Amerikanaci veruju da je bombardovanje japana bilo opravdano

Njima bog izgleda sve oprasta,dosad ih jos nije stigla kazna:roll:

Не само да опрашта ја мислим да их чак наградио.Него мени чуди сазнанје да и данас неко оправдава овај чин.Не знам за ислам или друге вере али знам да павославлје ово не подржава.
 
amerikanaci veruju da je bombardovanje japana bilo opravdano
Politika - Pre 40 minuta

NJU HEJVEN - Najnovija istraživanja javnog mnjenja u SAD pokazala su da i danas većina Amerikanaca smatra da je bacanje atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki u Drugom svetskom ratu bilo opravdano.

Prema rezultatima ankete Univerziteta Kinipiak iz Nju Hejvena, 61 odsto Amerikanaca smatra da je bombardovanje japanskih gradova atomskim bombama bilo opravdano.

Od ispitanika, njih 22 odsto izjasnilo se da je bombardovanje bila pogrešna odluka, dok je 16 odsto anketiranih bilo uzdržano.

Američka vojska bacila je prvu atomsku bombu u istoriji 6. avgusta 1945. godine na Hirošimu. U tom napadu od udara bombe i posledica radijacije stradalo je 140.000 ljudi. U naredne dve godine, od velike količine radijacije umrlo je još nekoliko desetina hiljada ljudi.

Tri dana kasnije, američko vazduhoplovstvo bacilo je još jednu, slabiju atomsku bombu, na japanski grad Nagasaki. U tom napadu poginulo je 80.000 ljudi, a Japan je nedelju dana kasnije kapitulirao u Drugom svetskom ratu.

Anketa Univerziteta Kinipiak sprovedena je na uzorku od 2.409 ispitanika, od kojih su svi registrovani birači. Istraživanje je sprovedeno od 27. jula do 3. avgusta, a moguća statistička greška je plus-minus dva odsto.


:sad2::sad2::sad2::sad2:

Без обзира не било шта што су Јапанци учинили - МОНСТРУОЗНО!!!
 
Japanci su nevidjene zlocine pocinili u Kini i u maloj Aziji.....tako da su te dve atomske zasluzili.....takodje u Evropi Svabe su trebale daleko vise da plate tj da i oni zapdni prodju kao oni istocni sto su ih sovjeti guzili....plus Hrvati su trebali da plate debelu cenu ali ih glupi Srbi izvukose

u principu drugi su ih izvukli ali su srpske komunjare imale velikog udela u tome
 
Postojale su neke procene o mogucoj pogibiji stotine hiljada sa obe strane do pada Japana.
U svakom slucaju treba doobroo razmisliti !

da, truman i cjeli kongres su uvjerili sebe kako je upotreba nuklernih bombi bila neizbjezna. to naprosto nije tacno. bez obzira na broj vojnika, japanski resursi a pogotovo izvori hrane su pali na 20% u odnosu na 41, tada se zbog ogromne ekonomske krize, napetosti istok zapad , pocetka hladnog rata te dupeuvlacenja zbog americke pomoci i marsalovog plana, evropa oko upotrebe a-bombi nije mnogo cesala. mislim da ni danas politicki nebi mnogo ometali americko izraelsko iransko pakistansko sjeverno korejski obracun, ali bi protesti gradjana paralizovali evropu u roku 7 dana. dovoljno je vidjeti desetine hiljada ljudi svjesni sta atomski otpad predstavlja prilikom transporta istog from fra to d.
 
Дај Жико уозбилји се.Јест да је неко некад то реко али много раније.Много прије Патријарха Павла.

Добро де, Васил Тупорковски - Џемперовски, када је путовао на Формозу за кредит!
 

Back
Top