Amerika i Izrael

Da li Amerika upravlja Izraelom ili Izrael Amerikom ?

• Amerika upravlja Izraelom

glasova: 1 16,7%
  • Izrael upravlja Amerikom

glasova: 5 83,3%

• Ukupno glasova
    6

Vlad88

Iskusan
Poruka
5.996
Autorska tema

Kakva je priroda odnosa Amerike i Izraela ?

Neki su stava da je Izrael ustvari 51. americka drzava. Neka vrsta americke ispostave na Bliskom Istoku preko koje Amerikanci drze pod kontrolom i sire svoj uticaj na ovaj region.

Drugi su stava da Izrael ustvari kontrolise americku spoljnu politiku prema Bliskom Istoku preko tzv. Izraelskog lobija, koji po njima kontrolise americki kongres.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Israel_Lobby_and_U.S._Foreign_Policy

Sta vi mislite? Da li Amerika upravlja Izraelom ili Izrael Amerikom ?

• Podržavam
Reactions: MJK
Ne verujem niti da izrael upravlja amerikom niti obrnuto.vise mi se cini da ljudi iz senke kontrolisu ili lobiraju.u ovom slucaju tzv jevrejski lobi u americi pomaze matici a ako se pogleda malo dublje to je trenutno najjaci lobi u americkoj politici.
Onda se postavlja pitanje zasto je od hiljadu razlicitih lobija u Americi bas taj jevrejski najjaci ?

Onda se postavlja pitanje zasto je od hiljadu razlicitih lobija u Americi bas taj jevrejski najjaci ?
Jevreji su duboko integrisani u tamosnje drustvo.pricam moje zapazanje nemam nista licno protiv njih.ono sto znam za njih je da veru stavljaju na prvo mesto(ne svi naravno)u stvari dosta se vezuju za to sto jesu i samo poreklo.tako da me to nista ne cudi kod njih.
Samim tim a poznato je da su sposobni da se snadju i naprave novac ne cudi me nista sto imaju najjaci lobi.

Autorska tema

Kakva je priroda odnosa Amerike i Izraela ?

Neki su stava da je Izrael ustvari 51. americka drzava. Neka vrsta americke ispostave na Bliskom Istoku preko koje Amerikanci drze pod kontrolom i sire svoj uticaj na ovaj region.

Drugi su stava da Izrael ustvari kontrolise americku spoljnu politiku prema Bliskom Istoku preko tzv. Izraelskog lobija, koji po njima kontrolise americki kongres.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Israel_Lobby_and_U.S._Foreign_Policy

Sta vi mislite? Da li Amerika upravlja Izraelom ili Izrael Amerikom ?
Израел управља Америком, тамо где се врте велики новци (војска и медицина, лихварење)...

Што преостане од Америчког друштва , глођу други бандити (језуити, Кинези, Научно-Атеисти и остали преваранти)...

bez Trumana ne bi bilo Izraela. bez Niksona, ne bi opstao. bez Trampa, ne bi postao dominantna sila na bliskom istoku.

meni je zanimljivo da je Maršal bio protiv priznavanja izraela. kao bivši najviši vojni oficir zemlje, organizator pobede u drugom svetskom ratu i arhitekta programa obnove evrope koji će kasnije nositi njegovo ime, bio je najpopularniji čovek u administraciji.

plašio se da bi priznanje moglo da naruši odnose sa arapskim državama i da ih navede da uvedu embargo na naftu tj to bi ugrozilo snabdevanje energijom zapadne evrope i američkih trupa stacioniranih tamo u nastajanju hladnog rata. blokada Berlina je počela nekoliko nedelja kasnije

Back