Nuklearne svima, a ne samo njima!!!

Мишљења сам да је ово регион у коме може доћи до озбиљне "шорке" релативно брзо. Амери су ту присутни јако дуго и имају намеру ту и остати за стално онда морају решити проблем са Ираном. Зна се да Иран развија балистичке и крстареће пројектиле већ прилично дуго али мало је познато да је Иран у последњих 5-7 година увео у серијску производњу те ракете 3. генерације. Те ракете су сада мање, теже уочљиве, далеко брже и по прецизности не заостају за водећима у свету. Домета су од 250 па све до 2000 км (мислим само оне усавршене - имају они домета и 3000км). Проблем је тај што могу гађати свако пловило и сваку базу у Саудијској Арабији, УАЕ, Бахреину и Катару са јако великом вероватноћом уништења.
У том региону се дешава нешто веома чудно у последње 2 године. Амери су одатле вукли велики део нафте за себе и нафте коју су препродавали по свету али у последње две године се повлаче одатле нагло и крећу да купују нафту од Алжира, Нигерије, Камеруна и Бразила.
Преглед пораста/пада набавке нафте САД-а у последње 2 године:
1. Канада +58%,
2. Нигерија +15%
3. Алжир + 3336%
4. Камерун +933%
5. Бразил +1892%
6. Еквадор + 58%
7. Саудијска Арабија - 32%
8. Ирак - 41%
9. Кувајт - 38%
Мало је чудно све то јер зашто тако нагли пад увоза одатле када су они ту присутни јако јако дуго, ту су и бог и батина а одлазе код купаца који нити имају инфраструктуру нити имају толико бушотина.
Веома чудно и мислим да је то сигнал да се нешто ту може десити а ЕУ и Кина су баш почели одатле да вуку доста нафте након избијања кризе у Украјини. ХМ!!!.
Иранци не морају да гађају градове, довољно да полупају сва претаклишта, складишта и рафинерије и оде цена нафте у три лепе а Амери лепо продају свима по много много већим ценама.
Дај Боже да грешим.