Amerika "okrenula leđa" Ukrajini? Jasno rekli "ne"

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767

Amerika "okrenula leđa" Ukrajini? Jasno rekli "ne"​

SAD ne podstiču Ukrajinu da sprovodi operacije unutar ruske teritorije.

4542782076395fed845246478046943_v4_big.jpg


To je izjavio koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi u intervjuu za "Ej-Bi-Si".

"Mi, naravno, ne podstičemo niti pomažemo ukrajinske operacije unutar Rusije. Pokušavamo da osiguramo da (ukrajinska strana) može da štiti svoju teritoriju, povrati svoju zemlju, između ostalog i onu izgubljenu tokom oružanog sukoba", rekao je Kirbi.

On je dodao da eskalacija vojnog sukoba u Ukrajini ne odgovara američkim interesima.

"Od samog početka smo govorili o monitoringu i uzimali u obzir rizike od eskalacije vojnih dejstava, jer je to loše ne samo za ukrajinsko stanovništvo, već i za naše interese", istakao je Kirbi.

On je dodao da eskalacija sukoba takođe ne odgovara ni interesima stanovništva Rusije.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Ukrajina je 5. decembra izvršila napad na ruske vojne aerodrome "Djagilevo" u Rjazanjskoj oblasti i "Engels" u Saratovskoj oblasti bespilotnim letellicama sovjetske proizvodnje.

Ruska PVO presrela je ove dronove koji su leteli na maloj visini. Prema navodima Ministarstva, prilikom pada i eksplozije fragmenata dronova na aerodromima neznatno su oštećeni trupovi dva aviona. U napadu su poginula trojica ruskih vojnika na aerodromu, a još četiri ranjena su hospitalizovana.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=12&dd=11&nav_category=78&nav_id=2257466

Nisam navikao da verujem Amerikancima oni jedno govore, a drugo rade kao i svi ostali. Ako je ovo istina onda je to jako loša vest za Ukromane na ovom forumu.
 

bas kao

Elita
Poruka
19.943

Amerika "okrenula leđa" Ukrajini? Jasno rekli "ne"​

pa cim je bankrotirao onaj ftx, praonica para nema sta da radi vise, kakva crna podrska, zasto da se mi ameri konfrontiramo sa rusijom, ako su francuska i. nemacka garanti minskih spotrazuma i nemci i dalje ohrabruju ukre da napadaju rusiju, onda neka njih gadjaju, a mi cemo da gledamo, platili smo za show?
 

sasasta

Buduća legenda
Poruka
32.155

Top