Амерички новац за Украјину понестаје на прелому године

БелиВук

Domaćin
Poruka
3.386
САД ће остати без новца за слање Украјини на прелому године, пише Фајненшел тајмс. А у Конгресу расте противљење дуготрајном прокси рату против Русије. Координаторка за буџет Беле куће Шаланда Јанг, у писму у понедељак, упућеном и демократама и републиканцима у Конгресу САД, упозорава на насталу ситуацију.

„Ако Конгрес не интервенише, до краја године ћемо остати без новца да набавимо више наоружања и опреме за Украјину и да обезбедимо више опреме из америчких складишта“, пише она и појашњава:„Не постоји магични лонац финансијских средстава за решавање ове ситуације. Понестаје нам новца – а време је скоро истекло.”

Од фебруара прошле године САД су потрошиле 111 милијарди долара на рат у Украјини. Отприлике половина тога за оружје. Остало као финансијска подршка. САД су после ЕУ највећи финансијер Кијевске владе против Руса. Није новост да амерички новац понестаје. Портпарол Беле куће Џон Кирби говорио је о томе још у октобру ове године, а понављана су упозорења да залихе америчког оружја постају све празније.

Међутим, писмо Шаланде Јанг је најконкретнији временски оквир за то колико је времена остало. Према њеним речима, до тога је само неколико недеља. Да би решио новчану кризу, председник Џо Бајден жели да Конгрес издвоји још 106 милијарди долара, као „хитно финансирање“. Више од половине ће отићи Украјини. Остатак у Израел и у наоружању против Кине у Азији. Али у Представничком дому републиканци кажу не таквом „чудовишном трошку“. Од средњорочних избора прошле јесени, они су у већини у доњем дому америчког парламента.

Још горе по ратне јастребове у Белој кући, републиканце од октобра ове године предводи Мајк Џонсон. Он је од прошлог пролећа критиковао америчко учешће у рату.– Не би требало да шаљемо 40 милијарди у иностранство када је наша сопствена граница хаос, америчке мајке муку муче да саставе крај с крајем, цене гаса су рекордно високе, а америчке породице муку муче да саставе крај с крајем, без правилног увида где новац иде, рече он
https://www.ft.com/content/ca16e42d-fda9-4c1d-b2c9-410d764745b7
Недавно НАТО хистерично како никад неће престати новчана подршка за Украјину, понестаје и оружје са Запада Украјини. Економска криза све већа на Западу. Јел ће Вучић послати помоћ Украјини сад кад Запад неће?
 
sergej-utisak.jpg
 
Kremljobotska hvatanja i za najnerealnije slamke spasa su za posebno izucavanje.:hahaha:
Испадаш смешан, кезиш се да им нестаје пара. Хрватска је као и Шпанија паразити који узимају огроман новац од минималне користи у односу на огроман новац који као социјални случајеви добијају.
 

Back
Top