Ми нисмо суверена и независна држава, јер то не може бити ни Немачка, а камоли ми, дакле ради се о полусувереним државама.
Али са друге стране, да неко поставља и руши власт као да смо у Африци, то је већ српска и балканска комунистичка параноја, како би побегли од проблема и све приписали Богу, западу, Русији, како коме одговара, само да се не погледа истини у очи и суочи са проблемом.
Тадић је имао проблем са опозицијом која је била превише јака и + више националистичка него његов режим и није био довољно популиста, није знао да прича националистички, а да ради проевропски. А заломила га је и светска економска криза.
СРС односно СНС касније и онај покрет њихов су се временом окренули ка западу и постали ДС2, тако да је запад добио слично као и данас да свако ко дође на власт није против њих.
Ми смо комуњарски народ и ту нема спаса, свуда је нека теорија завере, свуда видимо превару, зато нам економија и иде тако, јер сви подржавају корупцију, у фазону тако мора. Ми кад се упознајемо са неким, већ размишљамо да ће нас преварити пре него што се рукујемо.
Да сутра победи нека опозиција, опет би била иста мантра, јадни напредњаци били руска опција, а победила сорошева опозиција коју је запад довео на власт на тенковима. Нико ни речи неће рећи да су бивши радикали 2012. без и једног аутобуса, сендвича, долара, рубље победили Тадићев режим који је поклонио НИС Путину, и то на Тадићевим изборима и правилима, као што ни сутра нико неће рећи да је нека опозиција такође без помоћи победила Вучића, на Вучићевим изборима и правилима.
Како капиталистички запад да баш у Југославији води завере са комунистима ? Што нису исте завере водили у Италији и тамо је било комуниста, а да не причамо тек о Шпанији. Увек само код нас нека завера. Увек смо ми најбитнији фактор у свету.
Како не разумеш да су комунисти хтели да сатру српски народ у тој кланици др.св. рата, а западу је одговарао неко ко хоће да ратује против Немачке. Па да не морају они да гину, наравно.
Између тебе комунисте који нећеш да сарађујеш са нацистима, чак и нападаш их повремено онако са леђа из заседа, и мене четника и то оног четника који чак сарађује са нацистима, како би српски народ сачувао од одмазде, па наравно да ће запад изабрати тебе комунисту, јер више радиш за њихове интересе и џаба мени Труманова медаља, кад ја чекам крај рата у шуми и спавам, односно чекам док се велике силе бију и прикључим се победнику.