Američki bombarder B-2 ponovo poleteo da seje smrt posle 1999 god. nad Srbijom

To je takozvani "kill mark" ili oznaka broja uništene tehnike koja se stavlja na nekom tenku, borbenom vozilu, avionu, helikopteru itd...

Primeri:
Pogledajte prilog 1627286

Američki pilot Jeffrey C.J. Hwang pozira pored svog lovca F-15C. Dve zelene zvezde simbolišu vazdušne pobede koje je ovaj pilot postigao 26. marta 1999. godine nad jugoslovenskim avionima MIG-29.

Pogledajte prilog 1627287
Turski pilot sa oznakom oborenog helikoptera Mi-17 u Siriji.

Pogledajte prilog 1627288
Američki A-10 Thunderbolt sa onzakama uništene vojne tehnike u Iraku.
F15c koji je gađao 99 te to je bilo sa 80 km daljine baš je neki junak.
A ovaj A10 pokušali su isto prve noći bombardovanja i teško je oštećen pa ga je posle bilo jako malo nad Srbijom.

Halalite za ovo ohmetanje ali da li bi imali vrmena da ovbavestite amerićku kancelariju u srpskom generalštabu da je nesko bio u PVO koji je poobarao njihove avione?
To će vam doneti napredak na Službu a vi to zaslužujete
Prazne reči na forumu se ne cene toliko koliko da targetirate anti američke elemente...

Malo mu Vučić saseko biznis sa blues brothersom i familjijom pa je mnogo besan na njega
E Stojkove crnjo moj sasekli ste i vučić i ti onu poslednju granu koja vas je držala da ne upadnete u najdublje delove pakla na onom svetu.

F15c koji je gađao 99 te to je bilo sa 80 km daljine baš je neki junak.
A ovaj A10 pokušali su isto prve noći bombardovanja i teško je oštećen pa ga je posle bilo jako malo nad Srbijom.
Taj a10 može da radi jedino kada se potpuno neutrališe pvo što kod nas nije bio slučaj. Prvih mesec dana su usa nacisti gađali samo staro gvožđe i imitacije pvo pa mislili da je gotov posao. Posle toga su zbog nemoći počeli da gađaju civile vozove, autobuse i mostove.

Da je bilo propagande od strane rukovodstva SR Jugoslavije i medija, bilo je, to niko ne spori, a prilog tome je i ovaj članak napisan godinu dana nakon bombardovanja SR Jugoslavije, a kojeg su 2012 ili 2013 preneli svi domaći tabloidi i žuti portali željni klikova.
http://news.beograd.com/srpski/clanci_i_misljenja/djurdjevic/000711_nato_krije_gubitke.html

Ja nisam rekao da je oboren, već da je pogođen. Postoje svedočenja oficira 250 raketne brigade da su gađali B-2 projektilom S-125 Neva ili (NATO: SA-3) čiji je blizinski okidač detonirao glavu rakete i oštetio avion tog tipa. Pretpostavljalo se da je u pitanju bio B-2 "Spirit of Missouri", ali na sajtu vazdušne baze Whiteman piše da je "Duh Misurija" operativan i dan danas. Ne postoje dokazi da se srušio u Hrvatskoj. Verovatnoća je da je bio oštećen ali da je bezbedno sleteo u nekoj od NATO baza.
https://www.whiteman.af.mil/About/Fact-Sheets/Display/Article/886024/b-2-spirit/

Ono što je neobično je to što su piloti ovog aviona bili odlikovani visokim odlikovanjima za neku običnu misiju prema tvrdnjama urednika portala TangoSix Petru Vojinoviću:

Nažalost, ili na (tvoju) sreću, ne postoje konkretniji dokazi u vezi pogotka ovog tipa aviona, sem slike kill oznaka i linkova koje sam priložio.
Prošlo je 25 godina, arhivi su otvoreni, kakvih stotine ubijenih nato vojnika, desetine oborenih aviona. Ne budi smiješan.

Prošlo je 25 godina, arhivi su otvoreni, kakvih stotine ubijenih nato vojnika, desetine oborenih aviona. Ne budi smiješan.
To sam naveo kao primer propagande od strane naših pojedinih medija u to vreme koji su sa 0 dokaza plasirali fakve lažne informacije, a današnji portali samo prenose i šire te dezinformacije. Pročitaj prvi pasus pažljivije.

Naslušao sam sve svakih gluposti i lovačkih priča tokom godina o bombardovanju poput napada na Tuzlu i Tiranu, lokatorima, dogfightu između MiG-21 i F-15 na Avali, oficiru koji je poleteo u trenažnom avionu, otvorio cockpit i počeo da puca iz kalašnjikova na NATO bombardere itd.

Naveo sam taj novinski članak, jer poenta je da se napravi razlika između lovačkih priča od ljudi željnih pažnje i upitnog mentalnog zdravstvenog stanja od svedočanstva pravih oficira koji su učestvovali u odbrani naše zemlje i koji imaju kredibitet.

The War Zone članak koji dokazuje pogodak i oštećenje drugog F-117A, koji se PONAVLJAM, nije srušio nego je sleteo u Spangdahlem u Nemačkoj.
https://www.twz.com/37894/yes-serbi...r-f-117-during-operation-allied-force-in-1999

Kod (teoretskog) pogotka B-2 nemamo drugih dokaza osim tvrdnji oficira 250 raketne brigade, ali možda ćemo saznati istinu za nekih dvadesetak godina kada ovaj avion bude bio povučen iz službe.

To sam naveo kao primer propagande od strane naših pojedinih medija u to vreme koji su sa 0 dokaza plasirali fakve lažne informacije, a današnji portali samo prenose i šire te dezinformacije. Pročitaj prvi pasus pažljivije.

Naslušao sam sve svakih gluposti i lovačkih priča tokom godina o bombardovanju poput napada na Tuzlu i Tiranu, lokatorima, dogfightu između MiG-21 i F-15 na Avali, oficiru koji je poleteo u trenažnom avionu, otvorio cockpit i počeo da puca iz kalašnjikova na NATO bombardere itd.

Naveo sam taj novinski članak, jer poenta je da se napravi razlika između lovačkih priča od ljudi željnih pažnje i upitnog mentalnog zdravstvenog stanja od svedočanstva pravih oficira koji su učestvovali u odbrani naše zemlje i koji imaju kredibitet.

The War Zone članak koji dokazuje pogodak i oštećenje drugog F-117A, koji se PONAVLJAM, nije srušio nego je sleteo u Spangdahlem u Nemačkoj.
https://www.twz.com/37894/yes-serbi...r-f-117-during-operation-allied-force-in-1999

Kod (teoretskog) pogotka B-2 nemamo drugih dokaza osim tvrdnji oficira 250 raketne brigade, ali možda ćemo saznati istinu za nekih dvadesetak godina kada ovaj avion bude bio povučen iz službe.
Ok, više aviona NATO-a je bilo oštećeno, neki su i otpisani poslije rata.

Back