Amerikanci prošli mesec izgubili kontrolu nad nuklearnim raketama

andeli apokalipse

Aktivan član
Poruka
1.926
Serija računalnih grešaka u bazi američkog ratnog zrakoplovstva u Wyomingu u subota je isključila iz mreže 50 interkontinentalnih nuklearnih balističkih projektila, jednu devetinu američkog strateškog raketnog arsenala.

Inženjeri smatraju da je prekid rada u zrakoplovnoj bazi FE Warren uzrokovan kvarom na hardveru računala za kontrolu lansiranja, a ne nestankom struje kao što je ranije izviješteno, prema vojnom dužnosniku upoznatim sa situacijom, izvijestila je TV mreža CBS News.

Admiral Mike Mullen, načelnik združenog stožera, odmah je u subotu izviješten o incidentu. On je informaciju proslijedio ministru obrane Robertu Gatesu, a predsjednik Barack Obama izviješten je u utorak ujutro, navodi se u izvješću. http://danas.net.hr/svijet/page/2010/10/27/0030006.html

Dobro, da im neko nije uvalio kakav virus za samoaktiviranje!
Pa da jedna raketa odleti do Indije i tamo pogodi onoga garavoga, što je sada tamo u posjeti.

Bilo bi veselo???!!!

Pisalo je prije 3-4 mjeseca, da je neki student informatike i programer iz Slovenije ušao u glavne kode USA armije, uključujući i atomsko oružje.
Zato su došli policajci direktno iz Amerike u Maribor i uhapsili toga studenta i odveli ga sa sobom u Ameriku.

Poslednja izmena:
Dobro, da im neko nije uvalio kakav virus za samoaktiviranje!
Pa da jedna raketa odleti do Indije i tamo pogodi onoga garavoga, što je sada tamo u posjeti.

Bilo bi veselo???!!!

Pisalo je prije 3-4 mjeseca, da je neki student informatike i programer iz Slovenije ušao u glavne kode USA armije, uključujući i atomsko oružje.
Zato su došli policajci direktno iz Amerike u Maribor i uhapsili toga studenta i odveli ga sa sobom u Ameriku.
U pravu si ne sviđaju mi se ta sranja nekako me to asocira na moguću katastrofu što ako kompjuteri greškom lansiraju rakete onda nam neče pomoći nikakva rasprava ni komentar.Meni se više sviđaju staromodno upravljanje raketama ključ oko vrata i šifre koje treba otvoriti nakon poslane komande.Ne vjerujem ja tim kompjuterima previše su podložni virusima i kvarovima,više treba vjerovati ljudima,rusi su pametni što ne vjeruju kompjuterima.:hvala:

Back