- Poruka
- 9.023
Možda jesam zatucan, tvoje je pravo da stekneš takvo mišljenje, a možeš i lepo da mi pišeš (nikako da govoriš, ne čujemo se) da je u pitanju veronauka... samo taj izborni predmet u školama se zove Verska nastava i spada u grupu izbornih predmeta. To znači da ukoliko ne želiš da ti dete pohađa takvu nastavu, ima izbor da pohađa Građansko vaspitanje.
Ako će ti reportaža pomoći da shvatiš razliku, podržavam i tu ideju.
Verovatno si hteo da napišeš "sveštenika koji prodaje maglu" po tvom mišljenju. Meni i dalje nije jasno kako neko plati svešteniku za tu "maglu" ako nije za Versku nastavu i veru uopšte?
Ti si izjednačio majstore i sveštenika kad si pristao da mu platiš za usugu. Ja to ne radim.
JA nisam nista platio svesteniku, ali neko ce zbog tradicije debelo da plati (i placa) Kada mi je tetak umro nisu mogli da se izvuku iz dugova neko vreme. Verska nastava - veronauka zovi to kako hoces, ono sto se tamo uci nema veze ni sa verom ni naukom a bogami ni nastavom. Roditelji salju decu tamo jer je to postalo "moda". I napisao sam ono sto sam mislio "svestenik" koji prodaje maglu.....
Slobodno svog svestenika mozes da uramis jer male su sanse da ces naci jos kojeg takvog.
Poslednja izmena: