Amerika i Izrael

Da li Amerika upravlja Izraelom ili Izrael Amerikom ?

• Amerika upravlja Izraelom

glasova: 1 20,0%
  • Izrael upravlja Amerikom

glasova: 4 80,0%

• Ukupno glasova
    5

Vlad88

Domaćin
Poruka
4.978
Autorska tema

Kakva je priroda odnosa Amerike i Izraela ?

Neki su stava da je Izrael ustvari 51. americka drzava. Neka vrsta americke ispostave na Bliskom Istoku preko koje Amerikanci drze pod kontrolom i sire svoj uticaj na ovaj region.

Drugi su stava da Izrael ustvari kontrolise americku spoljnu politiku prema Bliskom Istoku preko tzv. Izraelskog lobija, koji po njima kontrolise americki kongres.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Israel_Lobby_and_U.S._Foreign_Policy

Sta vi mislite? Da li Amerika upravlja Izraelom ili Izrael Amerikom ?

• Podržavam
Reactions: MJK
Ne verujem niti da izrael upravlja amerikom niti obrnuto.vise mi se cini da ljudi iz senke kontrolisu ili lobiraju.u ovom slucaju tzv jevrejski lobi u americi pomaze matici a ako se pogleda malo dublje to je trenutno najjaci lobi u americkoj politici.
Onda se postavlja pitanje zasto je od hiljadu razlicitih lobija u Americi bas taj jevrejski najjaci ?

Onda se postavlja pitanje zasto je od hiljadu razlicitih lobija u Americi bas taj jevrejski najjaci ?
Jevreji su duboko integrisani u tamosnje drustvo.pricam moje zapazanje nemam nista licno protiv njih.ono sto znam za njih je da veru stavljaju na prvo mesto(ne svi naravno)u stvari dosta se vezuju za to sto jesu i samo poreklo.tako da me to nista ne cudi kod njih.
Samim tim a poznato je da su sposobni da se snadju i naprave novac ne cudi me nista sto imaju najjaci lobi.

Autorska tema

Kakva je priroda odnosa Amerike i Izraela ?

Neki su stava da je Izrael ustvari 51. americka drzava. Neka vrsta americke ispostave na Bliskom Istoku preko koje Amerikanci drze pod kontrolom i sire svoj uticaj na ovaj region.

Drugi su stava da Izrael ustvari kontrolise americku spoljnu politiku prema Bliskom Istoku preko tzv. Izraelskog lobija, koji po njima kontrolise americki kongres.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Israel_Lobby_and_U.S._Foreign_Policy

Sta vi mislite? Da li Amerika upravlja Izraelom ili Izrael Amerikom ?
Израел управља Америком, тамо где се врте велики новци (војска и медицина, лихварење)...

Што преостане од Америчког друштва , глођу други бандити (језуити, Кинези, Научно-Атеисти и остали преваранти)...

Back