Američki zaliv i atlantski okean

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
78.461
ok, tema nije baš za politiku pa je svaštara najzgodnija mada opet, izvinjavam se ovdašnjim lokalcima

Pre par dana američki predsednik Tramp je meksičkom zalivu promenio ime u američki zaliv.
Google za područje Amerike prikazuje mapu tog dela kako je Tramp naredio a za ostatak sveta koristi stari i novi naziv.

E sad, ja sam nešto drugo razmišljao kad se ovo desilo.
Imamo 2 okeana indijski i atlantski a verovatnoća da neiskusan moreplovac promaši okean je 50%

Medjutim, Indija postoji pa je naziv indijski okean opravdan
Šta da radimo sa atlantskim kad Atlantida ne postoji odavno?

ok, tema nije baš za politiku pa je svaštara najzgodnija mada opet, izvinjavam se ovdašnjim lokalcima

Pre par dana američki predsednik Tramp je meksičkom zalivu promenio ime u američki zaliv.
Google za područje Amerike prikazuje mapu tog dela kako je Tramp naredio a za ostatak sveta koristi stari i novi naziv.

E sad, ja sam nešto drugo razmišljao kad se ovo desilo.
Imamo 2 okeana indijski i atlantski a verovatnoća da neiskusan moreplovac promaši okean je 50%

Medjutim, Indija postoji pa je naziv indijski okean opravdan
Šta da radimo sa atlantskim kad Atlantida ne postoji odavno?
Sigurni si u vezi Atlantide :think:?
Tema komotno moze na Geografiju.

Ne vidim šta je zabavno u zakonu prirode?
ne misliš da se recimo suviše ofiramo po svemiru slanjem koječega kako bi emitovali prisustvo života?
Nije problem to što želimo kontakt sa nekom potencijalno inteligentnom vrstom nego što to radimo u fazi dok kao majmuni jedni drugima krademo banane i ubijamo se zbog istih.
Polazna osnova nam je jako slaba.
Ne znam da li znaš kako su završavali pojedinci koji su pokušavali da izigravaju Tarzana u džungli?
E baš to mi radimo upravo slanjem signala u svemir.
Otkud mi znamo koji predatori sve postoje i koliko su spremni na demokratski dijalog u Star Trek fazonu?

Back