Американци напуштају Бондстил

• Začetnik teme Začetnik teme oklop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
То се и очекивало, ради се о бази монтажног типа, а смањивање америчког присуства је још пре више од године дана најавио амерички адмирал командант Јужног крила НАТО.

Жалосно је то што Србија нема квалитетне војно-политичке коментаторе, нити војне аналитичаре који прате реалност, пошто су скоро сви хорски излазили у јавност да се ради о бази која је намењена за дуже стационирање трупа, исти случај као од пре 3 године када су хорски донели погрешну оцену о ВЕТУ Руске Федерације у Савет безбедности Уједињених нација по питању признања Косова (Р. Србија).

Ево га и линк

Значи ли ово да су и Шиптаре пустили низ воду?

Шифтари никада нису ни било фаворит. Они су били само камен у прљавој
америчкој руци, топовско месо и багра за једнократну употребу!

Ваља кроз визуру прошлости видети и догађаје са краја 20 века.
ДАНАС на Балкану и у Јевропи најоданије америчке подгузне буве су исти они
који су '40.-тих година пожурили под Хитлеров шињел.

Шипратски башибозлук, усташке легије "браће" Рвата, потуричка Ханџар дивизија,
Бугари иза леђа..... Све је исто само Адолф преселио у Америку!

Зашто би Четврти рајх трошио пенезе на Бондстил када у Београду има
верну поданичку багру која посао окупатора темељније обавља од њега самог
??

@Пресретач

Како оцењујеш смањивање америчког присуства на Космету? Може ли се у неком догледном периоду очекивати повратак српских безбедносних снага на Космет?

Па по мени је оно очекивано ја сам о томе писао пре годину и по дана, међутим људи су ме уверавали да Американци нису градили базу да би тек тако отишли, онда сам им објашњавао да је то база привременог типа и постављао им фотографије те беазе, као и да је изградња наше базе "Цепотина" по узору на "Бондстил" бацање пара јер смо за те паре могли да осавременим РВ и ПВО који је најбитнији сегмент модерног схватања одбране.

Не бих процењива временски термин повратка јер немогућ је се вратити без међународне заједнице коју би предводиле Русија, Кина и Индија а у складу са Резолуцијом 1244, зато је за нас по мени битна набавка војно-техничких средстава из тих земаља, као и успостављање тесне сарадње са Шангајском организацијом за сарадњу, тражењем посматрачког места у тој организацији, као и одустајање од евро-атланских интеграција које по мени нису перспектива за Србију.

lepo ja to govorio jos prosle godine,zato sto je bondstil sagradjen od drveta i lakog temelja,al niko mi nije verovao...jos me i banovali...4 puta...

Mene nisu banovali ,iako sam to pisao , jedino je evrobalvanska olos tvrdila da ce tamo amerikanci ostati vecno ....

Rezime - amerikanci idu , Rusi dolaze ... :lol:

A Ceceni ..pardon Siptari .. i dalje oce da prave drzavu na nasoj i ruskoj teritoriji ... :manikir:

Па по мени је оно очекивано ја сам о томе писао пре годину и по дана, међутим људи су ме уверавали да Американци нису градили базу да би тек тако отишли, онда сам им објашњавао да је то база привременог типа и постављао им фотографије те беазе, као и да је изградња наше базе "Цепотина" по узору на "Бондстил" бацање пара јер смо за те паре могли да осавременим РВ и ПВО који је најбитнији сегмент модерног схватања одбране.

Не бих процењива временски термин повратка јер немогућ је се вратити без међународне заједнице коју би предводиле Русија, Кина и Индија а у складу са Резолуцијом 1244, зато је за нас по мени битна набавка војно-техничких средстава из тих земаља, као и успостављање тесне сарадње са Шангајском организацијом за сарадњу, тражењем посматрачког места у тој организацији, као и одустајање од евро-атланских интеграција које по мени нису перспектива за Србију.

;) ... HBG. ZNAS KAKVA JE DEMOKRATSKA OMLADINA - IMAMO I TEMU ..

ODAVNO AMERIKANCI KUPE PRNJE ... OSTALO IG MALO -NEMA SE PARA ... :cool:

То се и очекивало, ради се о бази монтажног типа, а смањивање америчког присуства је још пре више од године дана најавио амерички адмирал командант Јужног крила НАТО.

Жалосно је то што Србија нема квалитетне војно-политичке коментаторе, нити војне аналитичаре који прате реалност, пошто су скоро сви хорски излазили у јавност да се ради о бази која је намењена за дуже стационирање трупа, исти случај као од пре 3 године када су хорски донели погрешну оцену о ВЕТУ Руске Федерације у Савет безбедности Уједињених нација по питању признања Косова (Р. Србија).

Verovatno su naivno isto kao i ja naseli na Shiptaronsku propagandu i glasine navodnih ocevidaca koji su dizali u nebesa vojnu silu koju su Amerikanci navodno ukopali duboko pod zemljom, tako da se za nekoliko godina to pretvorilo u "urbani mit" pa su poceli i sami da veruju i uveravaju sve oko sebe da je to istina. Ovo im sada dodje kao hladan tus posle bulaznjenja u pijanom stanju.
Ja sam poverovao jer sam bio na Kosovu do duse u Gnjilanu, ali sam cuo od nekih tada novopecenih podoficira, da su u Urosevackoj kasarni navodno nasi tenkovi izlazili iz nekakvog kompleksa u brdu. To me je navelo na razmisljanje da su Ameri to i iskoristili, prosirili i spojili sa Bondstilom koji je inace na potpuno drugoj strani grada.

Besparica... Ambasador Kristofer Del najavio
Uskoro zatvaranje 'Bondstila'

Ambasador SAD u Prištini Kristofer Del izjavio je juče da će zbog visokih finansijskih troškova uskoro biti zatvorena američka vojna baza „Bondstil" kraj Uroševca

SKUPO... Vojna baza kod Uroševca zatvara se zbog visokih troškova

U intervjuu za portal Balkan insajt Del je rekao da je samo „prazna priča" da je „Bondstil" izgrađen da se koristi za transport energije ili snaga SAD u regionu.

- Ovaj kamp je u stvari težak finansijski teret - kazao je Del, i naveo da će kao doprinos strateškom razvoju američki vojni potencijal biti povučen iz ovog regiona.

- „Bondstil' je velika obaveza, vrlo skup posed i mi ne želimo da ga držimo duže nego što je to neophodno - kazao je američki ambasador.

- Slobodno možemo da razgovaramo i o ulozi SAD u ovom delu sveta i bez baze „Bondstil" - dodao je Del.

On je potvrdio da je Kosovo palo na niže pozicije u agendi SAD, jer problemi u drugim regionima imaju veći prioritet.

Vojna baza SAD „Bondstil" podignuta je u junu 1999. godine i trenutno u njoj ima više od hiljadu američkih vojnika.

Back