Amerika, kakva je to danas drzava?

Ovo istinu zboris coce, kad sam zivio u Beograd đevojke su skidale gacice kad bi cule moj crnogorski naglasak. Ipak Crna Gora je brend u Srbiji poput Italije u svijetu mode

Đe si bratski?! A đećeš noćas? A jadan, od kojih si ti?

Koje, pa ne možeš da ne prepoznaš taj naglasak. Nema ništa seljačkije i tako priprosto od crnogorskog naglaska i govora što možeš da čuješ na Vračaru. Svaki kafić to samo vrvi od Crnogoraca, a danas i Rusa. Ali crnogoraca spaziš na kilometar malte ne.

Ne može taj svoj brđanski mentalitet i busanje, to još više izbacuje iz sebe jer je došao u obećanu zemlju. Oblila ga svetla velikoga grada. Došao s planine u Beograd, kao da je došao u Njujork metropolu. Kao pušten sa lanca.

Ruku na srce, znam nekoliko dobrtih Crnogoraca. Znam i dosta mešovitih brakova, mada više iz vremena Jugoslavije.

Danas ovo što vidim Crnogoraca. Bogu plakati. Za mene Crnagora odavno više nije nikakav brend, i za većinu ljudi koje znam. Godinama Srbi sve manje idu u Crnugoru, dole namore što bi rekli, a sve više u Grčku. Ja na more u Crnojgori nisam otišao godinama, i ne planiram niti ću ikad više ići tamo.

Što se tiče politike. Crnogorci mu dođu u Srbiji kao Jevreji u Americi, Rusiji a posebno Nemačkoj u vreme Hitlera. Što bi se reklo, da ima nacionalizma i patriotizma u Srbiji lako bi se odgovarajuća i očekivana reakcija predvidela.

Daleko od toga da bi otvarali koncentracionle logore, nije to taj nivo, ali jedan legalan deport ilegalnih azilanata nazad na Cetinje i ostale zabiti i planine. Topli obrok do granice. Sendvič i flašica vode.

Dok se Srbija ne otrezni, a neće skoro, šta da ti kažem bratski, hebavaj, udri, samo piči, što bi rekao onaj poljoprivrednik napaćeni "Srpski narod treba jebbati. Smjte se majmuni"

Đe si bratski?! A đećeš noćas? A jadan, od kojih si ti?

Koje, pa ne možeš da ne prepoznaš taj naglasak. Nema ništa seljačkije i tako priprosto od crnogorskog naglaska i govora što možeš da čuješ na Vračaru. Svaki kafić to samo vrvi od Crnogoraca, a danas i Rusa. Ali crnogoraca spaziš na kilometar malte ne.

Ne može taj svoj brđanski mentalitet i busanje, to još više izbacuje iz sebe jer je došao u obećanu zemlju. Oblila ga svetla velikoga grada. Došao s planine u Beograd, kao da je došao u Njujork metropolu. Kao pušten sa lanca.

Ruku na srce, znam nekoliko dobrtih Crnogoraca. Znam i dosta mešovitih brakova, mada više iz vremena Jugoslavije.

Danas ovo što vidim Crnogoraca. Bogu plakati. Za mene Crnagora odavno više nije nikakav brend, i za većinu ljudi koje znam. Godinama Srbi sve manje idu u Crnugoru, dole namore što bi rekli, a sve više u Grčku. Ja na more u Crnojgori nisam otišao godinama, i ne planiram niti ću ikad više ići tamo.

Što se tiče politike. Crnogorci mu dođu u Srbiji kao Jevreji u Americi, Rusiji a posebno Nemačkoj u vreme Hitlera. Što bi se reklo, da ima nacionalizma i patriotizma u Srbiji lako bi se odgovarajuća i očekivana reakcija predvidela.

Daleko od toga da bi otvarali koncentracionle logore, nije to taj nivo, ali jedan legalan deport ilegalnih azilanata nazad na Cetinje i ostale zabiti i planine. Topli obrok do granice. Sendvič i flašica vode.

Dok se Srbija ne otrezni, a neće skoro, šta da ti kažem bratski, hebavaj, udri, samo piči, što bi rekao onaj poljoprivrednik napaćeni "Srpski narod treba jebbati. Smjte se majmuni"

Kako jedan engleski putopisac zapisao prije 200 g. "Crnogorci su rodjena aristokratija", mi smo potomci plemica, gospodari kamena dje samo najjaci mogu opstati ka highlander sokolovi sivi ko ne bi htio dio toga da to vidi i da se divi takvome velicanstvenome narodu.

Za sve ostalo sto si reka':
"Sto si ti ka nervozan nesto? Opušti se malo, lagano mačak" ;)

Kako jedan engleski putopisac zapisao prije 200 g. "Crnogorci su rodjena aristokratija", mi smo potomci plemica, gospodari kamena dje samo najjaci mogu opstati ka highlander sokolovi sivi ko ne bi htio dio toga da to vidi i da se divi takvome velicanstvenome narodu.

Za sve ostalo sto si reka':
"Sto si ti ka nervozan nesto? Opušti se malo, lagano mačak" ;)

Aj nemoj guslati leba ti. Koja aristokratija, koji engleski putopisac, još crnogorcima da daje aristokratski nivo časti, pa taj il nije englez iz 19. veka ili je prosto ložio brđane zarad nekih interesa.

To je Srpski narod bejžao od Turaka koji su išli da šire islam i siluju i nabijaju na kolac. Pa je narod bežao po planinama po današnjoj Crnogroi, Hercegovini i Bosni što dalje od Turaka. Bježanija što bi se reklo. A to uglavnom sirotinja raja, kakva crna aristokratija, takvim nije ni bilo ponuđeno vjeru za večeru jer nikom nisu ni trebali.

Potomci plemića su tamo u Novom Pazaru, oni koji su prešli u islam, oni koje su turci gledali da kupe i pridobiju za sebe, oni koji su već imali vlast i uticaj i kojima je bila obećana određena vlast na ovim prostorima, i oni koji bi mnogo izgubili da nisu prešli.

A posle su se ti Srbi na poziv Karađorđa i u tom periodu ustanka vraćali. Sa planina i gudure u plodne krajeve. Sve ovo danas u Šumadiji je generalno poreklom iz Hercegovine i Crnegore.

Šta se ložiš? Opusti se ti, ne prozivam tebe lično. Opisujemo realno stanje odnose dve države i dva naroda, Srbije i Crnegore. Kao realno stanje crnogorskog mentaliteta u poslednjih pola veka, a posebno u poslednjih 20 godina, a taj mentalitet je neverovatno ali istinito gori nego u Srbiji.

Ako se kaže za Srbe da su "glupi i kuurčeviti" e Crnogorci su to na kvadrat. Kao ono ulična dževgara što laje, a nijedan rasan pas ni da obrati pažnju. Sedi di si, prijatelju, ni za disi nisi.

Srbija bez Crnegore može bez ikakvih problema, ali Crnagora bez Srbije ne može. Tu nastaje najveći problem.

Pa nemoj i ti biti kao ostala stoka odzdo. Ako si već živeo u Beogradu, video si malo sveta, pokupio malo neke kulture, nešto naučio.

Svaki crnograc na kraju potvrdi sve "predrasude" o crnogorcima. :D

Zanimljivi su mi ovi što misle da je Amerika propala, Zapad uopšte, a ne vide Srbiju raspadnutu.

Oni se nadaju pobedi Rusa i Kineza, misle da će Srbija da postane predvorje Evroazije, a da će Amerika da potone u nepostojanje.

Svakako jeste zanimljiv taj fenonem gde se živi u potpuno raspalom, korumpiranom, bolesnom društvu, a ismeva se jedna Amerika koja je za nas ipak pojam (i ne samo za nas...) A budimo realni, Amerika je ogromna država, po meni su najbolje skandinavske i alpske države, imaju pet do deset miliona stanovnika po državi uglavnom, nema ratova, novac pljušti, sve je na visokom nivou... to su najuspelije države... ovde kod nas je mentalitet problem, mnogo ima pokvarenih, pohlepnih ljudi spremnih da gaze preko mrtvih za novac i položaj. Naročito je to tako kad naši Srbi iz susednih država dodju ovde pa odmah gledaju da se dočepaju rukovodećeg mesta i okruže se rodjacima i zemljacima. Nama bi bilo mnogo bolje da smo prekinuli snove o Velikoj Srbiji odavno i fokusirali se samo na sebe i na ovo područje, bez brige o RS, CG... samo tako bismo mogli da prosperiramo...

Najvolijem američku policiju kad bez pardona bije crnce, meksikance, pankere, rudare, hipike, štrajkače, ekologe i slične nikogoviće koji ne služe ničemu. Mnogo bolje od evropskih policija koje recituju o ljudskim pravima. I sad neke tamo liberalne aktivisčkinje hoće da reformišu i ukinu takvu policiju. To američka nacija ne sme dozvoliti.

U smislu individualne slobode, privatne svojine, mogućnosti zarade novca, slobodonog pristupa naoružanju, privatnog školstva. To su stvari koje su nedostižne za 99% planete. Naravno, nađe se neki obožavalac gadafija da kaže kako to ''nije demokratija''. Pa i ne treba da bude, sve komunističke tiranije su se zaklinjale u demokratiju kao svetinju, da li su bile slobodne - naravno da ne.

U smislu individualne slobode, privatne svojine, mogućnosti zarade novca, slobodonog pristupa naoružanju, privatnog školstva. To su stvari koje su nedostižne za 99% planete. Naravno, nađe se neki obožavalac gadafija da kaže kako to ''nije demokratija''. Pa i ne treba da bude, sve komunističke tiranije su se zaklinjale u demokratiju kao svetinju, da li su bile slobodne - naravno da ne.
Sve to,izuzev slobodnog pristupa naoruzanju,imas u gotovo svim drzavama sveta.

Ovo. Bukvalno 90% moderna ljudska dostignuca su zbog Amerike, naravno ima i losih stvari ali danas je svijet slobodniji i mirniji zbog Amerike.

UPRAVO: Senator Rand Paul pojavio se na poslu u Capitolu bosonog u crvenom kućnom ogrtaču nakon što je Senat promijenio kodeks odijevanja kako bi se prilagodio Johnu Fettermanu.

Davanje demokratima okusa vlastitog lijeka!

OVO VOLIM!! 😂
1695449209527.png

USA ili ti SAD po naški koju pozn
ajemo upravo se razmontirava i stvara se nova

I mi dajemo svoj obol tome

Evo ekipica i da ne zaboravimo cenjenog ex ministra Bastu je za cc godinicu dana "pripomogla" da se kvarna roba polako odstranjuje iz zdravog tkiva Amerike
(PS ova ekipa je mnogo korisna izgleda po državu Srbiju i Srbije)
IMG_20230923_140022.jpg

UPRAVO: Senator Rand Paul pojavio se na poslu u Capitolu bosonog u crvenom kućnom ogrtaču nakon što je Senat promijenio kodeks odijevanja kako bi se prilagodio Johnu Fettermanu.

Davanje demokratima okusa vlastitog lijeka!

OVO VOLIM!! 😂
Pogledajte prilog 1415167
с обзиром на све што се дешава ово је ништа
ја имам осјећај данас у Америци као у Југи 1988-91.
ПАД.
најприје помало па онда одједном

само што Америка иде све више према ком. тиранији

прије неки дан гувернерица каже да се не мора придржавати устава ко пијан плота (газе га сваки дан и сваки дан чине издају државе)
исто ко Стипица Месић, председник СФРЈОТА "ја сам свој задатак обавио Југославије више нема" :rotf:

само што Америка иде све више према ком. тиранији

прије неки дан гувернерица каже да се не мора придржавати устава ко пијан плота (газе га сваки дан и сваки дан чине издају државе)
исто ко Стипица Месић, председник СФРЈОТА "ја сам свој задатак обавио Југославије више нема" :rotf:

Tačno je da u Americi koja je po svom uređenju blizu savrševstva, postoje neke katastrofalne tendencije ka kolektivizmu, centralizaciji i komunističkoj tiraniji. Međutim, u Americi to nije i nikad neće biti obavezno, a u drugim sistemima poput Rusije i Kine, pa čak i evropskih država su takve tendencije državno nametnute.

Tačno je da u Americi koja je po svom uređenju blizu savrševstva, postoje neke katastrofalne tendencije ka kolektivizmu, centralizaciji i komunističkoj tiraniji. Međutim, u Americi to nije i nikad neće biti obavezno, a u drugim sistemima poput Rusije i Kine, pa čak i evropskih država su takve tendencije državno nametnute.
времена су се промијенила
Америка од јуче више не постоји

Пита ме пријатељ Американац прије неки дан "да ли сам читао књигу 1984" у вези стања у Америци данас
Реко, јесам прије 25 година.
Човјек је школован и интелигентан и није баш упућен у дешавања.

Back