Američki pregovarač Vitkof: 5 regiona Ukrajine biće pripojeno Rusiji - Ukrajina nikada neće ući u NATO

One 4 koje je Rusija pripojila (Lugansk, Zaporožje, Herson i Donjeck) + Krim kao peta regija. Ali ne vidim da će to Ukrajina priznati čak ni da je samo Krim ne bi priznala.
To mi je logičnije, nego da Odesa pripada tim regijama. Ne želim prejudicirati što će se dogoditi, jer je situacija komplicirana za Ukrajince. Barem kako sada stvari stoje, morat će ozbiljno razmisliti o predaji Krima Rusiji. Naravno, ako tu popust, morat će popustiti i u vezi nekih drugih teritorija. Situacija u SAD-u im ne ide nimalo u korist (Trump se doima kao ruski špijun u Americi), a vrlo je upitno koliko EU može pomoći Ukrajini. Britanci su glasni, ali pitanje je koliko doista imaju snage i moći pomoći, a Francuzi također imaju svoja ograničenja. S druge strane, Njemačka tek relativno odnedavno jača svoju vojsku, što je posljedica događaja iz 1940-ih.

To mi je logičnije, nego da Odesa pripada tim regijama. Ne želim prejudicirati što će se dogoditi, jer je situacija komplicirana za Ukrajince. Barem kako sada stvari stoje, morat će ozbiljno razmisliti o predaji Krima Rusiji. Naravno, ako tu popust, morat će popustiti i u vezi nekih drugih teritorija. Situacija u SAD-u im ne ide nimalo u korist (Trump se doima kao ruski špijun u Americi), a vrlo je upitno koliko EU može pomoći Ukrajini. Britanci su glasni, ali pitanje je koliko doista imaju snage i moći pomoći, a Francuzi također imaju svoja ograničenja. S druge strane, Njemačka tek relativno odnedavno jača svoju vojsku, što je posljedica događaja iz 1940-ih.
Pazi, ne sme se dati ni 1 zrno peska agresoru.

Čak im treba nabiti na nos da plate odštetu

Pazi, ne sme se dati ni 1 zrno peska agresoru.

Čak im treba nabiti na nos da plate odštetu
Trenutna situacija na frontovima u Ukrajini ne podržava takav scenarij. Međutim, ostaje za vidjeti hoće li se situacija i dalje razvijati u nepovoljnom smjeru za Ukrajince ili se još može preokrenuti.

Trenutna situacija na frontovima u Ukrajini ne podržava takav scenarij. Međutim, ostaje za vidjeti hoće li se situacija i dalje razvijati u nepovoljnom smjeru za Ukrajince ili se još može preokrenuti.
Pa zato rat i traje, jer još nije oslobođena Ukrajina.

Zelenski je pomenuo da je otvoren za sporazume, ali to je opet nešto tipa: "Krim nam vraćate kroz 11 meseci."

Vitkof je gostovao u emisiji poznatog američkog novinara Takera Karlsona

Rekao je

- 5 regiona Ukrajine biće pripojeno Rusiji
- Ukrajina nikada neće ući u NATO
- Zelenski će uskoro raspisati izbore
- Putin se molio za Trampa nakon pokušaja ubistva Trampa od strane globalista

Vaši komentari?
- Lik blage veze nema sa teritorijom o kojoj priča
- Nikad ne reci nikad
- Neće
- Moguće, mislim i logično je da se moliš za onog ko ti je od koristi. Pitanje je samo dokle će američki kongres i senat to trpeti.

Odesa ne može. Mislim da će se o tome pregovarati. To je za Europsku uniju i NATO neprihvatljivo. Time bi se Rusima dala izravna kopnena veze s ruskim separatistima u Moldaviji, što je strateški neprihvatljivo. :kafa:
kao da se EU ista pita, a za Tuse to definitivno i jeste dugorocni cilj

Back