Amerikanci opet unistavaju Srbiju

• Začetnik teme Začetnik teme NN77
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NN77

Domaćin
Banovan
Poruka
3.255
Конце вуку Запад и ТиранаПолитика | 3. децембар 2010. | 14:56
Ду­шан Ја­њић, ди­рек­тор Фо­ру­ма за ет­нич­ке од­но­се, ка­же да је 1992. го­ди­не фор­ми­ра­на ли­ни­ја ко­му­ни­ка­ци­је свих Ал­ба­на­ца на про­сто­ру бив­ше СФРЈ и да она функ­ци­о­ни­ше и да­нас.

– Ка­сни­је, то­ком пре­го­во­ра са Ах­ти­са­ри­јем, фор­ми­ра­на је рад­на гру­па ко­ју је пред­во­дио Ве­тон Су­рои и у ко­јој су би­ли Та­чи, Ха­ра­ди­нај, Ре­џе­пи. Њи­хов за­да­так је био ве­зан за ста­тус Ал­ба­на­ца на ју­гу Ср­би­је. Ми­слим да гру­па и да­ље ра­ди и стал­но др­жи тен­зи­је ни­ског ин­тен­зи­те­та на ју­гу Ср­би­је.

Све уче­ста­ли­је про­во­ка­ци­је Ал­ба­на­ца са ју­га Ср­би­је ди­ри­го­ва­не су ди­рект­но са Ко­со­ва, уз фи­нан­сиј­ску по­др­шку ме­ђу­на­род­не за­јед­ни­це, а глав­ни циљ им је да ис­про­во­ци­ра­ју Бе­о­град пред на­ја­вље­не пре­го­во­ре са При­шти­ном

Раг­ми Му­ста­фа, пред­сед­ник оп­шти­не Пре­ше­во и је­дан од за­го­вор­ни­ка при­па­ја­ња ју­га Ср­би­је Ал­ба­ни­ји, по­твр­ђу­је да ње­го­ва стран­ка те­сно са­ра­ђу­је са по­ли­тич­ким пар­ти­ја­ма са Ко­со­ва, али и из Ал­ба­ни­је и Ма­ке­до­ни­је и са пред­став­ни­ци­ма ме­ђу­на­род­не за­јед­ни­це.

– Са­ра­ђу­је­мо и са свим ам­ба­са­да­ма у Бе­о­гра­ду, а нај­ви­ше са ам­ба­са­да­ма САД, Бел­ги­је, Не­мач­ке, Швај­цар­ске, Фран­цу­ске, Аустри­је и, на­рав­но, са Ам­ба­са­дом Ал­ба­ни­је. Са њи­ма раз­го­ва­ра­мо око обра­зо­ва­ња, ко­ри­шће­ња на­ци­о­нал­них сим­бо­ла, упо­тре­бе је­зи­ка и пи­сма, сло­бод­ног кре­та­ња и о све­му што ти­шти Ал­бан­це. Има­мо и про­блем са фи­нан­си­ра­њем, јер је бу­џет Ср­би­је ма­ли. До­ти­ра­ју нас са За­па­да и ту по­сто­ји про­грам УСА­ИД-а, УН-а, про­грам Европ­ске де­ле­га­ци­је… По­ред то­га, и ал­бан­ске пар­ти­је од њих до­би­ја­ју но­вац. До са­да ни­смо има­ли до­на­ци­је из Ал­ба­ни­је иако их оче­ку­је­мо – ка­же Му­ста­фа

Najveci dusamni Srbije se ponovo aktiviraju. Koliko moras biti glup pa da podrzavas drzavu koja stalno radi protiv tvoje drzave i tvojih interesa?

Back