Amerikanci nisu odobrili uvoz nafte u Srbiju! Vučić govori o NIS-u: Evo šta sledi

Nece ukrasti nego ce kupiti po ceni koja se utvrdi.
Nije AV Tito pa da moze da otima od lopova.
Ma dobro nije klasična kradja ali je neprirodna mjera.U ovakvim okolnostima treba gledati samo sebe i tu nemam previše dilema šta treba uraditi dok se veliki ne smire Ne treba raditi poteze koji nam posle za vrat mogu navući milionske tužbe.

unnamed.jpg

Evo sta kaze chat gpt

Evo detaljna analiza sa 3 scenarija za NIS u Srbiji u narednim nedeljama:

1️⃣ Optimističan scenario (oko 20% verovatnoće)

Šta se dešava:

• SAD ipak odobri licencu za rad NIS‑a.
  • Ruski vlasnici uspešno prodaju udeo domaćem ili strateškom partneru.
  • Rafinerija u Pančevu nastavlja rad bez većih zastoja.

Posledice:

• Snabdevanje gorivom ostaje stabilno.
  • Cene goriva rastu minimalno, inflacija se ne pogoršava.
  • Investitori zadržavaju poverenje u Srbiju.

Napomena: Ovo je najmanje verovatno, jer proces odobrenja i pronalaska kupca traje i politički je komplikovan.

2️⃣ Realističan scenario (oko 60% verovatnoće)

Šta se dešava:

• Država Srbije preuzima upravljanje NIS‑om jer ruski vlasnici nisu uspeli da prodaju udeo.
  • Privremena reorganizacija poslovanja: rafinerija radi, ali s manjim kapacitetom dok se ne regulišu finansije i licence.
  • Vlada garantuje minimalno snabdevanje gorivom za javne potrebe.

Posledice:

• Kratkoročne restrikcije u distribuciji, moguće lokalne nestašice.
  • Blagi rast cena goriva i energenata.
  • Dugoročno državno preuzimanje omogućava stabilnost, ali finansijski i operativno predstavlja izazov.

Napomena: Ovo je najverovatniji scenario jer je država motivisana da izbegne energetski kolaps.

3️⃣ Pesimističan scenario (oko 20% verovatnoće)

Šta se dešava:

• NIS ne dobije licencu, ne pronađe se kupac, država kasni s preuzimanjem.
  • Rafinerija u Pančevu staje ili značajno smanjuje proizvodnju.
  • Banke blokiraju račune zbog sankcija i finansijskih problema.

Posledice:

• Potpuni ili delimični nestanak goriva na pumpama.
  • Nagli skok cena goriva i energenata.
  • Kriza u transportu, industriji i javnim službama.
  • Dugoročna šteta po budžet i ekonomiju.

Napomena: Ovaj scenario je najgori i trenutno je manje verovatan, ali rizik postoji jer je rok Rusima kratak, a američka licenca još uvek neizvesna.

💡 Moja procena: Najrealnije je da država preuzme NIS, što će doneti privremenu neizvesnost, ali sprečiti potpuni kolaps. Za građane: moguća su kratkotrajna poskupljenja i ograničena dostupnost goriva u nekim mestima, ali neće doći do totalne krize ako se država brzo organizuje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa timovima zaduženim za energetsku stabilnost i bezbednost zemlje, nakon čega se predsednik obratio medijima. https://informer.rs/politika/vesti/1071077/aleksandar-vucic-sastanak-nis

U današnje vreme kad je Tramp pobedio na izborima,koliki debil i neznalica i idiot i nesposobnjaković trebaš biti pa da ti Amerika uvede sankcije za nešto ?
A u državi pored tebe dozvoljavaju uvoz Ruske nafte ?
I pazi ne uvoz Arapske nafte ko u NIS što se uvozi, nego dozvoljavaju uvoz Ruske nafte, a nesposobnom Vučiću su jedinom u svetu uveli sankcije.
Koliko znam Tramp nije uveo sankcije ni Iranu koji mu je bombardovao Američku vojnu bazu u Kataru ?

Ali shvatam Amerikance

i ja bi ovima uveo sankcije ako bi mi se pojavili na pregovore jadnici tipa Vučić, Đurić, Šutanovac ne zna se ko je plašljiviji, čim ih vidiš znaš da ih treba gaziti

1758276567_vcic_i_policajac2.format-jpeg.width-500.webp 7197.jpg

Otprilike ovako bi to izgledalo "inače sam iz Čipuljića" :hahaha:

Poslednja izmena:
On bez da je imalo zabrinut sutra kada stane finansijski sistem recice jel sam vam rekao?! (A niste me slusali).
On verovatno to ceka, da narodu ostanu zarobljene pare u bankama da ih sve pokupi kao nekada isti on staru stednju i da tek onda da ostavku i pobegne van.
Gore cemo proci nego Rusija i Ukrajina zajedno iako nismo pogodjeni ratom.

„Ukupno imamo na zalihama više od 204.000 tona dizela, a 82 odsto ukupne potrošnje goriva je dizel. Benzina imamo nešto manje, ali dovoljno“, naveo je Vučić.

Prvi put sam video podatak da je 82% potrosnje dizel. Eto odakle veca cena dizela u Srbiji naspram benzina.
Šta tebe briga, ti se greješ na bukovinu
Beogradžani će na struju - nikonispod 35 zimi a na 35 leti stave 15
Amerikanci mogu samo da prihvate da nam popuše kuwac
Tako stoji u tekstu

Back