Америчке снаге ускоро ће затворити базу Бондстил код Урошевца, јер је престала потреба за њеним постојањем.
Ево га и линк
Значи ли ово да су и Шиптаре пустили низ воду?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Америчке снаге ускоро ће затворити базу Бондстил код Урошевца, јер је престала потреба за њеним постојањем.
lepo ja to govorio jos prosle godine,zato sto je bondstil sagradjen od drveta i lakog temelja,al niko mi nije verovao...jos me i banovali...4 puta...
Ja im nesto ne verujem.
@Пресретач
Како оцењујеш смањивање америчког присуства на Космету? Може ли се у неком догледном периоду очекивати повратак српских безбедносних снага на Космет?
Ja im nesto ne verujem.![]()
lepo ja to govorio jos prosle godine,zato sto je bondstil sagradjen od drveta i lakog temelja,al niko mi nije verovao...jos me i banovali...4 puta...
Па по мени је оно очекивано ја сам о томе писао пре годину и по дана, међутим људи су ме уверавали да Американци нису градили базу да би тек тако отишли, онда сам им објашњавао да је то база привременог типа и постављао им фотографије те беазе, као и да је изградња наше базе "Цепотина" по узору на "Бондстил" бацање пара јер смо за те паре могли да осавременим РВ и ПВО који је најбитнији сегмент модерног схватања одбране.
Не бих процењива временски термин повратка јер немогућ је се вратити без међународне заједнице коју би предводиле Русија, Кина и Индија а у складу са Резолуцијом 1244, зато је за нас по мени битна набавка војно-техничких средстава из тих земаља, као и успостављање тесне сарадње са Шангајском организацијом за сарадњу, тражењем посматрачког места у тој организацији, као и одустајање од евро-атланских интеграција које по мени нису перспектива за Србију.
То се и очекивало, ради се о бази монтажног типа, а смањивање америчког присуства је још пре више од године дана најавио амерички адмирал командант Јужног крила НАТО.
Жалосно је то што Србија нема квалитетне војно-политичке коментаторе, нити војне аналитичаре који прате реалност, пошто су скоро сви хорски излазили у јавност да се ради о бази која је намењена за дуже стационирање трупа, исти случај као од пре 3 године када су хорски донели погрешну оцену о ВЕТУ Руске Федерације у Савет безбедности Уједињених нација по питању признања Косова (Р. Србија).
Prenosenje nadleznosti na vojsku Kosova