америка поклања ф16 геноцидној творевини хрватској

Ruski MIG 29 je neuporedivo bolji od americkog F 16. Zbog razlicite taktike rusa i amera migovima je potreban cesci remont (na nekoliko stotina sati leta), a F 16 rjedji (nekoliko hiljada sati leta). Zbog ove karakteristike migovi su skuplji za odrezavanje ali su spremniji za borbu. Od kada je proizveden MIG 29 prestavlja strah i trepet za americke pilote.

Da napomenem da ovo nije nikakav pokazatelj. Arapi su najveci kupci americkog oruzja na svetu, ali je i budali jasno da Emirati, Kuvajt, Saudijska Arabija itd. nisu nizasta u vojnom smislu. Svi ti preskupi avioni, tenkovi i ostale gluposti trunu u pustinji, a kupuju se zato sto su deo opsteg ekonomskog aranzmana sa Amerima.

pa ne znam dali je deo americkog aranzmana u naoruznju kuvajta rusku BMP-2 i 3, Smerch, pa recimo i m-84 koje je jugoslovenski, ali je u sustini ruskog porekla... i da ne govorimo o tome sto saudijci kupiti ruske transportne i borbene helihoptere umesto francuskih... toliko o tome sta ti znas... a dali su oni nizasata, pa izadji ima na crtu, pa onda reci kakavi su, nij obucavaju najbolji instruktori na svetu, a mi tavorimo i camimo u zapizdini vec jako dugo... tako da ako ne zas o cemu pricas ne seri!

i jos nesto da te pitam, sta smo mi to kao veliki ratnici pokazali zadnjih 17 god. sve smo druze manji i manji, pogledaj istini u oci, a ne da lupetas ovde gluposti... kao svi glupi samo mi imao visak pameti!

i na kraju ti hrvati i njihovi migovi 21 imaju bolju elektroniku i veci nalet od nasih, jes da ih je malo ali bar lete... a nasi trunu po hangarima, ali ih imamo, to je vazno... i da ne govorima da vise nemamo ni ispravni mi-8 jer su uglavnom svima istekli resursi, a isti hrvati kupili 10 novih mi-171sh... i na kraju oni se doboiti f-16 a mi necemo imati ni tu privilegiju za razliku od njih i potrosicemo 600-700 mil eura, na nove avione samo zato se se nekom digla kita za novim!

Back