Amerika, kakva je to danas drzava?

Zemlja koja oborila toliko vlada u celome svetu,
allpowers_s700.png


- mama, a jel tačno to da tamo u Srbiji i pozicija i opozicija i zadnji ljomber žive u čvrstoj gradnji?
- čvrsta gradnja? Srbija? To je out of date...
- mama, čak ni Olja Bećković koja orgazmira na reč "America" ne bi živela u tentu da joj demokratska vlast omogući, izbila bi pobuna tamo.
- prekini da me zoveš "mama" već "roditelj2"
 
Мени цела та 'држава' делује као тешка вукојебина. Сем пар градова који на нешто личе, све остало је селендра, погођена неутронском бомбом.
Odjebi od Južne Karoline!
Šta koj madafaka oćeš?

6526686_092320-ktrk-cnn-gun-grandma-intruder-gl-vid.jpg
 

Тиранија геријатријских елита: Може ли Бајден бити стављен под старатељство као Бритни Спирс

14:46 16.09.2023
Председник САД Џозеф Бајден пао је на бини у Колораду током доделе диплома на академији ваздухопловних снага - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2023

© AP Photo / Andrew Harnik

Владимир Судар

Иако иницијатива америчке Либертаријанске партије за старатељством над председником Џозефом Бајденом и лидером републиканаца у Сенату Мичом Меконелом највише користи Доналду Трампу, тешко да двојица оптужена за тиранију геријатријских елита, бити под старатељством као што је била Бритни Спирс, сматра политиколог Александар Гајић.
Америчка Либертаријанска партија затражила је старатељство над председником државе Џозефом Бајденом и лидером републиканаца у Сенату Мичом Меконелом. Либертаријанци као разлог наводе „онеспособљеност, менталне пропусте и недостатке у доношењу одлука који су јасно уочљиви“.

Тиранија геријатријских елита: Неспособни да остану сами у кући​

Способност оба субјекта да ефикасно примају и процењују информације, доносе одлуке и комуницирају нарушена је до те мере да немају капацитет да заступају себе или интересе Американаца, саопштено је из те партије.

„Једна од најувредљивијих и ствари које изазивају највише беса је финансијска тиранија коју су нам наметнуле геријатријске елите. Ови људи су деценијама на јавним функцијама, гомилајући огромно богатство од лобиста, политичких комитета за скупљање новца у кампањама и пореских долара, док просечан Американац осећа бол од инфлације и гледа како им уштеђевина нестаје… Ови људи, и други попут њих нису довољно добро да би били остављени сами у кући цео дан. Како су они довољно добри да управљају нашим животима и троше наше пореске доларе“, рекла је председница Либертаријанског националног комитета Ејнџел Мекардл.
Либертаријанци наводе како траже да буду старатељи Бајдена и Меконела јер „нису довољно добро да управљају ни својим ни новцем пореских обвезника“.

Старатељство над Бајденом и Меконелом одговара Трампу​

Прича о стављању под старатељство је јако добро изабрана политичка тема зато што се велики део америчке популације слаже да се на челу САД налазе људи чији су ментални капацитети ослабљени услед старости, каже за Спутњик научни саветник у Институту за европске студије Александар Гајић.
Либертаријанци ту вешто праве симетрију између једног демократског и републиканског лидера који имају више од 80 година. С тим што се за Бајдена мора признати да се често не зна кад се он стварно губи услед деменције а кад он, да би избегао неку незгодну ситуацију, симулира да је дементан да би на врло лукав начин избегао одређене одговоре.


„Направљена је симетрија и то је добра позиција јер их ниједна страна не може оптужити да раде у корист друге. Међутим, суштински та иницијатива иако либертаријанцима даје одскочну даску ка ширем бирачком телу и популарише их, јер већина и међу демократама и међу републиканцима и међу неопредељеним могла би се сложити са њом, заправо највише одговара Трампу. Јер Мич Меконел је припадник оних старих републиканаца који се противе трампистичком покрету, а са друге стране се директно удара и на Бајдена тако да би се могло рећи да либертаријанци овом иницијативом штете и оном делу републиканске странке ненаклоњеном Трампу, а и самом Џозефу Бајдену“.
Са квалификацијама либертаријанаца о герантократији иза које стоје велико задуживање и економски и политички проблеми може сложити највећи део републиканаца, а и приличан број демократа, додаје Гајић.

Бајден као Бритни Спирс​

Преузимање старатељства, односно „конзерваторство“ је правни механизам осмишљен да заштити појединце који не могу да се брину о себи. Познат је случај певачице Бритни Спирс која је годинама, док то није побила на суду, била под старатељством свог оца који је све одлуке доносио уместо ње.
Иако правни механизам „конзерваторства“ није био примењиван у политици САД, услед правне неспособности могуће је функционере ставити под старатељство, истиче Гајић.

„У политичком систему САД не постоји могућност да се тај систем из приватног права пребаци у политичку сферу у том смислу. Међутим, постоји могућност да се неко услед неспособности да врши дужност од стране Конгреса прогласи неспособним и да се потпредседник аутоматски инаугуруише на место председника. Тако да и без тог приватног института смањене урачунљивости, амерички устав омогућава да се председник услед смањене способности, правном процедуром у Конгресу склони са дужности и самим тим потпредседник постаје председник“.
У сваком случају, кад би постојала већина склона и спремна за тако нешто, тај институт би могао бити употребљен, али сада та већина не постоји зато што такав председник одговара центрима моћи који подржавају агенду коју он спроводи, сматра Гајић.

Профилисање странке без изгледа за успех​

Са иницијативом либертаријанаца слажу се бројне јавне личности у САД и сада се поставља питање да ли ће је подржати као појединци или ће либертаријанцима као партији дати политичку подршку. Постоје и остале странке у Америци, попут Зелених који нису идентични Зеленима по Европи, које би могли заузети сличне ставове.
Либертаријанска партија је највећи успех на председничким изборима забележила 2016. године, када је њен кандидат Гери Ерл Џонсон освојио 3,3 одсто гласова. Иницијатива о старатељству може им помоћи на следећим изборима зато што ће се они на тај начин профилисати као препознатљива странка која заступа један прилично основан став с којим се слаже велики део америчког јавног мњења.

„Али да им може дати неку велику одскочну даску – не може. Међутим, потезање те приче највише негативно утиче на Џозефа Бајдена и његову жељу да се поново кандидује и освоји други мандат, али и лоше утиче и на оно крило старих републиканаца чији је представник Мич Меконел који врло неспремно гледају на покушаје Доналда Трампа да се поново кандидује. Као што су га опструисали и кад је оспоравао резултате избора 2020. тако би сад подржали неког другог кандидата. Али та иницијатива ствара један утисак о проблематичности те две фигуре које су прилично ненаклоњене Доналду Трампу“, закључио је Гајић.
 
  • Podržavam
Reactions: MJK
Zemlja koja oborila toliko vlada u celome svetu, koja je vodila toliko drzavnih udara u celome svetu, zemlja koja je izvrsila toliko atentata, to jest ubila svetskih lidera, drzava koja je vodila toliko ratova do danas - nema prava da drzi lekcije nikome o demokratiji.

Drzava koja je izgradjena na nikad vidjenoj brutalnoj sili i genocidu nad Indijancima, na brutalnoj i nikad vidjenom porobljavanju i robovlasnistvu nad Afrikancima, ponizavanju Afrikanaca i Meksikanaca i ostalih Juznoamerikanaca, eksploataciji Afrikanaca i juznoamerikanaca, nema prava nikome da drzi lekcije o demokratiji.

Drzava koja nema postovanje prema dostojanstvu drugih drzava, koja nema postovanje za suverenitet drugih drzava, ne moze da za sebe kaze da je demokratska drzava.

Amerika nije demokratska drzava, amerika nema veze sa demokratijom, amerika nema prava nikome da drzi lekcije o demokratiji i amerika je danas najveca i jedina pretnja svetskom miru. Amerika je danas najveci problem covecanstva.
Danas je to država u kojoj ne bi želio živjeti ni raditi!Ne prepoznatljiva:rida:
 
Zemlja koja oborila toliko vlada u celome svetu, koja je vodila toliko drzavnih udara u celome svetu, zemlja koja je izvrsila toliko atentata, to jest ubila svetskih lidera, drzava koja je vodila toliko ratova do danas - nema prava da drzi lekcije nikome o demokratiji.

Drzava koja je izgradjena na nikad vidjenoj brutalnoj sili i genocidu nad Indijancima, na brutalnoj i nikad vidjenom porobljavanju i robovlasnistvu nad Afrikancima, ponizavanju Afrikanaca i Meksikanaca i ostalih Juznoamerikanaca, eksploataciji Afrikanaca i juznoamerikanaca, nema prava nikome da drzi lekcije o demokratiji.

Drzava koja nema postovanje prema dostojanstvu drugih drzava, koja nema postovanje za suverenitet drugih drzava, ne moze da za sebe kaze da je demokratska drzava.

Amerika nije demokratska drzava, amerika nema veze sa demokratijom, amerika nema prava nikome da drzi lekcije o demokratiji i amerika je danas najveca i jedina pretnja svetskom miru. Amerika je danas najveci problem covecanstva.

Америка је комуњарска творевина

@јанпи
 
balkanizacija usa u 1950-1960 bili 90% bjelaca u usa
danas 2023 ispod 50% bjelaca, danas 75% od usa Mexikanci demografski kasirali usa

Pogledajte prilog 1411226
To su sve trabunjanja nekakva rasna. Amerika funkcioniše kao korporativni konglomerat. Potpuno je nebitno ko je koje vere ili rase, nacije u SAD.
Njima je crnac bio predsednik. Kako se ponašao crnac? Kao crnac ili kao Predsednik?

Kraj priče.
Idi jedi parizer.
 
Utjecaj na društvenim mrežama Douglass Mackey osuđen za ometanje izbora u predsjedničkoj utrci 2016.
..
Optuženik je pokušao suzbiti glasanje putem kampanje dezinformiranja na društvenim mrežama
Douglass Mackey, također poznat kao "Ricky Vaughn", danas je proglašen krivim od strane federalne porote u Brooklynu za optužbu za urotu protiv prava koja proizlazi iz njegove sheme da liši pojedince njihovog ustavnog prava glasa. Presuda je uslijedila nakon jednotjednog suđenja pred okružnom sutkinjom Sjedinjenih Država Ann M. Donnelly. Kada bude osuđen, Mackey se suočava s maksimalnom kaznom od 10 godina zatvora.

Breon Peace, američki državni odvjetnik za istočni okrug New Yorka, i Michael J. Driscoll, pomoćnik glavnog direktora, Federalni istražni ured, terenski ured New Yorka (FBI), objavili su presudu.

“Porota sastavljena od njegovih kolega proglasila je Mackeyja krivim za pokušaj lišavanja pojedinaca da iskoriste svoje sveto pravo da glasaju za kandidata po vlastitom izboru na predsjedničkim izborima 2016.”, izjavio je američki državni odvjetnik Peace. "Današnja presuda dokazuje da su lažne radnje optuženika prešle granicu kriminala i glatko odbacuje njegov cinični pokušaj da koristi ustavno pravo na slobodu govora kao štit za svoju shemu subvertiranja glasačke kutije i suzbijanja glasanja."

Godine 2016. Mackey je stekao publiku na Twitteru s otprilike 58.000 pratitelja. Analiza MIT Media Laba iz veljače 2016. svrstala je Mackeya na 107. mjesto najvažnijih utjecaja na tada nadolazeće predsjedničke izbore.

Kao što je dokazano na suđenju, između rujna 2016. i studenog 2016. Mackey se urotio s drugim utjecajnim korisnicima Twittera i članovima privatnih internetskih grupa da koriste platforme društvenih medija, uključujući Twitter, za širenje lažnih poruka koje su poticale pristaše predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton da "glasuju" ” putem tekstualne poruke ili društvenih mreža što je u stvarnosti bilo pravno nevaljano. Na primjer, 1. studenoga 2016., otprilike u isto vrijeme kada je Mackey slao tweetove u kojima je sugerirao važnost ograničavanja "izlaska crnaca", optuženik je tweetao sliku koja prikazuje Afroamerikanku kako stoji ispred "Afroamerikanci za Hillary" ” znak. U oglasu je stajalo: “Izbjegavajte liniju. Glasajte od kuće", "Pošalji SMS 'Hillary' na 59925" i "Glasajte za Hillary i budite dio povijesti." Sitni tisak na dnu varljive slike glasio je: “Morate imati 18 ili više godina da biste glasovali. Jedan glas po osobi. Mora biti zakoniti državljanin Sjedinjenih Država. Glasovanje SMS-om nije dostupno u Guamu, Portoriku, Aljasci ili Havajima. Platila Hillary za predsjednika 2016.” Tweet je sadržavao upisani hashtag "#ImWithHer", slogan koji često koristi Hillary Clinton. Na ili približno i prije dana izbora 2016., najmanje 4900 jedinstvenih telefonskih brojeva poslalo je poruku "Hillary" ili neku izvedenicu na tekstualni broj 59925, koji je korišten u više obmanjujućih slika kampanje koje su tweetali Mackey i njegovi suzavjerenici.

Nekoliko sati nakon tvitanja prve slike, Mackey je tvitao sliku koja prikazuje ženu koja sjedi u konferencijskoj sobi i tipka poruku na mobitelu. Ova varljiva slika napisana je na španjolskom i oponašala je font koji je Clintonova kampanja koristila u autentičnim oglasima. Slika je također uključivala kopiju logotipa Clintonove kampanje i hashtag "ImWithHer".

Vladin slučaj vodi Odjel za javni integritet Ureda. Pomoćnici odvjetnika Sjedinjenih Američkih Država Erik D. Paulsen i F. Turner Buford iz Odjela za javni integritet Ureda i sudski odvjetnik William J. Gullotta iz Odjela za javni integritet Ministarstva pravosuđa zaduženi su za tužiteljstvo, uz pomoć parapravnog stručnjaka Shivanija Parshada .
https://www.justice.gov/usao-edny/p...s-mackey-convicted-election-interference-2016
 

Back
Top