj Revokucionarna Garda) je obnarodovao da su njihove strateške raketne snage stavljenje u stanje pune pripravnosti, preti se čak i nevernicima u Azerbejdžanu da ima da ih nema.Ne mogu Rusiju moraće da se zadovolje sa Iranom.
Tako nekako.Iran (tj Revokucionarna Garda) je obnarodovao da su njihove strateške raketne snage stavljenje u stanje pune pripravnosti, preti se i nevernicima u Azerbejdžanu da ima da ih nema.
Bajden rešio baš da zahebava onako uzgred, hrabrenjem Kurda, samo zaboravio da ima i neuračunljivh.
Eto vidiš, čak i razne organizacije dovoljno naoružane da i one uzvratno šibaju po Bajdenu, a mi beda jedna, kad se setim ‘99. pa uporedim ovo sad dođe mi da podivljam!Novi raketni napadi na američke baze. Ovo je baš ozbiljno.
Кад се Руси умешају биће белаја ЧПNovi raketni napadi na američke baze. Ovo je baš ozbiljno.
Ovo je nešto ozbiljno, nisu stali već nastavljaju da udaraju Amere i na njihovo uzvratno bombardovanje.Eto vidiš, čak i razne organizacije dovoljno naoružane da i one uzvratno šibaju po Bajdenu, a mi beda jedna, kad se setim ‘99. pa uporedim ovo sad dođe mi da podivljam!
Pa jeste, samo u Siriji i razne grupacije bez države imaju čime da uzvrate i Americi, a mi, jad i beda, još sa AV na čelu.Ovo je nešto ozbiljno, nisu stali već nastavljaju da udaraju Amere i na njihovo uzvratno bombardovanje.
Turska vojska se gomila na granici sa Iranom, Azija vri.
Neko je stao iza njih. Nisu to oni sami.Pa jeste, samo u Siriji i razne grupacije bez države imaju čime da uzvrate i Americi, a mi, jad i beda, još sa AV na čelu.
Pa stala Persijska Carevina, ali oni sami napravili rakete, a mi? Šta je AV proizveo da ima dovoljan domet?Neko je stao iza njih. Nisu to oni sami.
Precizno, nema šta. Kad uporedim to sa onim što može VS dođe mi da urlam!US baza u Zelenom selu, pre i sad
![]()
![]()
Ko zna, na CNN-u je jedan penzionisani general U.S Army rekao da je sukob izbio oko Kurda, nije baš objašnjavao, ali kao da su ih Bajdenovi ohrabrili da napadaju iranske pulene, pa onda krenule odmazde dok se nije i Bajden uključio - prvi napad na onu bazu je bio izveden jer su se izgleda neki Kurdi tamo sakrili posle napada na neku proiransku grupu.Moguće je da su se Rusija i Iran dogovorili da Amere odvrate od Ukrajine uvlačenjem u totalni sukob na prostorima Sirije i Iraka. Napadaće im baze jer su svesni da će Ameri teško odustati od tih baza i samo više gomilati vojske i naoružanja tamo.
Znaš li da je u našoj bednoj zemljici od 6 miliona ljudi prosečno godište preko 40 godina i da ljudi svake godine sve više odlaze u inostranstvo, a i da ostanu ovde - nemaju gde da iskoriste svoje znanje, jer nemamo ništa, sve nam je propalo, neodržavano, rasprodato...Pa stala Persijska Carevina, ali oni sami napravili rakete, a mi? Šta je AV proizveo da ima dovoljan domet?