"Amerikanci, ne mešajte se u naše stvari", poručio Putin,

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.mondo.rs/s190736/Svet/Putin_o_slucaju_Vikiliks-_Ameri_palite.html
Putin o slučaju Vikiliks: Ameri, palite!
Oštra reakcija iz Rusije na objavljivanje poverljivih dokumenata američke diplomatije. "Amerikanci, ne mešajte se u naše stvari", poručio im Putin,
v190736p0.jpg

Ruski premijer Vladimir Putin oštro je danas reagovao na kritike izrečene o Rusiji u objavljenim porukama američkih diplomata na internet sajtu Vikiliks i upozorio da Vašington ne treba da se meša u unutrašnje poslove Rusije.

U intervjuu koji će uskoro u celosti biti emitovan na CNN, Putin je komentarisao ocene američkog državnog sekretara za odbranu Roberta Gejtsa u poverljivim porukama da je "ruska demokratija nestala" i da je ruska vlast "oligarhija kojom upravljaju tajne službe", piše "Njujork tajms".

Putin je rekao da je Gejts "duboko zaveden" i da Vašington ne gleda blagonaklono na kritike svog političkog sistema.

"Kada razgovaramo sa našim američkim prijateljima i kažemo im da postoje sistematski problemi sa njihovim izbornim sistemom, oni kažu: `Ne mešajte se u naše poslove, to je naša tradicija i to će tako ostati`. I mi se ne mešamo. Ali, želeo bih da poručim svojim kolegama da ni oni ne treba da se mešaju u suveren izbor ruskog naroda", naglasio je ruski premijer.

On je rekao da efekat objavljenih američkih dokumenata neće doneti katastrofu i sugerisao da je možda reč o falsifikatima koji se poturaju radi ostvarenja mračnih političkih ciljeva.

"Neki stručnjaci veruju da je neko prevario Vikiliks, da im je ugled narušen i da su kasnije iskorišteni za nečije političke ciljeve. To je jedna od mogućnosti. Tako misle stručnjaci", dodao je Putin.

Na tvrdnje da je on glavni centar moći u Rusiji, odnosno, kako je to opisano u američkim tajnim diplomatskim depešama, "Betmen", dok je predsednik Dmitriij Medvedev "Robin", Putin kaže da je cilj takve poruke da se "jedan od nas okleveta".

U nekim američkim diplomatskim porukama za Putina je rečeno da je "alfa mužjak", dok je za Medvedeva rečeno da neodlučan i da je "Robin" Putinu kao "Betmenu".

"Istina je da je naša interakcija značajan faktor domaće politike. Ali da budem iskren, nismo sumnjalil da će to biti učinjeno sa toliko arogancije, uz takvu krajnost i, znate, na tako neetički način", dodao je ruski premijer.

Ruski premijer je u intervjuu upozorio da će Rusija razviti i razmestiti novo nuklearno oružje ukoliko SAD ne prihvate predlog Moskve o intergaciji ruskih i evropskih odbrambenih raketnih snaga.

Putin je rekao da se problem bezbednosti može rešavati zajedničkim naporima i podelom odgovornosti.

"Ali, ako ćemo dobiti negativne odgovore na naš predlog i ako naše granice budu izložene novim pretnjama, Rusija će morati da osigura sopstvenu bezbednost različitim sredstvima, uključujući nove nuklearne raketne tehnologije", izjavio je ruski premijer.

On je dodao da bi Moskva želela da izbjegne ovakav scenario.

"Ovo nije pretnja. Mi samo objašnjavamo šta očekujemo da će se desiti, ukoliko ne postignemo dogovor o ovome", rekao je Putin.
........................................................................................................................
У преводу....Амери...одебите од шанка....
не служимо пијане и луде госте....
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Mislim da je Vladimir Putin u pravu jer Rusija ima fantasticnu demokraciju i ona ima puno muslimana koji ugondo zive u Rusiji.Mozete li mi reci da li Rusija zvanicno ima predvidjenu smrtnu kaznu jer nisam upoznat sa njihovim Ustavom.Inace Amerika jos prakticira smrtnu kaznu u nekim svojim drzavama i mislim da je Amerika vise sklona da u pravni sistem ostane princip smrtne kazne jer Americi ne smeta to sto Islamske zemlje imaju smrtnu kaznu kao zakon sprovodjenja sankcija prema ubicama i kriminalcima.Posto sam za Serijat normalno je da se slazem s tim da treba postojati smrtna kazna u drzavnom sistemu tako da Rusija sada za sada izgleda puno demokraticnije od ostalih zemalja u Europi.Ipak ja sam stava da muslimanima treba biti dobro u Rusiji i da se trebaju graditi Dzamije kako bi muslimani mogli voljeti Rusiju jos vise.

Mislim da je Vladimir Putin u pravu jer Rusija ima fantasticnu demokraciju i ona ima puno muslimana koji ugondo zive u Rusiji.Mozete li mi reci da li Rusija zvanicno ima predvidjenu smrtnu kaznu jer nisam upoznat sa njihovim Ustavom.Inace Amerika jos prakticira smrtnu kaznu u nekim svojim drzavama i mislim da je Amerika vise sklona da u pravni sistem ostane princip smrtne kazne jer Americi ne smeta to sto Islamske zemlje imaju smrtnu kaznu kao zakon sprovodjenja sankcija prema ubicama i kriminalcima.Posto sam za Serijat normalno je da se slazem s tim da treba postojati smrtna kazna u drzavnom sistemu tako da Rusija sada za sada izgleda puno demokraticnije od ostalih zemalja u Europi.Ipak ja sam stava da muslimanima treba biti dobro u Rusiji i da se trebaju graditi Dzamije kako bi muslimani mogli voljeti Rusiju jos vise.

Uopće ne sumnjam da ti je ugodno kad se natakariš na vr' nekog minareta. :mrgreen:

Ebali te bre muslimani vise,da li si ti normalan?
E jjebem ti,gde god se okrenes neki mujica iskoci,tacno covek da poludi!

Muslimanima treba sagraditi nadgrobni spomenik.:mrgreen:

Po tebi muslimani ne trebaju da klanjaju u Srbiji niti da grade svoje Dzamije pa cak niti da zive u Srbiji.gdje bi ih poslao najradije?Oni nemaju kud da idu sem tu gdje jesu da zive i da se klanjaju Allahu a ako Srbija ne prihvata muslimane onda ce se muslimani iz Srbije odseliti za maticnu Tursku gdje ce im biti bolje.Turska je majka Bosnjaka i Bosnjaci nemaju drugu majku sem Turske.

Po tebi muslimani ne trebaju da klanjaju u Srbiji niti da grade svoje Dzamije pa cak niti da zive u Srbiji.gdje bi ih poslao najradije?Oni nemaju kud da idu sem tu gdje jesu da zive i da se klanjaju Allahu a ako Srbija ne prihvata muslimane onda ce se muslimani iz Srbije odseliti za maticnu Tursku gdje ce im biti bolje.Turska je majka Bosnjaka i Bosnjaci nemaju drugu majku sem Turske.

Odlicno,selite se za Tursku!
Sto pre to bolje,djeneral Ratko vam je pre 15 godina nudio let u jednom pravcu,tako da...

On je rekao da efekat objavljenih američkih dokumenata neće doneti katastrofu i sugerisao da je možda reč o falsifikatima koji se poturaju radi ostvarenja mračnih političkih ciljeva.

"Neki stručnjaci veruju da je neko prevario Vikiliks, da im je ugled narušen i da su kasnije iskorišteni za nečije političke ciljeve. To je jedna od mogućnosti. Tako misle stručnjaci", dodao je Putin.

Pa evo, i Putin sumnja u njihovu verodostojnost. Ili bar drzi rezervu.

Bas mi je drago sto muslimani Rusije zive lijepo u Rusiji i volio bih da se sprovede isti sistem i u Srbiji kako bi Srbijanski muslimani mogli zivjeti kao muslimani u Rusiji.Svi muslimani u Rusiji imaju svoje republike tako da je red da i Sandzak ima neku vrstu autonomije jer to je jedino rjesenje koje bi pomoglo muslimanima da lakse zive u Srbiji i da zive po mjerilima Ruskih muslimana.Meni mi se dopada Rusija i ja je podrzavam tako da Rusiju smatram zemljom muslimana iz koga se muslimani nikada nece seliti a nadam se da ce se napraviti neka Dzamija u Moskvi kako bi muslimani imali gdje da klanjaju.Zao mi je sto se ovdje pozivate na ratnog zlocinca Ratka Mladica koji nije nudio nista muslimanima nego samo put na onaj svijet i time je pobio deset hiljada muslimana i napravio je genocid.Tome se nemojte voditi jer muslimani na Balkanu zele da zive isto kao sto zive muslimani iz Saudijske Arabije.

600px-Russian-regions.png

Ovdje mozete vidjeti kako je Rusija sagradjena i na kojim principima je ustanovljena.Tu mozete vidjeti muslimanske republike kako postoje i mislim da je Rusija dala dovoljno prava muslimanima koji zele da zive u Rusiji i koji zele da vole Rusiju kao svoju zemlju ali ce uvijek u srcu voljeti Saudijsku Arabiju i muslimane.To se ne moze izbrisati i muslimani su takvi da vole drzavu u kojoj zive ali isto tako vole i muslimanske drzave.Pogledajte pod brojem 13 je Tatarstan koja je muslimanska republika i u njemu ima puno Dzamija.

Back